بررسی تکنیک های تدوین ویدیو
اگر می خواهید به تدوینگری حرفه ای تبدیل شود ابتدا باید با تکنیک های تدوین قابل استفاده برای جذاب ساختن فیلم آشنا شوید.
پیشگفتار
تکنیک های تدوین ویدیو همان طور که در مطلب «کی فریم» اشاره شد،اگر توسط تدوینگر حرفه ای مورد استفاده قرار بگیرند فیلم تولیدی جذابیت بیشتری خواهد داشت. هرچه تدوینگر تکنیک های بیشتری یاد داشته باشد و قادر به استفاده از آن ها باشد، تدوین او تاثیرگذارتر خواهد بود. استفاده از این تکنیک ها همچنین در شکوفایی خلاقیت تدوینگر و خلق سبک های خاص توسط او نیز موثر است. در ادامه با مهمترین تکنیک هایی که هر شخصی که به تدوینگری مشغول است باید بداند آشنا خواهیم شد.
مقدمه
1. کات استاندارد در چه مواقعی مورد استفاده قرار می گیرد؟
2. جامپ کات از مهمترین تکنیک های تدوین ویدیو
3. مونتاژ از تکنیک های مهم تدوین
4. کراس دیزالو از پرکاربردترین تکنیک های تدوین
5. تکنیک وایپ
6. فید این فید اوت از دیگر تکنیک های تدوین
7. کراس کات یا تدوین موازی از مهمترین تکنیک های تدوین فیلم
8. Cut away shot
9. Cutting on Action از مهمترین تکنیک های تدوین فیلم
10. برش J/L از دیگر تکنیک های مهم تدوین
11. اسمش کات
12. مچ کات
13. کات نامرئی
14. شات از دیگر تکنیک های تدوین فیلم
کات استاندارد در چه مواقعی مورد استفاده قرار می گیرد؟
پس از یادگیری اصول پایه تدوین، نوبت به تدوین پیشرفته ویدیو می رسد. یکی از مهمترین تکنیک های تدوین ویدیو کات استاندارد است. کات ابتدایی و مقدماتی که هارد کات نیز نامیده می شود، در حقیقت همان کات استاندارد است. با استفاده از این تکنیک دو کلیپ در کنار یکدیگر قرار خواهند گرفت و آخرین فریم یک صحنه به فریم آغازین صحنه بعدی وصل خواهد شد. لازم به ذکر است که این تکنیک تدوین مفاهیم و احساسات خاص را انتقال نمی دهد.
جامپ کات از مهمترین تکنیک های تدوین ویدیو
یکی دیگر از مهمترین تکنیک های تدوین ویدیو جامپ کات است که به معنای پرش ناگهانی در زمان می باشد. این تکنیک به طور معمول در یک فریم و یا ترکیب مورد استفاده قرار می گیرد و امکان استفاده از این تکنیک به دفعات در مونتاژ ویدیو وجود دارد.
مونتاژ از تکنیک های مهم تدوین
یکی از اصطلاحات رایج ویرایش ویدیو و از جمله تکنیک های تدوین که بر گذر زمان دلالت دارد، مونتاژ است. این تکنیک با استفاده از کات های سریع به داستان زمینه ای کلی می بخشد. مونتاژ به طور معمول در فیلم هایی انجام می گیرد که برخی از صحنه های آن تمرین های ورزشی و یا آمادگی برای مسابقات بزرگ را نشان می دهند. امکان استفاده از مونتاژ برای انواع مختلف شخصیت ها وجود دارد و در پس زمینه آن به طور معمول موسیقی قرار خواهد گرفت.
کراس دیزالو از پرکاربردترین تکنیک های تدوین
یکی دیگر از مهمترین و پرکاربردترین تکنیک ها و اصول هنری تدوین کراس دیزالو است. برای ایجاد هدف و انگیزه خاص در داستان می توان از تکنیک کراس دیزالو استفاده کرد. برای نمایش گذر زمان، همپوشانی لایه ها، نمایش چندین صحنه و یا داستان که به طور همزمان صورت گرفته اند اما فیلمبرداری آن ها در زمان های مختلف بوده است.
تکنیک وایپ
تکنیک وایپ از دیگر تکنیک های تدوین است که در آن با استفاده از انیمیشن امکان انتقال صحنه اول به دوم وجود دارد. در فیلم جنگ ستارگان شاهد نوع ابتدایی این تکنیک بوده ایم در صورتی که در سریال دهه نودی Home Improvement از نوع پیچیده آن استفاده شده است. این تکنیک با توجه به نوع تدوین ممکن است جذاب، کاربردی و یا پیش پا افتاده باشد.
فید این فید اوت از دیگر تکنیک های تدوین
یکی از مهمترین تکنیک های تدوین فیلم که امکان محو کردن تصویر را در اختیار کاربر قرار می دهد، تکنیک فید این و فید اوت است. در این روش پس از محو شدن یک تصویر بلافاصله تصویر دیگر نمایش داده خواهد شد. همچنین به طور معمول برای بیان گذر زمان و تغییر زمان از شب به روز از این تکنیک استفاده می شود. این نکته را به خاطر داشته باشید که در صورت عدم استفاده صحیح از این تکنیک، صحنه برای شما آزاردهنده خواهد بود.
کراس کات یا تدوین موازی از مهمترین تکنیک های تدوین فیلم
یکی از مهمترین تکنیک های تدوین کراس کات است. این تکنیک به طور معمول برای برش بین دو صحنه متفاوت که در یک بازه زمانی اما در مکان های مختلف صورت گرفته اند، مورد استفاده قرار می گیرند. برای افزایش تنش اغلب این روش مورد استفاده قرار می گیرد. مثال جالب از این تکنیک زمانی است که یکی از شخصیت های فیلم در امنیت و آرامش کامل به نظر می رسد در حالی که پلیس به محل زندگی او رفته است.
Cut away shot
یکی از مهمترین تکنیک های تدوین cut away shot است. این تکنیک نمایانگر تصاویری است که از موضوع و یا شخصیت اصلی فیلم ذهن مخاطب را دور می کنند. به طور معمول این تصاویر مفهوم جدیدی به صحنه اصلی فیلم اضافه می کنند و تنش بیشتر را ایجاد می کنند. همچنین ممکن است این تصاویر خبر از وقوع اتفاقی را بدهند. با استفاده از این تکنیک تمامی صحنه ها در کنار یکدیگر قرار خواهند گرفت.
Cutting on Action از مهمترین تکنیک های تدوین فیلم
این تکنیک فیلم باعث می شود تا کات در لحظه ای نزدیک به عمل انجام گیرد. این تکنیک باعث خواهد شد تا ذهن و چشم بیننده از چیزی که انتظار مشاهده آن را دارد به تعویق بیفتد. در صورت باز شدن درب با لگد مخاطب انتظار دارد که زاویه دوربین در همان لحظه عوض شود اما پس از باز شدن کامل درب زاویه دوربین عوض خواهد شد.
برش J/L از دیگر تکنیک های مهم تدوین
یکی از تکنیک های مهم تدوین برش J/L می باشد. برش L در مواقعی مورد استفاده قرار می گیرد که تدوینگر بخواهد صدای تصویر اول تا تصویر دوم ادامه یابد. در صورتی که برش J در مواقعی کاربرد دارد که تدوینگر بخواهد قبل از اتمام تصویر اول صدای تصویر دوم شنیده شود. این تکنیک ها در مستندهای مصاحبه ای کاربرد زیادی دارند.
اسمش کات
در صورتی که به عنوان یک تدوینگر حرفه ای بخواهید از صحنه ای پر سر و صدا و شلوغ به صحنه ای ساکت و آرام بروید امکان استفاده از این تکنیک برای شما وجود خواهد داشت. برای حرکت بین صحنه هایی که از لحاظ روایت، فضا و احساسی متفاوت هستند و دارای تغییر ناگهانی هستند به طور معمول از این تکنیک استفاده می شود.
مچ کات
با استفاده از این تکنیک تدوین می توان بدون بهم ریختن ذهن مخاطب، مفهوم جدیدی را به صحنه وارد کرد. همچنین امکان سوق دادن صحنه به سمتی خاص با استفاده از این تکنیک وجود دارد. اگر قصد تغییر صحنه ها را دارید در حالی که پیوستگی به خوبی حفظ شود می توانید از این تکنیک استفاده کنید.
کات نامرئی
تدوینگر با استفاده از این تکنیک تدوین قادر به بیان خلاقیت خود خواهد بود. در صورتی که به دنبال تداوم در تصویر فیلمبرداری شده هستند می توانید از این تکنیک استفاده نمایید. تدوینگر با استفاده از این تکنیک قادر به تلفیق تصاویر آغاز و پایان در دو صحنه به نحوی خواهد بود که تصویر ادامه دار به نظر برسد.
شات از دیگر تکنیک های تدوین فیلم
به طور کلی به برداشت های پیوسته و مستمر توسط دوربین شات گفته می شود. قانون موجود در رابطه با این تکنیک عنوان می کند که طول هر شات باید حداقل سه ثانیه باشد. لازم به ذکر است که صحنه های ورزشی و اکشن از این قانون مستثنی هستند. برای خلق هیجان و پویایی در فیلم می توان از تکنیک شات کوتاه استفاده کرد. این تکنیک در ایجاد فضایی پر انرژی و پر تنش به تدوینگر کمک می کند. با این حال همواره توصیه می شود قانون شات سه ثانیه ای را به خاطر داشته باشید.
برای استفاده از این تکنیک می توان از تمام امکانات تنظیم دوربین استفاده کرد. امکان گرفتن فیلم از سوژه از زوایا با جزئیات مختلف وجود دارد و انتخاب این تنظیمات ظواهر فیلم را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می دهند. دور یا نزدیک بودن تصاویر در شات ها احساسات متفاوتی را به بیننده القا می کنند.
پاسخ دهید
اولین نظر را شما ثبت نمایید
نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید