معرفی بهترین نرم افزار های ساخت پادکست پی سی
بهترین و شناخته شده ترین نرم افزار های ساخت پادکست کدامند؟ در این مطلب با تک تک آنها آشنا خواهید شد.
پیشگفتار
نرم افزار های ساخت پادکست جزء ضروری ترین تجهیزات لازم برای ساخت پادکست به شمار می آیند. شروع تولید پادکست باید به اندازهی ادامهی مسیر ساخت پادکست قوی و فوق العاده باشد. به همین خاطر معمولا به علاقه مندان تولید پادکست پیشنهاد می شود که از برنامه های رایگان ویرایش صدا و ضبط پادکست استفاده کنید تا بتوانید خروجی شایسته و مناسبی را برای مخاطب تولید کنید.
درست است که موقع تولید پادکست این محتواست که حائز اهمیت است. اما نباید اهمیت صوت و کیفیت صدا را نادیده گرفت. استفاده از نرم افزار های قابل نصب روی کامپیوتر (پی سی) که سالهاست توسط پادکستر های حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند، به شما کمک می کند تا در ضبط و ویرایش پادکست تان بسیار عالی عمل کنید. اگر قصد دارید با این نرم افزار های برتر آشنا شوید ادامهی این مطلب را از دست ندهید.
مقدمه:
• نرم افزار های ساخت پادکست کدامند؟
• ادوبی ادیشن (Adobe Audition)
• ساند فورج (Sound Forge)
• آیدا سیتی (Audacity)
• آدیو دایرکتور (Audio Director)
• هیندنبورگ پرو (Hindenburg Pro)
• آر ایکس المنتز (RX Elements)
نرم افزار های ساخت پادکست کدامند؟
تولید محتوای صوتی یا پادکست به کمک نرم افزار های ساخت پادکست، معمولا در طی دو مرحله انجام می شود. در مرحلهی نخست شما فایل صوتی را تولید می کنید. تولید فایل صوتی با ضبط صدا به همراه میکروفون امکان پذیر می شود. پس از آن می توانید فایل صوتی را ویرایش و تدوین کنید. روال به هم چسباندن و سرهم کردنِ فایل صوتی درست مانند تدوین فیلم است. شما می توانید تکه هایی از فایل صوتی ضبط شده را به همراه موسیقی، اصوات کوتاه و ... به هم بچسبانید. برای انجام این مراحل، نرم افزار های مختلفی ساخته و ارائه شده اند. در ادامه به بررسی هریک از این نرم افزار ها خواهیم پرداخت.
شایان ذکر است که انواع پادکست ها را می توان با کمک این نرم افزار ها تولید کرد. شما باید توجه داشته باشید که می توانید از کدام نرم افزار و به چه منظوری استفاده کنید.
ادوبی ادیشن (Adobe Audition): مناسب برای متخصصانِ تولید پادکست
Adobe Audition را به عنوان یکی از پادشاهانِ نرم افزار های ساخت پادکست به حساب می آورند. این نرم افزار همانطور که از نامش مشخص است توسط کمپانی ادوبی ارائه می شود. قابلیت های متعددی برای این نرم افزار در نظر گرفته شده است. از جمله ی آنها می توان به امکان اعمال ِجلوه های صوتی و تبدیل صدا اشاره کرد. بسیاری از پادکستر های حرفه ای و آماتور ترجیح می دهند که فقط از همین نرم افزار برای ضبط صدا و تدوین یا ویرایش ِ صدا استفاده کنند. اگر فایل خروجیِ پادکست شما حجم بسیار زیادی پیدا کرد، می توانید با کمک این نرم افزار آن را کاهش دهید بدون اینکه با کاهش کیفیت صوت رو به رو شوید.
با توجه به قابلیت هایی که نرم افزار ادوبی آدیشن در مقایسه با سایر نرم افزار های ساخت پادکست دارد و در اختیار ِکاربران قرار می دهد می توان به راحتی از آن برای ساخت پادکست استفاده نمود. از همه مهمتر اینکه ادوبی ادیشن کاربر پسند است. به این معنا که می توان با کمی فعالیت در این برنامه یا تماشای فیلم های آموزشی نحوهی کار با آن را آموخت. پس اگر به دنبال دردسر نیستید و می خواهید در کمترین زمانِ ممکن بهترین بازدهی را داشته باشید، ادوبی آدیشن یار و یاور شما در تولید محتوای صوتی یا پادکست است.
ساند فورج (Sound Forge): کاربردی و دقیق
sound forge هم مانند سایر نرم افزار های ساخت پادکست بین تعداد زیادی از پادکستر ها و تولیدکنندگان محتواهای صوتی محبوبیت ویژه ای دارد. برای رکوردینگ در پادکست معمولا از این نرم افزار استفاده می شود. در این نرم افزار هم شما می توانید فرمت های صوتی را به یکدیگر تبدیل کنید، صدا ضبط کنید، اگر لازم دانستید صدای ضبط شده را بازبینی و بررسی کنید، میزان نویز ها را کاهش دهید تا بتوانید یک خروجی قابل قبول برای پادکست تان داشته باشید. این نرم افزار از تمامی فرمت های صوتی رایج مثل .mp3 پشتیبانی می کند. در این نرم افزار هم مانند ادوبی ادیشن می توانید در صورت بالا بودنِ حجم فایل صوتی تان، اندازهی آن را کاهش دهید بدون اینکه به کیفیت صدا لطمه ای وارد شود.
آیدا سیتی (Audacity): مناسب برای مبتدی ها
برای ساخت پادکست حرفه ای باید به سراغ نرم افزار های حرفه ای رفت. Audacity هم یکی از این نرم افزارها است. معمولا از این نرم افزار جهت ساخت فایل های صوتی استفاده می شود. اگر به استفاده از یک نرم افزار ِکمی جمع و جور تر می اندیشید، Audacity می تواند به کمک تان بیاید. ظاهر کاربری این نرم افزار بسیار ساده طراحی شده است و به همین خاطر اغلب تولید کنندگانِ مبتدی پادکست ها ترجیح می دهند تا از این نرم افزار – به جای دو نرم افزار ِنامبردهی دیگر – استفاده کنند. Audacity بر روی کلیه سیستم عامل های رایج اعم از ویندوز، مک و لینوکس قابل نصب و اجرا است. اگر قصد داشتید تا فایل صوتی پادکست تان را به فرمت های مختلف تولید کنید، این نرم افزار این قابلیت را در اختیارتان قرار خواهد داد.
آدیو دایرکتور (Audio Director): میکسر حرفه ای ِصوت
یکی از نرم افزار های همه کاره در بین سایر نرم افزار های ساخت پادکست Audiodirector است. این نرم افزار را همه جانبه می دانند. دلیل ِآن این است که این نرم افزار به شما اجازه می دهد تا به راحتی بتوانید پادکست تان را ضبط کنید. سپس برای ویرایش و میکس آن اقدام نمایید. این نرم افزار با کمک موسیقی های رایگان که دارد به شما اجازه می دهد تا به محتوای صوتی تان جلوه ی بیشتری ببخشید و آن را برای مخاطب هیجان انگیز و جذاب جلوه دهید. اگر ترجیح می دهید که از یک نرم افزار کاربر پسند با جلوه های صوتی و ابزار های بنیادین جهت تولید محتوای صوتی استفاده کنید، می توانید به سراغ Audio Director بیایید. تفاوتی نمی کند که مهارت شما در تولید و ادیت پادکست چقدر است. این نرم افزار طوری طراحی شده است که می تواند توسط بسیاری از پادکستر های آماتور یا حتی حرفه ای مورد استفاده قرار گیرد.
از مهم ترین مزایای این نرم افزار در مقایسه با سایر نرم افزار های ساخت پادکست می توان به ترکیب کردن افکت ها، میکس حرفه ای صدا و پردازش همزمان اشاره نمود. تنها ایرادی که می توان به این نرم افزار گرفت این است که فقط در سیستم عامل ویندوز قابل دسترس است که البته عیب بزرگ و مهمی به شمار نمی آید.
هیندنبورگ پرو (Hindenburg Pro): مناسب برای ضبط مصاحبه ها (حتی از راه دور)
Hindenburg Pro از بین سایر نرم افزار های ساخت پادکست برای مصاحبه ها عالی است. شما می توانید پس از تولید پادکست با کمک این نرم افزار، خروجی را به طور مستقیم داخل یک سایت میزبان آپلود کنید. همچنین این نرم افزار از کلیه ی فایل های صوتی پشتیبانی می کند. اگر پادکست تان در حوزه ی ارائه ی اطلاعات و داده های خبری است، اگر در هر اپیزود حداقل یک مهمان همراهی تان می کند و نیاز دارید که صدای او را با کیفیت بالا ضبط کنید می توانید به سراغ استفاده از این پادکست بیایید. برای استفاده از این برنامه و ضبط پادکست با وجود یک مهمان برای مصاحبه لزومی ندارد که او حتما به طور فیزیکی در کنارتان باشد. شما می توانید با کمک این برنامه مصاحبه های از راه ِدور انجام دهید.
آر ایکس المنتز (RX Elements): دستیار صوتی بیرقیب برای ویرایش پادکست
این برنامه به شما کمک می کند تا بدون ایجاد اختلال در فیزیک صوت در پادکست، آن را ویرایش کنید. از نرم افزار RX Elements بیشتر برای تنظیم کیفیت صدا، کنترل نویز و ادیت فایل صوتی پادکست استفاده می شود. این برنامه با در اختیار داشتن یک دستیار صوتی، در ابتدا به اسکن فایل می پردازد و مشکلات آن را به شما گزارش می دهد.
پاسخ دهید
اولین نظر را شما ثبت نمایید
نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید