اهمیت Key frame کی فریم در تدوین ویدیو

اهمیت Key frame کی فریم در تدوین ویدیو

یکی از ابزارهای مهم و مفید در تدوین ویدیو کی فریم است که با استفاده از آن نیاز به تنظیم دستی فریم ها رفع می شود.

پیشگفتار

کی فریم در حقیقت ابزاری اساسی و فراگیر برای ویرایش ویدیوهایی است که شامل حرکت، انیمیشن و ربط دادن می باشند. به طور کلی می توان گفت تمامی اپلیکیشن های ویرایش ویدیو از کی فریم پشتیبانی می کنند.

مقدمه

1.    کی فریم چیست؟
2.    تناوب فریم های کلیدی
3.    درج کردن کی فریم در تدوین ویدیو
4.    درج کی به صورت نگهدارنده برای کسب نتایج دلخواه
5.  اسموث
6.    درج آسان
7.    فریم کلیدی خطی
8.    نحوه ساخت کلیپ با استفاده از کی فریم ها
9.    کی فریم ابزاری مفید برای تدوین
10.    کی فریم Is in- Is out

کی فریم چیست؟

کی فریم در حقیقت فریم کلیدی است که در ابتدا و انتهای حرکات را در انیمیشن ها نشان می دهند. همچنین تغییر جهت حرکات با استفاده از فریم های کلیدی نمایش داده می شوند.
به طور کلی به تمام تغییراتی که برای انیمیت کردن در نرم افزارهای تدوین ویدیو انجام می گیرند کی فریم گفته می شود.

کی فریم یا فریم کلیدی

تناوب فریم های کلیدی

در اصول پایه تدوین مدت زمان موجود بین دو کی فریم، تناوب فریم های کلیدی نامیده می شود. این مدت زمان ممکن است به اندازه کل کلیپ یا کسری از ثانیه باشد. تناوب فریم های کلیدی بیانگر نحوه به نظر رسیدن جابجایی ها می باشد. اگر در بازه زمانی ۲ ثانیه ای زوم شدن صورت گیرد فرآیند بزرگنمایی به کندی انجام خواهد گرفت. افکت زوم در بازه زمانی 0.2 ثانیه ای روان تر و سریع تر به نظر می رسد.
  
به طور کلی می توان عنوان کرد کوتاه بودن بازه زمانی بین فریم های کلیدی به این معناست که بخش مورد نظر کلیپ فشرده تر است. این نکته را به خاطر داشته باشید که تناوب طولانی کی فریم باعث کاهش کیفیت خواهد شد. در صورت فعال بودن Motion Blur تغییر حالت انیمیشن بخش بیشتری از کلیپ را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

درج کی فریم در تدوین ویدیو

به روشی که در طول آن از یک فریم کلیدی به بعدی انتقال می یابید، درج کردن فریم گفته می شود. به طور کلی به ابزارهای مشخص کننده مکان انتقال و جابجایی در کلیپ فریم های کلیدی گفته می شود. نحوه جابجایی بین فریم های کلیدی نوع حرکت را مشخص می سازد، از این رو این موضوع از اهمیت ویژه برخوردار می باشد. در اینجاست که نمودارها وارد عمل خواهند شد. نمایش بصری درج این فریم ها توسط نمودارها انجام می گیرد. در ادامه با انواع روش های درج کی فریم بیشتر آشنا خواهیم شد.

درج کی به صورت نگهدارنده برای کسب نتایج دلخواه

برای درج فریم کلیدی به صورت نگهدارنده، میزان یک افکت روی یک کی فریم باقی خواهد ماند و سپس مقدار موجود در فریم کلیدی بعدی به صورت ناگهانی تغییر خواهد یافت. ظاهر نمودار این نوع درج مانند یک موج مربعی به نظر می رسد. نتیجه بصری این نوع درج مانند یک چشمک زدن است. پخش کردن این نوع درج به این صورت است که در زمان اعمال افکت زوم، تصویر به صورت کاملا ناگهانی بزرگ و کوچک خواهد شد. دلیل اصلی بزرگ و کوچک شدن تصویر جابجایی ناگهانی بین مقادیر زوم می باشد.
انواع مختلف درج ممکن است در نمودارهای سرعت وجود داشته باشند. برای کسب نتایج دلخواه می توان از این نوع درج استفاده کرد.

اسموث

یکی از انواع کی فریم مورد استفاده در تدوین فیلم، فریم کلیدی اسموث است. این نوع از فریم های کلیدی به طور معمول در ثانیه 1 قرار می گیرند، به عبارتی می توان گفت فریم های کلیدی موجود در ثانیه های یک و دو فریم کلیدی اسموث هستند. سرعت در این نوع فریم کلیدی در ابتدا کم است و به تدریج افزایش خواهد یافت. با رسیدن به فریم کلیدی بعدی سرعت دوباره کاهش خواهد یافت.

اهمیت کی فریم

فریم کلیدی خطی

درج خطی کی فریم حرکتی ثابت و پایدار است، این حرکت بیانگر وضعیت کلیپ شماست که از نخستین فریم کلیدی به بعدی با سرعت ثابت انتقال خواهد یافت.
در صورت قرار دادن یک فریم در ابتدا و فریم دیگر در انتهای کلیپ و اعمال افکت بزرگنمایی به سمت داخل، کلیپ از ابتدا زوم خواهد شد و با سرعت یکسان و زوم 50 درصد تا آخرین فریم نمایش داده خواهد شد.

Is in- is out

این نوع از کی فریم به سه قسمت تقسیم بندی می شود. این نوع از فریم کلیدی شباهت زیادی به فریم کلیدی اسموث دارد. البته سرعت در آن دو نسبتا متفاوت است.
در صورت تمایل برای کم بودن سرعت در ابتدا و عدم کاهش آن در آخر می توان از ایز این استفاده کرد.
در صورتی که بخواهید با سرعت معمولی آغاز کنید به صورتی که در آخر سرعت کاهش یابد از is out استفاده می شود.

درج آسان

در حقیقت درج آسان ترکیبی از درج های خطی و نگهدارنده است که امکان شخصی سازی آن وجود دارد. از این رو امکان تعدیل نوع حرکت در بین این فریم های کلیدی به صورت دستی وجود دارد. در صورت تمایل برای ایجاد افکت های نرم و طبیعی تر توصیه می شود از این نوع درج استفاده کنید.
کارایی خوب این نوع فریم کلیدی باعث شده است تا قادر به مشاهده انواع پیش ساخته آن در نرم افزارهای مختلف باشیم. برخی از نرم افزارها امکان تهیه خروجی از تنظیمات فریم کلیدی آسان را در قالب کد برای شما فراهم می سازد. امکان استفاده از این خروجی در آینده نیز به صورت مجدد برای شما وجود دارد. در صورت عدم آشنایی با ویرایش نمودارها می توانید از کدها و نمودارهای از پیش آماده استفاده نمایید. این کدها و نمودارها بدون نیاز به قرار دادن فریم های کلیدی به صورت دستی، نمودار مورد نظر شما را ارائه خواهند داد.

کی فریم ابزاری مفید برای تدوین ویدیو

کی فریم برای ابزارهای تدوین ویدیو که شامل حرکت هستند، اهمیت قابل توجهی دارد. همچنین می توان گفت فریم های کلیدی نیاز به تنظیم دستی دیگر فریم ها را از بین می برند. با این روش امکان دستکاری انیمیشن ها دقیقا به روش دلخواه وجود دارد. برای کار کردن با این فریم ها آزادی عمل کاملی دارید از این رو توصیه می شود کار با آن را امتحان نمایید.

نحوه ساخت و تدوین کلیپ با استفاده از کی فریم ها

برای ساخت و تدوین کلیپ با استفاده از کی فریم در مرحله نخست باید کلیپ که قصد انیمیشن سازی آن را دارید انتخاب نمایید، سپس به صفحه جلوه های آن در بخش Effects panel وارد شده و در بخش Motion کرنومتر موجود در کنار مقایس و موقعیت را فعال سازید. در سمت راست در جدول زمانی دو الماس کوچک ظاهر خواهند شد که قاب های اصلی شما هستند.
حال باید کلیپ چندین فریم به جلو پخش گردد و مقیاس و موقعیت به عنوان مولفه های مورد نظر انتخاب شوند.
در این مرحله آخرین نشانگر فریم کلیدی به انتهای کلیپ و اولین نشانگر باید به سمت بالا کشیده شود. حال می توان کلیپ خود را به صورت جادویی تماشا کرد.

درج کی فریم

تکنیک های مختلف استفاده از فریم های کلیدی

برای استفاده از فریم های کلیدی علاوه بر رعایت اصول هنری تدوین، تکنیک های مختلفی نیز وجود دارند که در ادامه به معرفی این تکنیک ها خواهیم پرداخت.

  • زوم کند
  • زوم سریع
  • ردیابی حرکت بازیگر
  • چرخش اثر

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *