معرفی کامل رشته موشن گرافی
رشته موشن گرافیک دارای ویژگی های مختلفی است که در این مقاله به آنها پرداخته ایم. پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید.
پیشگفتار
رشته موشن گرافی همگام با پیشرفت تکنولوژی، افزایش فضای رقابت و تبلیغات روند روبه رشدی داشته است. رشته موشن گرافی و موارد استفاده از آن، به قدری برای مردم آشنا است و در طول روز با آنها روبه رو می شوند که نیازی به معرفی زیادی ندارد. در تلویزیون و فضای مجازی اعم از اپلیکیشن ها و وب سایت ها، ویدیوهای موشن گرافیک به قدری فراوان هستند که می توان از آن به عنوان زبان غالب یاد کرد. جهان امروز، جهان اطلاعات است و ازدیاد این اطلاعات در افزایش سرعت انتقال آنها نقش بسزایی دارد. مخاطبان و مشتریان زمان زیادی را برای دریافت اطلاعات صرف نمی کنند.
حتی در روزنامه ها و مجلات که متنی هستند، هر موضوعی با کمترین میزان کلمات و جملات نوشته می شود تا برای مخاطب خسته کننده نباشد. این اختصار و موجز بودن، اولین و مهمترین ویژگی موشن گرافیک است. به همین دلیل رشته موشن گرافی، به زبانی محبوب برای مخاطبان بدل شده است. موشن گرافیک به دلیل رشد روزافزون خود، اپلیکیشن های زیادی برای تولید محتوای ویدئویی دارد که در این مطلب، آنها را به طور خلاصه بررسی نموده ایم. در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل رشته موشن گرافی پرداخته و مراحل ساخت آن را توضیح دهیم.
مقدمه
• رشته موشن گرافی چیست؟
• دلایل محبوبیت رشته موشن گرافی
• پس از تحصیل در رشته موشن گرافی، کجا می توان استخدام شد؟
• موشن گرافیک چه کاربردهایی دارد؟
• آشنایی با ابزارهای ساخت موشن گرافیک
• اهمیت یادگیری قوانین طراحی موشن گرافیک
• مراحل ساخت موشن گرافیک
رشته موشن گرافی چیست؟
رشته موشن گرافی چیست؟ موشن گرافیک از رشته تصاویری تولید می شود که به وسیله طرح های گرافیکی و تصاویر واقعی ساخته شده اند. به این تصاویر متن یا همان تایپوگرافی نیز اضافه می شود. همچنین در بیشتر مواقع به موشن گرافیک موسیقی و افکت های صدا نیز اضافه می شود.
انواع موشن گرافیک ها در زمینه های متعددی کاربرد دارند. یکی از مهم ترین کاربرد های موشن گرافیک، تبلیغات و بازاریابی اینترنتی است. موشن گرافیک براساس یک سناریوی خاص ساخته می شود. همچنین برای مشخص کردن جزئیات و پرداختن دقیق به آنها، متنی از قبل تهیه می شود که براساس آن موشن گرافیک ساخته می شود. پس نتیجه میگیریم که هر جزء، حتی کوچکترین جزء موشن گرافیک باید به دقت طراحی شود. چراکه اگر خلاف آن اتفاق بیفتد معنی و مفهوم محتوا به کلی عوض می شود.
گفتیم که برای ساخت موشن گرافیک باید سناریویی ترتیب داد. در کنار این سناریو متن دیگری هم وجود دارد که خط داستانی را مشخص می کند. اما منظور ما از خط داستانی چیست؟ خط روایت ِداستان، در واقع مشخص کننده اتفاقاتی است که در موشن گرافیک، با استفاده از تصاویر رخ می دهند. همچنین تعداد و وظیفهی کاراکترها هم در این متن مشخص می شوند.
از دیگر جذابیت ها و دلایل محبوبیت موشن گرافیک، فرم داستانی آن است. در کنار جذابیت های بصری، روایت داستانی آن باعث جلب توجه مخاطب می شود. حال که متوجه شدید موشن گرافیک چیست و از چه اجزایی تشکیل می شود، به کاربردها و دلایل محبوبیت آن در فضای مجازی خواهیم پرداخت.
دلایل محبوبیت رشته موشن گرافی
افزایش موقعیت شغلی و کسب درآمد از موشن گرافیک، باعث گسترش هرچه بیشتر این رشته شده است. موشن گرافیک در زمینه تبلیغات و برندینگ، جذابیت خاصی دارد. برای فراگیری قوانین طراحی موشن گرافیک و نحوه استفاده از آن، دوره های آموزشی زیادی در دانشگاه ها برگزار می شود. همچنین دوره هایی هم به صورت اینترنتی برگزار می شود که علاقه مندان می توانند در آنها شرکت کنند.
نرم افزار های ساخت موشن گرافیک ابزارهای متعددی دارند و به همین دلیل زمینه مناسبی برای ارائه خلاقیت و ایده ها را برای علاقه مندان فراهم می کنند.
پس از تحصیل در رشته موشن گرافی، کجا می توان استخدام شد؟
بازار کار طراحی موشن گرافیک بسیار وسیع است. با تحصیل در این رشته می توان پس از فارغالتحصیل شدن در شاخه های مختلفی مشغول به فعالیت شد. برخی از این مشاغل به شرح زیر است:
• کار در سینما و تلویزیون
بسیاری از آیتم ها در سینما و تلویزیون به وسیله انیمیشن و موشن گرافیک ساخته می شوند. این کار هم هزینه ها را کاهش می دهد و هم اینکه مراحل ساخت را جلو می اندازد.
• طراحی وب سایت ها
از موشن گرافیک برای ساخت لوگو موشن ها، آیکون ها، طراحی بدنهی وب سایت و غیره استفاده می شود. طراحی وب سایت با موشن گرافیک هم تجربه کاربری مناسبی را برای کاربران به همراه خواهد داشت، که از نقاط قوت یک سایت به حساب می آید، و هم اینکه می توان کاربران را به راحتی راهنمایی کرد تا نحوهی کار با سایت را بیاموزند.
• ساخت اپلیکیشن ها
اپلیکیشن هایی چون اینستاگرام و تلگرام، حتی در آپدیت های جدید خود نیز از موشن گرافیک استفاده می کنند که هم توضیحات را ساده و فشرده می کنند و هم اینکه توجه مخاطب را جلب می نمایند.
موشن گرافیک چه کاربردهایی دارد؟
موشن گرافیک مانند یک زبان است که برای طیف وسیعی از مخاطبان قابل درک است به همین دلیل کاربردهای متعددی دارد. کاربردهای موشن گرافیک به شرح زیر است:
-
موشن گرافیک های توصیفی یا معرفی کننده
بیشتر مخاطبان و مشتریان ترجیح می دهند با دیدن ویدیویی کوتاه با یک محصول آشنایی پیدا کنند تا اینکه متنی طولانی را بخوانند. اما همه محتواهای ویدیویی هم مورد پسند کاربران نیستند. موشن گرافیک ها به دلیل کوتاه و مختصر بودنشان بهترین انتخاب در این زمینه هستند.
-
موشن گرافیک های ارائه کننده اطلاعات
شاید این نمونه موشن گرافیک ها را در فیلم و سریال ها بیشتر دیده باشید که عناوین را به وسیله موشن گرافیک به مخاطبان نشان می دهند.
-
لوگوهای گرافیکی
لوگوهای گرافیکی در برابر لوگوهای ثابت از جذابیت بیشتری برخوردارند و همچنین مدت زمان بیشتری توجه مخاطب را جلب خواهند کرد.
-
آیکون ها
استفاده از موشن گرافیک برای ساخت آیکون ها به زیبایی و آراستگی صفحهی یک سایت یا اپلیکیشن خواهد افزود.
آشنایی با ابزارهای ساخت موشن گرافیک
موشن گرافیک تبلیغاتی، آموزشی و غیره همگی با به خرج دادنِ خلاقیت موشن گرافیست ها ساخته می شوند. پس فقط نرم افزار ساخت موشن گرافیک نیست که اهمیت دارد، بلکه خلاقیت موشن گرافیست نیز مهم است.
فراگیر شدنِ رشته موشن گرافی، باعث شده تا شرکت های مختلفس دست به ساخت ابزارها و نرم افزارهای متعددی بزنند و کار موشن گرافیست ها را آسان تر کنند. ابزارهای ساخت موشن گرافیک در کامپیوتر به شرح زیر هستند:
این ابزارهای ساخت موشن گرافیک از محبوب ترین و معروف ترین ها هستند، اما ابزارهای دیگری هم وجود دارند. ساخت موشن گرافیک به وسیله موبایل نیز انجام می شود. این ابزارهای شامل موارد زیر می شوند:
اهمیت یادگیری قوانین طراحی موشن گرافیک
یادگیری رشته موشن گرافی نیازمند تسلط بر ابزارها و قوانین آن است. اما هر موشن گرافیست حرفه ای باید با مراحل ابتدایی ساخت موشن گرافیک هم آشنایی داشته باشد. مراحل ساخت موشن گرافیک، از گرفتن ایده و الهام از دیگر نمونه های موشن گرافیک شروع شده و تا رسیدگی به جزئیات و پیاده سازی طرح ها ادامه پیدا می کند. در اینجا مراحل ساخت موشن گرافیک را با محبوب ترین نرم افزار یعنی افترافکت، بررسی می کنیم.
مراحل ساخت موشن گرافیک
برای ساخت موشن گرافیک مراحلی وجود دارد که در ادامه به بررسی گام به گام این مراحل به منظور طراحی یک موشن گرافیک حرفه ای خواهیم پرداخت. مراحل طراحی موشن گرافیک عبارت اند از:
-
استفاده از فایل های فتوشاپ
در افترافکت می توانید از فایل های فتوشاپ استفاده کنید. وقتی فایلی را وارد این برنامه کنید، لایه ها جدا از یکدیگر نمایش داده می شوند. به همین خاطر باید فایل مورد نظرتان را داخل Comp بگذارید.
-
کی فریم ها
یک آیکون مثلثی در کنار هر فایلی وجود دارد. با کلیک روی آن فهرستی باز می شود که به وسیله آن می توانید تغییراتی در فایل ایجاد کنید. در موشن گرافیک این تغییرات در بازه زمانی خاصی صورت می گیرد. به همین دلیل، کنار هر کدام یک زمانسنج وجود دارد. با ایجاد تغییر یک Keyframe در تایم لاین ایجاد می شود. در تایم لاین نیز می توان Keyframe های متعددی را تنظیم کرد و پارامترهای آن را تغییر داد.
-
نقاط چرخش
برای هماهنگ کردن لایه ها با هم و یادگیری موشن گرافیک باید با لایه های فرزند و والد آشنایی پیدا کنید. همراهی لایه های فرزند با والد می تواند روی آنها تغییرات حرکتی ایجاد کند.
-
وصل کردن عناصر
اطمینان از هم راستا شدنِ عناصر تصویریِ مختلف با یکدیگر، حول نقاطی که تصاویر به حرکت درمی آیند در این مرحله اتفاق می افتد. نقاط مورد نظر را مشخص کنید. سپس، لایه فرزند را انتخاب کرده و در لایه والد روی آیکون حلزونی شکل کلیک کنید. بعد با کشیدن آن به سوی لایه والدِ انتخاب شده و رها نمودن آن، این دو لایه با هم ارتباط پیدا می کنند.
-
متحرک کردن
در افترافکت می توانید به تصاویر حرکات طبیعی اضافه کنید. این کار را به وسیله (Puppet Tool) می توانید انجام دهید.
-
گرفتن خروجی
در انتها برای تهیه خروجی به آدرسِ File > Export > Add to render queue بروید و فایل نهایی را export کنید.
پاسخ دهید
اولین نظر را شما ثبت نمایید
نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید