صفر تا صد آموزش موشن گرافیک به همراه توضیحات کامل

صفر تا صد آموزش موشن گرافیک به همراه توضیحات کامل

این مقاله شامل صفر تا صد آموزش موشن گرافیک با توضیحات است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش موشن گرافیک و نحوه ساخت آن این مطلب را مطالعه کنید.

پیشگفتار

آموزش موشن گرافیک به پیش نیازهایی، چون تسلط بر نرم افزارها، طراحی گرافیکی و آشنایی با کلیات موشن گرافیک نیاز دارد. موشن گرافیک در طراحی وب سایت و تبلیغات و محتواهای آموزشی کاربرد دارد، به همین جهت برای تبدیل شدن به یک موشن گرافیست حرفه ای باید با تک تک این حوزه‌ها آشنایی داشته باشید.
یادگیری موشن گرافی را می توانید هم به وسیله ویدیوهایی که در یوتیوب و وب سایت ها موجود هستند انجام دهید و هم به وسیله بسته های آموزشی و فایل های PDF که در سایت ها و کانال های تلگرامی قرار گرفته اند. در ادامه این مقاله به صورت خلاصه و کلی، از صفر تا صد آموزش موشن گرافیک را توضیح خواهیم داد.

مقدمه

•    موشن گرافیک چگونه ساخته می شود؟
•    آموزش ساخت موشن گرافیک و مراحل آن
•    مرحله ساخت و تولید آیتم های موشن گرافیک
•    تهیه استوری بورد
•    تبدیل استوری بوردها به طرح و تبدیل طرح ها به انیمیشن

موشن گرافیک چگونه ساخته می شود؟

انواع موشن گرافی، بیشتر به وسیله نرم افزارهایی چون Adobe after effect و Illustrator تولید می شوند. موشن گرافیک، تنها به وسیله تصاویر متحرک گرافیکی و واقعی تولید نمی شود، بلکه در ساخت آنها از افکت های صدا و موسیقی به همراه متن ها (تایپوگرافی) نیز استفاده می شود.
موشن گرافیک ها تصاویر متحرکی هستند که در مدت زمان کوتاهی اطلاعات و مفاهیم را به مخاطبان منتقل می کنند. استفاده گسترده‌ی از موشن گرافیک را می توانید در سایت ها و اپلیکیشن های محبوبی چون یوتیوب و اینستاگرام شاهد باشید.
اما سوالی که به وجود می آید این است که موشن گرافیک چگونه ساخته می شود؟ موشن گرافیک پیش از هرچیز بیان کننده ی یک داستان است. پیش از طراحی گرافیک متحرک باید متنی نوشته شود. در واقع پروسه ساخت موشن گرافیک، طبق متنی انجام می شود که طی گفتگو و رد و بدل کردن نظرات موشن گرافیست ها نوشته می شود. پس از طراحی داستان، باید به سراغ طراحی تصاویر رفت. انتخاب تصاویر هم باید نتیجه‌ی همفکری همه ی اعضای گروه باشد.
در واقع همفکری و گفت و گو در ساخت موشن گرافیک بسیار مهم است و در خلاقانه بودن اثر تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. وقتی که تصاویر را داخل استوری بوردها طراحی کردید، باید به سراغ پیاده سازی آنها بروید. وقتی طراحی تصاویر را به پایان رساندید، باید آنها را به انیمیشن تبدیل کنید. البته بعضی از قالب های تصاویر را می توانید به صورت آماده تهیه کنید، مانند قالب های آماده ای که در طراحی تصاویر، در فتوشاپ مورد استفاده قرار می گیرند.
مرحله‌ی صدا گذاری موسیقی و افکت های صدا در آخرین مرحله تولید موشن گرافیک انجام می شود. لازم به ذکر است که در مرحله استوری بورد از متن ها یا همان تایپوگرافی هم استفاده می شود. در مرحله ای هم که استوری بوردها را به طرح تبدیل می کنید، باید روی تمامی جزئیات کار کنید و همه آنها را مورد بررسی قرار دهید.

آموزش ساخت موشن گرافیک

آموزش موشن گرافیک و مراحل آن

ساخت موشن گرافیک برای بیان یک مفهوم یا یک تبلیغ خاص، ابزارها و راه های متعددی را در اختیار شما قرار می دهد. به طور مثال شما به وسیله موسیقی، متن و تصاویر متحرک در سی ثانیه یا شصت ثانیه به سادگی می توانید مطلب مورد نظر خود را به مخاطب منتقل کنید. قبلا مراحل ساخت موشن گرافیک را به طور خلاصه مطرح کردیم. حال در اینجا می خواهیم به تعریف و بررسی هر کدام بپردازیم.
نخستین کاری که باید موقع ساخت موشن گرافیک انجام دهید این است که دو سوال مهم و کلیدی از خود بپرسید. اینکه هدف شما از تولید موشن گرافیک چیست؟ مخاطب هدف شما کیست؟ وقتی به پاسخ های این دو سوال رسیدید، می توانید کار را شروع کنید. سپس متن داستان خود را بنویسید. منظور از داستان، آن محتوایی است که می خواهید برای مخاطب بیان کنید به علاوه شیوه‌ی انتقال آن. هرکدام از موشن گرافیک ها داستان مخصوص به خود را دارند، حتی کوتاه ترین آن ها. بهترین روش برای انتقال مفاهیم، بیان ِیک داستان خوب است. برای درک بهتر این مطلب می توانید به نمونه کارهای موشن گرافیک که قبلا توسط موشن کارها تولید شده اند نگاهی بیندازید.
لازم است خاطرنشان کنیم که موشن گرافیک بازه زمانی بسیار محدودی را دربر می گیرد. به همین خاطر باید به هر بخش از داستانتان توجه کنید و عناصری را به کار ببرید که برای انتقال مفاهیم در این بازه‌ی زمانی کوتاه، مناسب اند. استفاده از متن متحرک بخش دیگری از ساخت موشن گرافیک است. گاهی تصاویر نمی توانند به اندازه کافی مفید باشند. این موضوع به هدف شما بستگی دارد. مثلا، برای تبلیغات و نمایش های تجاری، صدا و تصاویر به تنهایی کافی نیستند و متن می تواند گزینه بسیار خوبی برای کامل کردن توضیحات و جلب توجه مخاطبان باشد.

موشن گرافیست

آموزش موشن گرافیک و آیتم های مخصوص  آن

آیتم های مهم در آموزش موشن گرافیک کدامند؟ تاثیر موشن گرافیک و بخش های مختلف آن روی مخاطب چیست؟ آیا ساخت موشن گرافیک برای برند شما کارایی دارد یا خیر؟
در روال آموزش موشن گرافیک به اهمیت صدا، موسیقی، تصاویر متحرک، رنگ ها و غیره پی خواهید برد. این عناصر می توانند با یک تغییر کوچک، معنای متفاوتی را تولید کنند. در مرحله ای که تصاویر را طراحی کردید و قصد داشتید آنها را ترکیب کنید و در کنار یکدیگر قرار دهید، باید به جزئیات توجه داشته باشید. داشتن درک درست از رنگ ها و تصاویر می تواند خروجیِ خلاقانه ای برای شما به ارمغان بیاورد. در غیر این صورت موشن گرافیکی که تولید می کنید، می تواند بی معنا و نامنظم شود.
یادگیری رشته موشن گرافیک نیازمند دانستن جزئیات و نکاتِ مهمِ این هنر دیجیتال است. طراحی استوری بورد و چارچوب هایی را که در این مرحله اتخاذ می کنید را در ادامه این نوشتار توضیح خواهیم داد، اما پیش از آن باید به این نکته اشاره کنیم که تمامی تصاویر، متن ها و صداهایی که برای تولید موشن گرافیک خود تهیه می کنید، باید طبق متن نوشته شده باشند.

آموزش موشن گرافیک و تهیه استوری بورد 

تهیه استوری بورد در آموزش موشن گرافیک بسیار مهم است. داستان و کاراکترها را که ساختید، باید نحوه حرکت شخصیت ها را مشخص کنید. در این مرحله از ساخت موشن گرافیک می توانید به سرعت تمامی تصاویر را طراحی کرده و آنها را در کنار یکدیگر قرار دهید و چگونگی روند داستان را مشخص کنید. سپس باید از صحنه ها، روایت ها، صداها و متن ها و تصاویر توصیفی مختصر به دست آورید. در جلسات استوری بورد نویسی، مراحل شکل گیری تصاویر و متن ها باهم اتفاق می افتند. هدف از مرحله تهیه استوری بورد این است که چارچوب هایی ایجاد شده و متن مورد نظر برای ساخت موشن گرافیک، مورد بررسی قرار بگیرد.

استوری بورد در موشن گرافیک

تبدیل استوری بوردها به طرح و تبدیل طرح ها به انیمیشن

ما در آموزش موشن گرافیک و انیمیشن که دائما با تصاویر و رنگ ها سروکار دارد، متوجه می شویم که تا چه اندازه این عناصر اهمیت دارند، به خصوص در بیان مفاهیم. در این مرحله باید افکت های صدا را هم روی موشن گرافیک خود پیاده سازی کنید. زمانی وارد مرحله تبدیل طرح ها به انیمیشن و موشن گرافیک می که آنها را با یکدیگر ترکیب کرده و ارتباط داده باشید. اما در این مرحله (که مرحله ی نهایی ساخت موشن گرافیک است)، نباید تنها به ترکیب کردن این عناصر بسنده کنید. بلکه باید سبک موشن گرافیک را هم مشخص کنید. این مرحله تنها شامل آمدن و رفتن تصاویر و رفتن از نقطه ای به نقطه دیگر نیست و نحوه‌ی تغییر و تحول تصاویر در تهیه‌ی خروجی نهایی اهمیت دارد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *