آشنایی با شغل گویندگی به صورت کامل و جامع

آشنایی با شغل گویندگی به صورت کامل و جامع

از مهمترین مهارت های مورد نیاز شغل گویندگی می توان به فن بیان زیبا، صدای رسا و مهارت های ارتباطی اشاره کرد.


شغل گویندگی معیار اصلی خود را صدا و تناژ فرد می داند اما باید به خاطر داشت که صدای خوب به تنهایی برای موفقیت در این حرفه کافی نیست. گویندگی حرفه ای جذاب است که در صورت موفقیت در آن به بازار کار مطلوب دست خواهید یافت. گویندگی و کسب درآمد از آن در دنیای تکنولوژی مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.


مقدمه


1.    ویژگی های شغل گویندگی
2.    مهارت های مورد نیاز شغل گویندگی
3.    سخن گفتن به روشنی
4.    نحوه جذب مخاطبین در شغل گویندگی
5.    اهمیت نفوذ در مخاطب
6.    اهمیت نحوه بیان مطالب در شغل گویندگی


ویژگی های شغل گویندگی


باید این نکته را در رابطه با شغل گویندگی به خاطر داشته باشید که تنها ملاک استخدام در این حرفه صدا و تناژ آن نیست. در صورت تمایل به آغاز فعالیت خود به عنوان گویندگی خبر باید خجالت و متواضع بودن خود را کنار بگذارید. یک گوینده باید به خوبی قادر به مصاحبه و معاشرت با اطرافیان و دوستان خود باشد. همچنین بتواند به راحتی با مهمان برنامه خود و مخاطبان ارتباط برقرار نماید. در صورت تقویت توانایی های ارتباطی خود در این حرفه به موفقیت و درآمد کلان دست خواهید یافت. لازم به ذکر است که گوینده تلویزیون تنها نقش گویندگی را ایفا نمی کند بلکه باید به عنوان مجری توانمند استعداد اجرایی خود را برای مخاطبان به عرصه نمایش بگذارد. گاهی اوقات در کار تولید پادکست بدون نمایش تصویری از خود با بهره گیری از استعداد خود باید برنامه را به نحوی کنترل نمایید که مخاطب قادر به تصویر سازی برنامه ها به طور کامل در ذهن خود باشد.

ویژگی های شغل گویندگی
مهارت های مورد نیاز شغل گویندگی


از مهمترین مهارت های مورد نیاز شغل گویندگی می توان به مهارت ارتباطی، مهارت گفتاری و مهارت نوشتاری خوب اشاره کرد. در ساخت پادکست خبری، گوینده باید قادر به بیان اخبار مشروح مقابل خود با صدای رسا و کلام معنادار و روان باشد. در گویندگی باید به خوبی قادر به مدیریت زمان باشید زیرا در صورت مواجهه با مشکل و عدم توانایی مدیریت زمان بخش های عمده و اصلی برنامه را از دست خواهید داد. عدم مدیریت زمان به نحو مطلوب همچنین باعث از دست رفتن مخاطبان خواهد شد.
از دیگر مهارت های مورد نیاز گویندگی می توان به آشنایی کامل گوینده با زبان رسمی کشور که همان زبان فارسی است اشاره کرد. در صورت آشنایی با زبان رسمی کشور به صورت کامل می توان پیام خود را با تسلط کامل بر ساختار و محتوای کلمات ادبی به گوش مردم رساند.


سخن گفتن به روشنی


در شغل گویندگی افراد باید قادر به بیان افکار خود به آسانی باشند و از کودکی به آزادی بیان کامل دست یافته باشند. به طور کلی می توان گفت روشن سخن گفتن در گویندگی از اهمیت ویژه برخوردار است. این نکته را باید به خاطر داشت که برای کسب موفقیت در شغل گویندگی تنها جرات بالا کفایت نمی کند. یک گوینده باید به خوبی بتواند منظور خود را به مخاطبان بفهماند و توضیحات لازم را در کلمات کوتاه ارائه دهد. این توضیحات باید بدون اضافه یا کم شدن اصل موضوع به مخاطب منتقل شوند.
در شغل گویندگی باید یک وضعیت یا اتفاق بازگو شود، اطلاعات و دستورها به صورت دقیق و روشن نقل شوند و در نهایت در اختیار مخاطب قرار گیرند. هدف اصلی گویندگی انتقال اطلاعات به نحو احسنت به مخاطب می باشد. در برخوردهای روزانه خود به صورت واضح درک کرده ایم که روشنی کلام در مکان های مختلف از بروز گرفتاری و کدورت پیشگیری کرده و صرفه جویی در زمان را به همراه دارد. این اصول شغل گویندگی باید رعایت شوند تا مفاهیم و مطالب به صورت مفید و در مدت زمان مشخص به مخاطب ارائه گردند.

نحوه جذب مخاطبین در شغل گویندگی
نحوه جذب مخاطبین در شغل گویندگی


تمام افراد تمایل به شرکت در گفتگوهای جذاب دارند. برخی از افراد می توانند به نحو مطلوب موانع که مسیرشان را تحت تاثیر منفی قرار می دهند را از میان بردارند. افراد خوش برخورد و شیرین سخن که به صورت پیوسته صحبت می کنند در این حرفه به موفقیت های عظیم دست می یابند. گویندگی فن بیان زیبا و جذاب باعث خواهد شد تا گوینده و مخاطب به نحو غیر مستقیم با یکدیگر همدلی کنند.
افراد بسیار زیادی با وجود نقص جسمانی در این حرفه قادر به سخن گفتن با جذابیت بالا هستند و به عنوان گوینده رادیو در شغل گویندگی مشغول به فعالیت هستند. برای کسب موفقیت در گویندگی باید با استفاده از نیروی جاذبه بیان و پرورش صدای خود قادر به افزایش قدرت تلفظ واژگان در ذهن خود باشید. در این حالت قادر به افزایش تعداد مخاطبان برنامه خود خواهید بود، مخاطبانی که دوست دارند صحبت ها و صدای شما را بشنوند.
تاثیر شغل گویندگی در زندگی اجتماعی انکارناپذیر است. در جمع دوستان، مهمانی ها، ضیافت ها و دید و بازدیدهای خانوادگی بدون شک متوجه شده اید که افرادی که توانایی گفتار و استعداد گویندگی خود را با اعتماد به نفس بالا در جمع نمایش می دهند به احترام و بازخوردهای مناسب دست می یابند.


اهمیت نفوذ در مخاطب


در شغل گویندگی توانایی نفوذ در فکر و وضعیت روحی افراد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در صورت متقاعد کننده بودن ظاهر کلام گوینده و پیروی از قاعده های سفسطه چینی گفتار او مانند تلقین کردن در ذهن مخاطب خواهد نشست. بدون شک اطلاع دارید که حالات روحی بیمار در نیرو درمانگر او نقش دارد. در صورت روحیه بخشیدن و قوت قلب دادن به مخاطب در این حرفه می توانید شرایط روحی مردم را بهبود بخشید. جالب است بدانید اگر در کنار شخص فلج پزشک حضور نداشته باشد اما اعضای خانواده او استعداد گویندگی داشته باشند شرایط روحی او تا حد زیادی بهبود خواهد یافت.
انسان های مشوش، عصبی و ناآرام در شرایط بزرگ و کوچک واکنش نشان می دهند، از قاعده اجتماعی دور مانده و افراد علاقه ای به شنیدن سخنان آن ها ندارند. به خاطر داشته باشید که آرامی بخشیدن، استفاده از عبارات و جملات پرمعنا و تسکین دهنده در شغل گویندگی مخاطبان زیادی را به سمت شما جذب خواهد کرد.

مهارت های مورد نیاز شغل گویندگی
اهمیت نحوه بیان مطالب در شغل گویندگی


برای بیان افکار و مطالب خود در شغل گویندگی به نحو مطلوب و صحیح باید دو نکته مهم را رعایت نمایید:


1- توسعه دامنه واژگان
2- شناخت معنای درست و دقیق واژه ها به منظور استفاده از آن ها در جای مناسب خود


در کار گویندگی همواره توصیه می شود قبل از اطمینان از معنای دقیق واژه ها از آن ها استفاده نکنید. با نشان دادن توجه کافی به یک کلمه در حرفه گویندگی جایگاه آن در حافظه شما تقویت خواهد شد. شکل ترسیمی و توازن صوتی واژه های مختلف را در نظر بگیرید و مفهوم و محتوای آن را تجسم کنید. در پایان جملاتی که این کلمات در آن ها مورد استفاده قرار گرفته اند را به خاطر بیاورید. برای بیان کلمات به نحو صحیح باید ساختار جمله را تجزیه کنید، ریشه، پسوند و پیشوند واژه ها را مشخص سازید. حتی در صورت ناخوشایند بودن این کار باید به تلاش خود ادامه داد تا این کار برای شما لذت بخش و آسان گردد.
با پی بردن به راز صدها عبارت متداول در گویندگی دیگر عبارتی را نخواهید یافت که عبارات شناخته شده را برای شما تداعی نکنند.
در صورت تمایل به فعالیت در شغل گویندگی می توانید به بخش استخدام غیر حضوری وب سایت اتک مراجعه نمایید. پس از ارسال نمونه کار و بررسی آن به شرکت های معتبر در این زمینه معرفی خواهید شد.

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *