معرفی تمام نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک
برترین نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک به 5 مورد خلاصه می شود. در این مطلب به معرفی تک تک آنها پرداخته ایم.
پیشگفتار
نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک به موشن گرافیست ها کمک می کنند تا دید هنری خود را خیلی آسان تر در دسترس مخاطبین/ یا علاقه مندان قرار دهند. اگر هنوز رسماً به یک موشن گرافیست تبدیل نشده اید، جای نگرانی نیست!
برای تبدیل شدن به یک موشن گرافیست موفق باید دقیقا بدانید که از کدام نرم افزار ها می توانید استفاده کنید. سپس یک یا دو مورد از آنها را انتخاب کرده و تلاش کنید تا مهارت خود را برای کار کردن با آنها توسعه دهید. اگر با انواع نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک آشنا نیستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
مقدمه
- آشنایی با نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک
- افتر افکت: بهترین گزینه در بین نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک
- نرم افزار Cinema 4D
- نرم افزار Illustrator
- نرم افزار فتوشاپ
- نرم افزار پریمیر
- سایر برنامه های طراحی موشن گرافیک
- جمع بندی
آشنایی با نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک
نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک که در ادامه معرفی می شوند، کارایی و قابلیت ها خاص خود را دارند. شما به عنوان یک موشن گرافیست باید طبق نیاز و حوزه ای که قصد دارید در آن فعالیت کنید، یک یا چند مورد از این نرم افزار ها را انتخاب کنید. اگر نمی دانید که انواع موشن گرافی و پیش نیاز های موشن گرافیک چیست و هر کدام از آنها چه کاربردی دارند، پیشنهاد می کنیم تا ابتدا در این خصوص اطلاعات لازم را کسب کنید.
معروف ترین و محبوب ترین نرم افزار طراحی موشن گرافیک، after effect است.
شما نام این نرم افزار را معمولا در صدرِ لیست ِنرم افزار های برتر موشن گرافیک یا گرافیک متحرک می بینید. اما دلیل آن چیست؟ افتر افکت شبیه یک ویرایشگر است که گویی فتوشاپ را با ادیت فیلم در هم تلفیق کرده است. این حجم از شباهت از کجا نشات می گیرد؟ از آنجا که افتر افکت تولید شرکت ادوبی Adobe است. اگر قصد دارید تا در کنار این برنامه از سایر نرم افزار های محبوب برای طراحی موشن گرافیک مانند 3DMax یا Cinema 4D استفاده کنید، به راحتی می توانید از قابلیت های آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که این برنامه به صورت لایه ای کار می کند و برای کسانی که می خواهند در زمینه های زیر فعالیت کنند مفید است.
• تایپوگرافی انیمیشنی یا متحرک
• طراحی موشن گرافی UI/UX
• دیزاین نمایش دادن اسلاید ها
• شبیه سازی برای جلوه های نمایشی
وکتور های گرافیکی که در این نرم افزار ساخته می شوند را می توانید برای ایجاد حرکت و صدا گذاری به نرم افزار های دیگر مانند افتر افکت منتقل کنید. پس، اساسی ترین هدف استفاده از ایلوستریتور برای موشن گرافی، ساخت مدل های گرافیکی است. ابزار های مهم و قدرتمند این برنامه باعث شده اند تا Illustrator پس از گذشت 20 سال فعالیت، نزد موشن گرافیست ها همچنان محبوب بماند. اگر به عنوان یک فرد مبتدی قصد فعالیت در این زمینه را دارید، حتما در ابتدای کار نحوهی استفاده از این نرم افزار را بیاموزید. شما می توانید به جز عناصر گرافیکی و مدل های قدرتمند، برای ساخت تایپوگرافی هم از این نرم افزار استفاده کنید.
• ساخت و ایجاد تصاویر گرافیکی از صفر
• ابزار های پیشرفته برای ایجاد وکتور
• ایجاد المان های گرافیک 2D
• هماهنگ با سایر نرم افزار های مخصوص ساخت موشن گرافی
درست است که ما فتوشاپ را به طور رسمی جزء نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک نمی دانیم؛ چون که قابلیت های فراوانی دارد. اما با این حال، فتوشاپ یکی از مهم ترین نرم افزار هایی است که به شما اجازه می دهد تصاویر مربوط به موشن گرافی خود را ادیت کنید. شما می توانید با کمک فتوشاپ نسبت به تغییر یا ایجاد لایه های مختلف تصاویر روی یکدیگر برای موشن گرافی اقدام کنید. معمولا موشن گرافیست ها از نرم افزار فتوشاپ استفاده می کنند تا طرح انیمیشن های خود را بسازند. آنها همچنین برای ایجاد بافت یا تکسچر و یا ساختن گیف از این نرم افزار استفاده می کنند. اگر در ابتدای مسیر یادگیری این مهارت هستید، به شما توصیه می کنیم که حتما نحوهی کار با فتوشاپ را بیاموزید. اهداف و مزیت های استفاده از نرم افزار فتوشاپ به موارد زیر خلاصه می شود.
• ویرایش تصاویر و وکتور ها
• ایجاد بافت برای تصاویر
• تغییرات روی بافت های تصاویر
• تغییر فضای تصاویر
سایر برنامه های طراحی موشن گرافی
برنامه های زیادی برای طراحی موشن گرافی تولید و به بازار عرضه شده اند که به چند نمونه از مهم ترین آنها اشاره شد. در ادامه با برخی دیگر از برنامه های طراحی موشن گرافی آشنا خواهیم شد:
اگر تمامی نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک را می شناسید اما هنوز نحوه کار با نرم افزار پریمیر را بلد نیستید، نمیتوانید نام یک موشن گرافیست حرفه ای را روی خودتان بگذارید. Premier به شما اجازه می دهد تا تغییرات بسیار ویژه ای را روی فایل ویدئویی موشن گرافی تان پیاده سازی کنید. معمولا تدوین گر ها از پریمیر برای تدوین ویدئو استفاده می کنند. علاوه بر تدوین، پریمیر به شما اجازه می دهد تا تغییرات صوتی و تصویری دلخواه تان را هم با کمک این برنامه پیاده سازی کنید.
در صورت استفاده از این نرم افزار، می توانید تا حد بسیار زیادی نسبت به افزایش کیفیت کارتان اقدام نمایید. اگر نحوه کار با برنامه افتر افکت را بلد نیستید، می توانید به تنهایی با کمک پریمیر، دست به ساخت موشن گرافی بزنید. البته کمتر کسی این کار را می کند. اغلب موشن گرافیست ها ترجیح می دهند که با افتر افکت، موشن گرافیک مورد نظر خود را بسازند و سپس از پریمیر برای تدوین بخش های مختلف آن استفاده کنند. زمانی که کار با ایلوستریتور، افتر افکت، فتوشاپ و سینما فور دی را آموختید، به سراغ یادگیری پریمیر بروید. این روال به شما کمک می کند تا در پایان، به یک موشن کار ِ حرفه ای تبدیل شوید. از جمله ویژگی های مهم این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد.
• دارای پترن هایی برای ساخت موشن گرافی
• دارای جلوه های ویژه
• امکان پیاده سازی و انجام پروژه ها در آن به صورت همزمان
اگر در زمینهی کار با بسیاری از نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک مثل افتر افکت تجربه داشته باشید، به خوبی می دانید که Cinema 4D یک غول بزرگ و بی شاخ و دم نیست که بخواهید آن را شکست دهید. سهولت کار با این نرم افزار برای تلفیق خروجی هایی که در افتر افکت به دست می آیند و انتقال 2D به 3D باعث شده است تا بسیاری از هنرمندان و افرادی که در این زمینه تجربه دارند بتوانند به راحتی با این نرم افزار کار کنند. ویژگی ها و ابزار های مختلف این نرم افزار باعث شده است تا کسانی که به ایجاد مدل های سه بعدی علاقه دارند، به راحتی بتوانند با آن کار کنند. البته یک موشن گرافیست مبتدی، در ابتدای مراحل یادگیری، نباید کار با این نرم افزار را انتخاب کند.
هدف بسیاری از هنرمندان موشن کار از به کارگیری این نرم افزار این است که بتوانند یک بافت مشخص به مدل های خود بدهند. همچنین شبیه سازی را به مراتب آسانتر انجام دهند و رندر گیری آسان تری داشته باشند. بنابراین مزیت های استفاده از این نرم افزار را می توان در موارد زیر خلاصه کرد.
• حجم دهی به مدل
• دارای CAD پیشرفته
• مدل سازی آسان تر
• نورپردازی مناسب
جمع بندی
محبوب ترین و برترین نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک را در بالا معرفی کردیم. یک موشن گرافیست حرفه ای با تسلط بر این نرم افزار ها می تواند به کسب درآمد و فعالیت بپردازد. معمولا به مبتدی ها یادگیری تعداد بیشتری از نرم افزار های مربوط به این حوزه، توصیه نمی شود. شما با کمک نرم افزار های نامبرده می توانید یک پروژهی موشن گرافی را از صفر ایجاد کرده، تدوین کنید و از آن خروجی بگیرید. یادگیری سایر نرم افزار هایی که در این مطلب به آنها اشاره نکردیم، به اهداف و علاقه ی شما برای یادگیری بستگی دارد. در غیر این صورت، آموختن آنها ضروری و واجب نیست.
پاسخ دهید
اولین نظر را شما ثبت نمایید
نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید