آشنایی کامل با حرفه و کار گویندگی

آشنایی کامل با حرفه و کار گویندگی

برای موفقیت در کار گویندگی و کسب درآمد از آن بهتر است با تکنیک ها و ترفندهای آن آشنایی کامل داشته باشید.


کار گویندگی به هنر و مهارتی اشاره دارد که فرد با کمک آن قادر به صحبت کردن و انتقال معانی به نحو احسنت می باشد. آموزش این مهارت همانند مهارت های دیگر به تمرین و زمان زیاد نیاز دارد. برای تبدیل شدن به گوینده حرفه ای باید به صورت مداوم 3 سال تمرین کنید. در صورت تمایل به دستیابی به سطح مطلوب در این حرفه بهتر است همین حالا آموزش را آغاز نمایید.


مقدمه


آموزش کار گویندگی


به منظور دستیابی به موفقیت در کار گویندگی و کسب درآمد از آن به اطلاعات، تمرین و توانایی زیاد نیاز خواهید داشت. برای ورود به این حرفه در وهله نخست باید اطلاعات مورد نیاز خود را جمع آوری نمایید و سپس از طریق تمرین مداوم این اطلاعات را به توانایی تبدیل نمایید. این نکته را به خاطر داشته باشید که کسب اطلاعات همراه با تلاش موفقیت در هر حرفه ای را به همراه خواهد داشت.

شاخه های کار گویندگی
اهمیت آموزش فنون در کار گویندگی


دشوارترین، مهمترین و اصلی ترین موضوع در کار گویندگی آموزش گویندگی فن بیان می باشد. در صورت عدم آموزش فن بیان قادر به کسب موفقیت در این حرفه نخواهید بود و پس از گذشت مدتی این کار را به طور کامل کنار خواهید گذاشت. برای آموزش این فن بهتر است به نزد اساتید حرفه ای در این زمینه مراجعه نمایید. در صورت آموزش این فن و دستیابی به مقام استادی در این زمینه متوجه تغییر خود با روز اول تان خواهید شد. فن بیان برای بسیاری از افراد همچون سیاستمداران، سخنرانان، گوینده ها، بازیگران، مجری تلویزیون و اساتید دانشگاه کاربرد دارد. فنون بیان مورد استفاده برای تمام این افراد از مجموعه ای قوانین واحد پیروی می کنند. از مهمترین قوانین مربوط به فن بیان که در دنیای انسان و موسیقی مورد استفاده قرار می گیرند می توان به موارد زیر اشاره کرد:


اهمیت رعایت زیر و بمی صدا


زیر و بمی صدا در کار گویندگی از اهمیت ویژه برخوردار است زیرا برای زیبا به نظر رسیدن صدا باید این قانون را رعایت کرد. زیر و بم صدا در موسیقی مانند نت عمل می کنند. برای کسب موفقیت در این حرفه افراد باید در آهنگ کلام خود یک ملودی زیبا ایجاد کنند.

آکسان


آکسان در حقیقت همان تاکید در کار گویندگی می باشد. هنگام تاکید روی یک چیز با اهمیت ویژه ای که به آن می دهیم روی آن وزن بیشتری قرار می دهیم. یکی از ارکان اساسی در موسیقی همین آکسان می باشد که بدون آن امکان ایجاد ریتم های متنوع برای افراد وجود نخواهد داشت.

مهارت های کار گویندگی
اهمیت سرعت صحبت کردن


سرعت صحبت کردن افراد تابع قوانینی است که در دنیای موسیقی به عنوان ریتم شناخته می شوند. یکی از مهمترین تکنیک های کار گویندگی فن بیان حرف زدن با سرعت حساب شده و تغییر سرعت صحبت کردن در مواقع ضروری است.


تنفس


در موسیقی تمام سازها با مکانیزم مشخص عمل می کنند. در رابطه با انسان نیز این موضوع صدق می کند. در موسیقی می توان ساز را خریداری کرد و سپس مورد استفاده قرار داد اما در کار گویندگی باید خود ساز مورد نیاز را بسازیم. بدون شک ساخت ساز مخصوص در گویندگی که نوعی ساز بادی است دشوار است. تمامی افراد از طریق هوا صدا ایجاد می نمایند و به طور کلی می توان گفت این برخورد هوای بازدم با تارهای صوتی است که باعث ایجاد صدا می گردد. از این رو برای به ارتعاش درآوردن تارهای صوتی با هوای بیشتر به اصلاح تنفس نیاز خواهیم داشت. در شغل گویندگی هرچه تنفس بیشتر باشد قادر به تولید صدای بیشتر خواهیم بود.


رزونانس


صدای افراد در کار گویندگی ممکن است پر طنین یا کم طنین باشد. رزونانس در اینجا همان طنین می باشد. هرچه صدای گوینده طنین بیشتری داشته باشد زیباتر به گوش خواهد رسید. برای ایجاد طنین در صدا به انجام تمرین های فیزیکی نیاز خواهیم داشت. طنین صدا باید در داخل فضاهای بدن همچون صورت و جمجمه ایجاد گردد.


ترفندهای کار گویندگی


با مهمترین نکات کار گویندگی فن بیان آشنا شدیم. لازم به ذکر است که فنون بیان محدود به این موارد نمی باشند. برای آغاز این کار به صورت حرفه ای بهتر است با دیگر موارد مورد نیاز در این حرفه بیشتر آشنا شوید.


اهمیت افزایش اطلاعات


برای آغاز کار گویندگی حرفه ای باید همواره حرفی برای بیان کردن داشته باشید. به طور کلی برای موفقیت در این حرفه باید یک آدم پرمحتوا باشید. در صورت تمایل به فعالیت در حرفه گویندگی خبر باید دانش سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود را افزایش دهید. باید همواره به دنبال مطالعه مقالات مختلف در زمینه کاری خود باشید.

کار گویندگی
افزایش دایره لغات


برای فعالیت در کار گویندگی حرفه ای باید تعداد لغات و کلماتی که می دانید بسیار زیاد باشد. به خاطر داشته باشید که گاهی اوقات ممکن است کلمات بسیار ساده نیز از یاد شما بروند. در صورت آشنایی با کلمات زیاد در همان لحظه قادر به استفاده از کلمه جایگزین خواهید بود. در صورت عدم توانایی در استفاده از کلمه جایگزین تپق خواهید زد. تپق زدن برای گویندگان اخبار جریمه به همراه خواهد داشت. وسیع بودن دایره لغات در حاضر جوابی گوینده نیز موثر خواهد بود. گوینده رادیو و افرادی که با استفاده از میکروفون به مصاحبه و گفتگو می پردازند باید حاضر جواب باشند.


اهمیت افزایش اعتماد به نفس در کار گویندگی


یکی از واجبات شغل گویندگی داشتن اعتماد به نفس بالاست. اعتماد به نفس گویندگان به راحتی نباید با استفاده از عوامل مختلف از بین برود. به خاطر داشته باشید که در روند شغل گویندگی افراد زیادی شما را مسخره خواهند کرد و عده ای شما را از مسیر پیش رو منصرف خواهند کرد. در این مواقع بهتر است به دنبال علاقه خود رفته و صدای درون تان را بشنوید. البته مشکلات و انرژی های منفی ممکن است در این مسیر شما را محاصره کنند.

داشتن همت عالی


از مهمترین ویژگی های کار گویندگی می توان به همت و پشتکار اشاره کرد. یادگیری این حرفه ممکن است چندین سال طول بکشد. در این حرفه تنها یادگیری از اهمیت برخوردار نیست بلکه باید در تمام این سال ها تلاش مداوم نیز داشت. با تمرین کردن می توانید به سطح مطلوب تکنیک ها و مهارت های کار گویندگی دست یابید.


آشنایی با شاخه های کار گویندگی


در این بخش با انواع شاخه های کار گویندگی بیشتر آشنا خواهیم شد:
1- گویندگی رادیو که نخستین بستر شکل گیری شغل گویندگی به نحو امروزی است. قدمت این حرفه در ایران به بیش از 100 سال می رسد.
2- رقابت بین علاقه مندان به ورود حرفه گویندگی خبر بسیار شدید است. البته لازم به ذکر است که اکثر این افراد به دنبال معروف شدن هستند.
3- درآمد و شهرت گویندگی کتاب صوتی نسبت به دو مورد قبلی کمتر است اما این نوع گویندگی نیز از جذابیت قابل توجهی برخوردار است.
4- یکی از پردرآمدترین شاخه های کار گویندگی، گویندگی برای تبلیغات است. برای کسب درآمد از این طریق باید در زمینه های دیگر به شهرت دست یافته باشید.
5- گویندگی پادکست یکی از کارهای نوظهور می باشد. برای ضبط پادکست همانند گویندگی کتاب صوتی به استخدام در جای خاص نیاز نخواهید داشت. با در اختیار داشتن امکانات اندک می توان اقدام به تولید پادکست کرد.
برای ورود به شغل گویندگی می توانید به بخش استخدام غیر حضوری سایت  اتک مراجعه نمایید و نمونه صدای خود را ارسال کنید. در صورت مورد رضایت واقع شدن صدای شما به شرکت های معتبر معرفی خواهید شد.

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *