آشنایی با انواع گویندگی و نکات کلیدی این حرفه

آشنایی با انواع گویندگی و نکات کلیدی این حرفه

به مهارت انتقال مفاهیم از طریق صحبت کردن گویندگی گفته می شود که با تمرین و ممارست می توان مهارت های مورد نیاز این حرفه را آموخت.

گویندگی به عمل انتقال افکار و مفاهیم از طریق صحبت کردن به مخاطب اشاره دارد. در این حرفه باید تمام اصول و قواعد رعایت گردند. مهمترین تفاوت این حرفه با صحبت کردن عادی در اعمال اصول خاص آن می باشد. در ادامه با اصول گویندگی بیشتر آشنا خواهیم شد.


مقدمه


1.    گویندگی چیست و گوینده کیست؟
2.    آشنایی با انواع گویندگی
3.    برای ورود به این حرفه باید چه ویژگی هایی داشته باشید؟
4.    تقویت فن بیان برای کسب موفقیت در گویندگی
5.    نکات طلایی و کاربردی این حرفه
6.    کسب موفقیت در گویندگی با رعایت نکات مهم آن


گویندگی چیست و گوینده کیست؟


لازمه ورود به شغل گویندگی صدای دلنشین، حنجره قوی، سواد خواندن و شناخت لحن گویندگی به صورت درست و اصولی می باشد. هرچند داشتن صدای دلنشین امری ذاتی است اما باقی عناصر مورد نیاز برای ورود به این حرفه آموختنی، تمرین کردنی و اکتسابی هستند. از دیگر عوامل موثر بر موفقیت در این حرفه می توان به حضور ذهن و شناخت تئوری موسیقی اشاره کرد. افرادی که از طریق تمرین کردن و ممارست اندام های صوتی خود را پرورش می دهند گوینده نامیده می شوند. برای شناخت اصول و قواعد این حرفه توصیه می شود در دوره های آموزش آن شرکت کنید. یکی از مهارت های مهم که برای ورود به این حرفه باید در خود تقویت کنید فن بیان است.

گویندگی
آشنایی با انواع گویندگی


بر اساس محتوا و موضوع برنامه های مختلف گویندگی به دسته های مختلف طبقه بندی می شود. از مهمترین شاخه های گویندگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قدیمی ترین شاخه این حرفه گویندگی برای خبر می باشد.
  • گوینده انواع مناسبت ها و مراسم مذهبی و ملی
  • گوینده برنامه های کودک و نوجوان
  • گوینده مسابقات علمی، خانوادگی و فرهنگی
  • گوینده برنامه های علمی، فنی و ورزشی
  • گوینده همایش ها و سمینارها
  • گوینده اعلام و معرفی برنامه ها

برای ورود به این حرفه باید چه ویژگی هایی داشته باشید؟


در اکثر موارد گوینده با مخاطب ارتباط مستقیم دارد از این رو گویندگی از حساسیت نسبتا بالایی برخوردار می باشد. برای ورود به این حرفه باید ویژگی ها و خصوصیات خاصی داشته باشید که در ادامه به بررسی برخی از این ویژگی ها خواهیم پرداخت. یکی از لازمه های ورود به کار گویندگی داشتن علاقه فراوان به مردم، مخاطبان و این حرفه می باشد. در مواقع مورد نیاز یکی از الزامات برای ورود به این حرفه داشتن اعتماد به نفس بالا می باشد. یک گوینده باید بتواند در زمان اجرا به خوبی آرامش خود را حفظ کند. یک گوینده در زمان های مختلف ممکن است ناچار به حضور در اماکن متفاوت باشد از این رو باید بتواند خود را به راحتی با شرایط سازگار نماید. برای سهولت خواندن مطالب و سرعت بخشیدن به این کار گوینده به سلامت چشم و دید قوی نیاز دارد. توانایی بالای کنترل احساسات و عواطف از دیگر ویژگی ها و خصوصیات مورد نیاز برای ورود به این حرفه محسوب می شود.

کار گویندگی
تقویت فن بیان برای کسب موفقیت در گویندگی


یکی از مهارت ها و فنون مورد نیاز موفقیت در گویندگی و کسب درآمد از آن فن بیان می باشد. به این منظور که گوینده باید به راحتی قادر به برقراری ارتباط با مخاطبان خود باشد. این مهارت به افراد کمک خواهد کرد تا علاوه بر استفاده از مهارت های کلامی به منظور برقراری ارتباط از انواع ارتباطات غیرکلامی نیز استفاده کند. روش های برقراری ارتباط غیرکلامی همانند روش های کلامی از اهمیت ویژه برای گویندگان برخوردار هستند. به همین دلیل است که می توان عنوان کرد گویندگی فن بیان ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. به همین دلیل است که می توان گفت یکی از ملزومات ورود به این حرفه آموزش فن بیان می باشد.
یکی از فنون پرکاربرد در حرفه گویندگی فن بیان می باشد.  از مهمترین کاربردهای این فن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از این فن در سخنرانی ها و مجامع عمومی
  • کاربرد این فن برای گویندگان در زمان اجرا از اهمیت ویژه برخوردار است.
  • کاربرد این فن در مشاوره و روانشناسی
  • کاربرد این فن در حرفه های پراهمیت و حساس همچون وکالت و قضاوت
  • کاربرد آن در جلسات مصاحبه شغلی

کاربرد آن هنگام بیان احساسات و مطالبات شخصی به نحو صحیح و تاثیرگذار در زندگی مشترک

شغل گویندگی
نکات طلایی و کاربردی این حرفه


در این بخش قصد داریم نکات گویندگی را به صورت مختصر مورد بررسی قرار دهیم. با رعایت این نکات کلیدی قادر به کسب موفقیت در این حرفه خواهید بود.
1-  داشتن نوآوری و خلاقیت شخصی در حرفه های مختلف موفقیت را برای افراد به همراه خواهد داشت. حرفه گویندگی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به خاطر داشته باشید که در این حرفه پیروی از سبک دیگران ضامن موفقیت شما نخواهد بود از این رو بهتر است سبک خاص خود را داشته باشید.
2- قدرت کلام گوینده در این حرفه از اهمیت ویژه و والایی برخوردار است و فاکتورهای ظاهری چندان اهمیتی ندارند. از این رو برای ورود به این حرفه بهتر است لباس های معمولی بپوشید اما همواره آراسته و پیراسته باشید.
3- اعتماد به نفس بالا و صحبت کردن به صورت واضح و شفاف از دیگر لازمه های ورود به این حرفه می باشد. با افزایش و کاهش آهنگ صدا تاثیر واژه ها و عبارات خود را افزایش دهید. تنظیم سرعت صحبت کردن در این حرفه از اهمیت ویژه برخوردار است. برای تاثیرگذاری بیشتر همواره توصیه می شود در مواقع نیاز از وقفه های کوتاه استفاده نمایید.
4- صحبت کردن به صورت محکم و با اعتماد به نفس بالا از دیگر لازمه های این حرفه می باشد. در صورت داشتن اعتماد به نفس مخاطب به شما اعتماد می کند.
5- در هنگام اجرا باید وضعیتی را انتخاب نمایید که انگار در حال صحبت کردن با یک شخص هستید.
6- قبل از آغاز اجرای برنامه بهتر است تمرینات تنفسی انجام دهید. انجام این تمرینات قبل از اجرا در کیفیت کار شما تاثیر شگرف و چشمگیری خواهد داشت.
7- حفظ آرامش در صورت ارتکاب اشتباه از اهمیت ویژه برخوردار است. اشتباه خود را بپذیرید و عذرخواهی نمایید. در نهایت اشتباه خود را تصحیح کنید تا اعتماد مخاطبان از دست نرود.


کسب موفقیت در گویندگی با رعایت نکات مهم آن


اگر به دنبال کسب موفقیت در گویندگی هستید بهتر است نکات زیر را رعایت نمایید:
1-  یک گوینده باید با خود، مخاطبان و حرفه اش صادق باشد.
2- اجتناب از پذیرش سفارشات غیر منطقی و غیر معقول
این نکته را به خاطر داشته باشید که کسب اعتبار زمان می برد پس با پذیرش این سفارشات اعتبار خود را از دست ندهید.
3- استفاده از عبارات آشنا و سلیس با در نظر گرفتن سطح درک مخاطب
4- خودداری از نتیجه گیری کردن بر مبنای حدس و گمان
5- قرار داشتن در جریان اخبار و حوادث روز اعتماد به نفس شما را هنگام اجرا افزایش خواهد داد.
6- پرورش مهارت خواندن اخبار در خود
7- توانایی کنترل هیجانات و ایجاد آن در مخاطب
8- پرورش مهارت گوش دادن در خود
9- اشاره به منابع اخباری که اعلام می کنید.
10- مراقبت از اندام های صوتی به نحو صحیح
11-  یکی از بهترین و پرکاربردترین روش های افزایش مهارت در این رشته تمرین در جلوی آینه می باشد.
در صورت تمایل به ورود به گویندگی حرفه ای می توانید وارد بخش استخدام غیر حضوری وب سایت اتک شوید. با ارسال نمونه کار خود به این وب سایت در صورت مورد قبول واقع شدن به شرکت های معتبر معرفی خواهید شد.

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *