برای گویندگی حرفه ای چه نکات و مسائلی را باید مد نظر قرار داد؟

برای گویندگی حرفه ای چه نکات و مسائلی را باید مد نظر قرار داد؟

گویندگی حرفه ای بیش از هر چیز به رعایت مجموعه ای از اصول و قواعد نیاز دارد. از مجموع آن ها می توان به پرهیز از زیاده گویی اشاره کرد.

گویندگی حرفه ای بیش از هر چیز به رعایت اصول و قوانین گویندگی فن بیان نیاز دارد. مهارت فن بیان و گویندگی در انتقال احساسات به افراد تا حد زیادی کمک می کند. در ادامه با نکات گویندگی حرفه ای بیشتر آشنا خواهیم شد.


مقدمه


1.    نکات گویندگی حرفه ای
2.    آشنایی با متنی که قرار است خوانده شود به صورت کامل
3.    کنترل لهجه، لحن گویندگی و سرعت
4.    واضح صحبت کردن از دیگر نکات گویندگی حرفه ای
5.    شرکت در دوره های گویندگی حرفه ای
6.    پرهیز از شاخ و برگ دادن اضافه به مطلب از مهمترین نکات گویندگی حرفه ای
7.    مسلط بودن بر موضوع مورد بحث از نکات مهم گویندگی حرفه ای
8.    توجه به مزایای گویندگی و فن بیان قوی


نکات گویندگی حرفه ای


گویندگی حرفه ای به تمرین مداوم، خواندن مطالب مختلف به صورت روزانه و کشش حنجره به صورت ملایم نیاز دارد. در صورتی که تصمیم خود را مبنی بر ورود به این حرفه گرفته اید قبل از آماده سازی صدای خود باید در سبک زندگی خود تغییراتی ایجاد نمایید. همچنین بهتر است مجموعه ای از نکات را در نظر گرفته و آن ها را به خوبی رعایت نمایید. در ادامه به بررسی مختصر نکات گویندگی حرفه ای خواهیم پرداخت.

نکات گویندگی حرفه ای
آشنایی با متنی که قرار است خوانده شود به صورت کامل


ممکن است در گویندگی حرفه ای مجبور شوید از روی یک متن در مقابل یک جمع سخنوری نمایید. همچنین ممکن است به روایت داستان یا شعر بپردازید. از این رو توصیه می شود قبل از قرارگیری جلوی جمع متن را چندین بار مطالعه کرده و در صورت امکان بخش های کلیدی و مهم آن را حفظ نمایید. این کار در افزایش اعتماد به نفس شما تاثیر قابل توجهی خواهد داشت و باعث خواهد شد تا بر موضوع مورد نظر مسلط شوید. به خاطر داشته باشید که در صورت نیاز به روایت شعر یا داستان تنها خواندن از روی متن کفایت نخواهد کرد. به منظور جلب توجه مخاطب بهتر است خود را به جای یکی از شخصیت ها تصور کنید. در این شرایط بهتر است متن به نحوی مطالعه و روایت شود که انگار نقش شخصیت های مختلف داستان را اجرا می کنید.


کنترل لهجه، لحن گویندگی و سرعت


از دیگر نکات گویندگی حرفه ای می توان به توانایی کنترل لهجه، لحن گویندگی و سرعت سخنوری اشاره کرد. در صورت صحبت کردن با لحن و صدای یکنواخت حوصله مخاطب شما سر خواهد رفت. این امر باعث خواهد شد تا مخاطب به سخنان شما توجه نشان ندهد. برای رفع این مشکل لحن گویندگی و بلندی صدای خود را باید کاملا هوشمندانه تغییر دهید. با رسیدن به نقطه حساس و کلیدی در روایت و متن باید مکث کرد تا مخاطب قادر به فکر کردن به آنچه می گویید باشد.
بلندی صدا هنگام گویندگی باید به نحوی باشد که حواس مخاطب پرت نشود. خروج صدا از دیافراگم در این حرفه از اهمیت ویژه برخوردار است. بدون وارد آوردن فشار به خود و با کشیدن نفس عمیق با استفاده از تکنیک گویندگی حرفه ای زیر می توان میزان بلندی صدای مناسب خود را پیدا کنید.
صاف ایستاده و دست ها را روی شکم قرار دهید با کشیدن نفس عمیق بالا پایین رفتن شکم خود را احساس خواهید کرد. تا ده شمرده و نفس خود را بیرون دهید. بیرون دادن نفس نیز بهتر است برای ده ثانیه طول بکشد. پس از انجام این کار تن و بلندی صدای خود را پیدا خواهید کرد زیرا با انجام این تکنیک فشار موجود روی شکم و دیافراگم از بین خواهد رفت.

گویندگی حرفه ای
واضح صحبت کردن از دیگر نکات گویندگی حرفه ای


برای گویندگی حرفه ای باید قادر به ادا کردن جملات و کلمات خود به صورت واضح و گویا باشید. به خاطر داشته باشید که زیر لب سخن گفتن کیفیت کار گویندگی شما را تا حد قابل توجهی کاهش خواهد داد و حواس مخاطب را پرت خواهد کرد. برای ورود به گویندگی و کسب درآمد از آن باید شمرده شمرده سخن گفته و با تمام کلمات متن که باید خوانده شود آشنا شوید. در صورت مواجهه با واژه جدید در متن بهتر است معنا و تلفظ صحیح آن را پیدا کنید. در کنار واژه های جدید بهتر است نکات معنایی و تلفظ صحیح آن ها را یادداشت نمایید. این امر باعث خواهد شد تا هنگام ادای این واژه ها با مشکل خاصی مواجه نشوید.


شرکت در دوره های گویندگی حرفه ای


شرکت در دوره های گویندگی حرفه ای برای تقویت گویندگی و فن بیان از اهمیت ویژه برخوردار است. با شرکت در این دوره های آموزشی و استفاده از تجربه افراد فعال در زمینه گویندگی می توان با فوت و فن گویندگی آشنا شد. همچنین این دوره ها به شما کمک خواهند کرد تا بر کمرویی و خجالت خود هنگام صحبت کردن در گویندگی غلبه کنید. قبل از شرکت در این دوره ها توصیه می شود سوابق کاری مدرس دوره مورد نظر خود را بررسی کنید و بازخورد شرکت کنندگان این دوره ها را بررسی کنید. با مراجعه به سایت گروه آموزشی مورد نظر می توان در این زمینه به اطلاعات بیشتر دست یافت.


پرهیز از شاخ و برگ دادن اضافه به مطلب از مهمترین نکات گویندگی حرفه ای


یکی از نکات مهم گویندگی حرفه ای پرهیز از شاخ و برگ اضافه دادن به مطلب مورد نظر است. شاخ و برگ اضافه دادن به مطلب باعث سر رفتن حوصله مخاطب خواهد شد. بهتر است تنها جزئیاتی را بیان نمایید که احساس می کنید بدون آن ها ارزش مطلب شما کاهش خواهد یافت. از طولانی شدن بیش از حد جلسه گویندگی باید خودداری نمود. داستان های کوتاه گزینه های ایده آل برای روایت در حرفه گویندگی هستند. در صورت طولانی شدن داستان یا روایت انتخابی شما بهتر است تلاش خود را برای خلاصه سازی مطلب مورد نظر به کار گیرید.
گزیده گویی و صحبت کردن از نکات و مطالب ارزشمند و کاربردی برای مخاطب از مهمترین نکات گویندگی حرفه ای می باشد. با رعایت این نکته به راحتی می توان به یک گوینده حرفه ای تبدیل شد.

دوره های گویندگی حرفه ای
مسلط بودن بر موضوع مورد بحث از نکات مهم گویندگی حرفه ای


تمرین و تسلط بر موضوع مورد بحث از نکات مهم گویندگی حرفه ای می باشد. رعایت این نکته باعث افزایش اعتماد به نفس شما هنگام اداری جملات و کلمات خواهد شد. هرچه اعتماد به نفس شما هنگام گویندگی بیشتر باشد مخاطب به شنیدن صحبت های شما بیشتر علاقه مند خواهد شد. مهمترین و کلیدی ترین اصل دستیابی به ایده آل موجود در ذهن تان مانند دیگر حرفه ها تمرین کردن می باشد.


توجه به مزایای گویندگی و فن بیان قوی


پیشرفت در گویندگی حرفه ای علاوه بر درآمد مزایای دیگری را نیز به همراه خواهد داشت. از مهمترین مزایای گویندگی حرفه ای  می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- امکان استفاده از این مهارت در حرفه های مختلف همچون برگزاری جلسات کاری و ارتباط با مشتری وجود دارد.
2- صدا قوی و بیان جذاب توسعه فردی را به همراه خواهد داشت و در برقراری روابط بین فردی موثر و بهتر به شما کمک خواهد کرد.
با توجه به مزایای گویندگی حرفه ای و پیشرفت در زندگی شخصی و کاری فعالیت در این حرفه را می توان با عشق و علاقه بیشتر پیش گرفت. برای بهتر شدن در این حرفه بهتر است آموزش های لازم را دریافت نمایید.
برای ورود به حرفه گویندگی می توان به بخش استخدام غیر حضوری وب سایت اتک مراجعه کرد. پس از ارسال نمونه کار و بررسی آن به شرکت های معتبر در این زمینه معرفی خواهید شد.

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *