توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) و راهکارهای برطرف کردن آن

توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) و راهکارهای برطرف کردن آن

آیا با توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) در دنیای سئو آشنا هستید؟ مطالعه این بخش را از دست ندهید تا با این موضوع آشنایی کامل پیدا کنید.


پیشگفتار


توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) به زبان ساده چیست؟ آیا با این مفهوم آشنایی دارید؟ آیا با تاثیرات آن بر سایت و سئوی آن آشنا هستید؟ کنیبالیزیشن در واقع نوعی مشکل و اختلال است که باید به موقع تشخیص داده و برطرف شود. در غیر این صورت تاثیرات منفی زیادی برای سایت به همراه خواهد داشت. شاید برای سئوکاران آماتور و مبتدی، این اصطلاح کمی گنگ و نامفهوم به نظر برسد. اما باید بدانید که در اصول سئو و تولید محتوا، لازم است تا شما با تمامی اصطلاحات و مفاهیم مربوطه آشنایی پیدا کنید. چرا که گاهی اوقات ممکن است نحوه تولید محتوا و مدیریت محتوای شما باعث بروز عواقب منفی بر سایت شود. از این رو در ادامه این مقاله آموزشی به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

فهرست عناوینی که در ادامه این بخش مطالعه می کنید، به شرح موارد زیر است:


مقدمه

آشنایی با توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) به شما کمک می کند تا بدانید که این مشکل چیست و چرا به وجود می آید. در نتیجه می توانید از بروز چنین مشکلی جلوگیری کنید. همانطور که می دانید هدف اصلی از تولید محتوا، بازاریابی محتوایی است. شما با تولید محتوا می توانید اهداف خود را به سمع و نظر کاربرانی که از گوگل استفاده می کنند، برسانید. بنابراین باید برای دستیابی به جایگاهی مناسب در این پلتفرم، تلاش کنید. در این مقاله آموزشی می خواهیم شما را با معنا و مفهوم کنیالیزیشن آشنا کنیم. همچنین به تمام موارد مرتبط با این موضوع اشاره کنیم. با ما همراه باشید.

آشنایی با توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization)

توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) در لغت به معنی خورده شدن و یا هم نوع خواری است. معمولا خورده شدن یک سری از جانداران توسط جانداران بزرگتر به معنی کنیبالیزیشن است. به عنوان مثال ماهی های بزرگتر، ماهی های کوچکتر را می خورند. پس این نوعی هم خواری است. این شاید کمی برایتان عجیب و غریب به نظر برسد! درست مثل نام الگوریتم های گوگل مثل الگوریتم مرغ مگس خوار، پاندا و... . اما باید بدانید در سئو و مباحث طراحی سایت، عملکرد کنیبالیزیشن مانند جانوران است. 
گاهی اوقات ممکن است یک سایت رقیب خودش شود. اما چگونه؟ زمانی که یک کلمه کلیدی مشخص در دو یا چند موضوع مختلف تکرار شود، کنیبالیزیشن اتفاق می افتد. در توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) گفتیم که این نوعی هم خواری است. در نتیجه موتورهای جستجوگر، بین دو یا چند صفحه ای که یک کلمه کلیدی در آن تکرار شده است، رقابتی برپا می کنند. سپس صفحه ضعیف تر را از بین می برند و آن صفحه دیگر برای کاربران قابل نمایش نخواهد بود. حتی اگر آن صفحه از نظر سئو قوی باشد، باز هم موتورهای جستجوگر مانع نمایش آن می شوند و چنین صفحه ای را در لیست پیشنهادات آخر گوگل به کاربران ارائه می دهند. در این صورت صفحه مذکور شانس بازدید کاربران را از دست می دهد.

هم نوع خواری یا کنیبالیزیشن

کنیبالیزیشن چطور اتفاق می افتد؟

پس از توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization)، بهتر است تا به بررسی این موضوع بپردازیم که این مشکل چگونه رخ می دهد؟ به طور کلی هنگامی که شما یک موضوع را از جنبه های مختلفی و در پست های متفاوتی بررسی می کنید، کنیبالیزیشن اتفاق می افتد. زمانی که کلیدواژه ها در تمام این پست ها و مقالات یکسان باشد، شما به دردسر بزرگی به نام کنیبالیزیشن می افتید. البته این تنها دلیل بروز این مشکل نیست. بلکه نوشتن محتواهای کوتاه نیز باعث بروز چنین مشکلی می شود.  
یکی دیگر از دلایل بروز کنیبالیزیشن، بارگذاری یک سری از کالاها از یک برند به خصوص روی وب سایت است. این ها همگی جزو دلایلی هستند که باعث می شوند، این مشکل بروز پیدا کند. بنابراین شما می توانید در تولید محتوای سایت، به این موارد توجه داشته باشید تا از بروز چنین مشکلی جلوگیری شود. اما آیا در توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) متوجه شدید که تاثیرات آن بر روی سایت چیست؟ با ما همراه باشید تا تاثیرات منفی آن بر سایت را برایتان عنوان کنیم.

روش تشخیص کنیبالیزیشن چگونه است؟

با توجه به توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) حالا دیگر می دانید که این مشکل چیست و چرا به وجود می آید. اما آیا می دانید چطور باید بروز چنین مشکلی را تشخیص داد؟ برای تشخیص کنیبالیزیشن، یک راه بسیار ساده وجود دارد. شما می توانید عبارت Site.example.com “keyword” را تایپ کنید. به جای عبارت example.com باید آدرس سایت و به جای عبارت keyword کلمه کلیدی مورد نظرتان را تایپ کنید. حالا موتورهای جستجو شروع به فعالیت می کنند و محتواهایی را که شبیه به یکدیگر هستند را برای شما نمایش می دهند. از این طریق می توانید به طور دقیق کنیبالیزیشن را تشخیص دهید.

در انتخاب کلمات کلیدی دقت کنید

آیا کنیبالیزیشن در سئو کردن محتوا تاثیر منفی دارد؟ - آشنایی با تاثیرات منفی کنیبالیزیشن

در توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) به این موضوع اشاره کردیم که قطعا اگر چنین مشکلی برای سایت به وجود بیاید، تبعات منفی متعددی خواهد داشت. حال می خواهیم ببینیم که آیا این مشکل، در سئو کردن محتوا اختلالی به وجود می آورد؟ یا به طور کلی چه تاثیراتی بر سایت و محتوا می گذارد؟

•    تغییر جایگاه صفحات پیشنهادی در نتایج جستجو

یکی از مشکلاتی که به دنبال کنیبالیزیشن به وجود می آید، تغییر جایگاه صفحات پیشنهادی در نتایج جستجو است. گاهی اوقات امکان دارد که شما با سئو کردن یک کلمه کلیدی، جایگاه خوبی در نتایج Google کسب کنید. اما از آنجایی که این کلمه کلیدی در سایت شما بارها و بارها سئو شده است، اصطلاحا به هم نوع خواری یا کنیبال دچار می شود. در توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) به این موضوع اشاره داشتیم که صفحاتی که از نظر یکسان بودن کلمات کلیدی مشابه یکدیگر هستند، ممکن است کنیبال شوند. یعنی در حقیقت ممکن است صفحه ای که مورد هدف شماست و نرخ کلیک بالایی دارد، در نتایج جستجو به کاربران نمایش داده نشود. در عوض صفحه ای که نرخ کلیک کمتری دارد، به کاربران نمایش داده شود.

•    نوسانات رتبه در گوگل

آیا می دانید هدف از تولید محتوا چیست؟ در واقع هدفی که در اولویت قرار دارد، کسب جایگاه مناسب در نتایج جستجوی گوگل است. زیرا هر چقدر هم که محتوای غنی و پرباری نوشته باشید، در صورتی که به تایید موتورهای جستجو نرسد، برای کاربران به نمایش گذاشته نمی شود. پس لازم است تا شما اصول مطرح شده در سئو را رعایت کنید تا شانس جلب رضایت کاربران را به دست آورید. با توجه به توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) در صورتی که سایت شما با چنین مشکلی روبرو شود، قطعا رتبه تان در گوگل نوسان پیدا می کند. در نتیجه ممکن است بازخوردی که انتظارش را دارید، دریافت نکنید.

پس از درک توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization)، چگونه آن را برطرف کنیم؟

اگر توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) را به خوبی درک کرده باشید، حالا می دانید که چگونه می توان از بروز چنین مشکلی جلوگیری کرد. اما اگر با این مشکل روبرو شدید، چطور می توانید آن را برطرف کنید؟ زمانی که هم نوع خواری را در سایتتان تشخیص دادید، حالا نوبت مبارزه فرا می رسد. برای برطرف کردن این مشکل می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.

•    دیلیت و ریدایرکت کردن صفحات

طبق توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization)، این مشکل زمانی به وجود می آید که شما در چند صفحه یکسان، از سئوی یک کلمه کلیدی تکراری استفاده کرده باشید. برای برطرف کردن این مشکل بهتر است تا یکی از صفحاتی که دچار هم نوع خواری شده اند را انتخاب کرده و حذف کنید. در واقع شما صفحه مزاحم را حذف می کنید تا به صفحه اصلی و مورد هدفتان آسیبی نرسد. بنابراین با استفاده از ریدایرکت 301 می توانید اعتبار صفحه ای که قصد حذف کردنش را دارید، به صفحه اصلی تان منتقل کنید. این یکی از ساده ترین روش های رهایی از شر کنیبالیزیشن است.

•    ترکیب دو صفحه با یکدیگر

در صورتی که صفحه ای که قصد حذف کردنش را دارید، محتوای با ارزشی دارد، می توانید از حذف آن صرف نظر کنید. اما با توجه به توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) باید این مشکل را برطرف کنید تا از تبعات منفی آن بهره مند نشوید. برای این کار بهتر است متن، ویدیو، تصویر و هر نوع محتوای ارزشمندی که در صفحه مورد نظرتان است را به صفحه مورد هدفتان منتقل کنید. شما می توانید با صرف زمان بسیار کمی، صفحه هدف را اصلاح کنید و محتواهای ارزشمند صفحه انتخابی برای حذف را به آن منتقل کنید.
البته روش های متعدد دیگری نیز برای برطرف کردن این مشکل وجود دارند. ما در این بخش سعی کردیم به ساده ترین و موثرترین روش ها اشاره داشته باشیم.

بررسی کنیبالیزیشن

جمع بندی نهایی

در این بخش شما با توضیح کنیبالیزیشن (cannibalization) آشنا شدید. همچنین متوجه شدید که چرا این مشکل در سایت رخ می دهد، چطور باید آن را بررسی کرد و همچنین چگونه می توان آن را برطرف کرد. بهتر است تا این را به یاد داشته باشید که در نوشتن محتوا، موارد و اصولی که در سئو مطرح است را رعایت کنید تا به چنین مشکلاتی دچار نشوید. در صورتی که با این مشکل روبرو شدید، باید فورا آن را برطرف کنید. در غیر این صورت شاهد تاثیرات منفی آن بر سایت خواهید بود. پیشنهاد میکنیم مطالب تکمیلی در این رابطه و راه های جلوگیری از آن را در سایت Ahrefs مطالعه نمایید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *