معرفی اپلیکیشن ساخت پادکست تصویری و کاربرد آن

معرفی اپلیکیشن ساخت پادکست تصویری و کاربرد آن

اپلیکیشن ساخت پادکست تصویری به کمک پادکستر ها آمده و به آنها این امکان را می دهد تا محتوا های خود را به صورت تصویری تولید نمایند.

اپلیکیشن ساخت پادکست تصویری به منظور ارائه ی جلوه‌های تصویری ناب مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع پادکست مخاطبین خاص خود را داشته و بسیار پرطرفدار است. افراد همواره به صورت بصری، دنبال کشف و پیدا کردن چیزهای جدید و جالب هستند. پادکست تصویری دقیقا همان چیزی را ارائه می دهد که مخاطب دوست دارد، ببیند.

اپلیکیشن ساخت پادکست تصویری به پادکستر کمک می کند تا نیازهای بصری مخاطبین را ارضا کند. به دلیل استقبال خوب از پادکست تصویری، در حال حاضر وارد هر سایتی که می شویم، با یک یا چند پادکست تصویری روبرو می شویم. آمارها حاکی از آن هستند که پادکست های‌ تصویری 17 درصد از تمام پادکست ‌های دنیا را شامل می شوند. همین آمار نشان دهنده ی اهمیت پادکست ویدیویی در میان کاربران است.

عناوین مقاله

به منظور ارائه ی توضیحاتی در مورد اپلیکیشن ساخت پادکست تصویری لازم است تا موارد زیر مورد بررسی قرار گیرند :

1- معرفی اپلیکیشن‌ های ساخت پادکست تصویری برای کامپیوتر و اندروید

2- کاربرد اپلیکیشن های پادکست تصویری چیست؟

3- چگونگی استفاده از اپلیکیشن‌ های ساخت پادکست تصویری

4- نکات مهم در ساخت پادکست تصویری که باید در نظر گرفته شوند

5- مزایا و معایب پادکست تصویری

6- آیا پادکست تصویری تاثیر بیشتری نسبت به پادکست صوتی دارد؟

7- آیا ساخت پادکست تصویری پیچیده‌ تر از پادکست صوتی است؟

معرفی اپلیکیشن‌ های ساخت پادکست تصویری برای کامپیوتر و اندروید

اپلیکیشن‌ های ساخت پادکست تصویری تنوع خوبی دارند اما در این بخش به معرفی آسان ترین اپلیکیشن ها جهت ساخت پادکست تصویری می پردازیم :

  • اپلیکیشن این شات ( inshot) برای اندروید و آیفون
  • اپلیکیشن کمتازیا (Camtasia) برای کامپیوتر

از جمله امکانات برنامه این شات عبارتند از : حذف پس زمینه ویدیو پرده سبز، ساخت عکس نوشته، حذف پس زمینه عکس. ساخت کلیپ، اضافه کردن موزیک به ویدیو، اضافه کردن صدا، اضافه کردن متن به کلیپ و …

از دیگر اپلیکیشن‌ های ساخت پادکست تصویری، کمتازیا است که امکانات آن عبارتند از : قابلیت انتخاب محدوده مشخص برای فیلم برداری و ضبط از صفحه نمایش. همچنین، امکان ایجاد ویدئو های تعاملی. امکان تهیه کوییز در آموزش های ویدیویی. ایمیل کردن نتایج کوییز از طریق قرار دادن لینک در آموزش.

استفاده از نرم افزار ساخت کاور پادکست برای ارائه ی پادکستی حرفه ای بسیار پیشنهاد می شود.

نکته های مهم در ساخت پادکست تصویری

کاربرد اپلیکیشن های پادکست تصویری چیست؟

کاربرد اپلیکیشن پادکست تصویری با توجه به محتوای تولید شده متفاوت است. اکثر افراد تمایل بیشتری به دیدن دارند. آنها معتقدند که شنیدن به تنهایی نمی تواند ذهن و افکار آنها را درگیر کند. بنابراین ترجیح می دهند موضوعات مورد علاقه ی خود را به صورت تصویری دنبال کنند. امروزه کاربرد پادکست در زندگی افراد پر رنگ تر شده و هر فرد با توجه به نیازهای خود یا پادکست گوش می دهد و یا می بیند.

آموزش ساخت پادکست ساده اولین قدمی است که یک پادکستر باید بردارد.

از جمله کاربرد اپلیکیشن پادکست تصویری می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • جهت ساخت پادکست های آموزشی (آموزش زبان – آموزش آشپزی و ...)
  • جهت ساخت پادکست های طنز
  • جهت ساخت پادکست های مصاحبه ای
  • جهت ساخت پادکست گیمینگ
  • و ...

چگونگی استفاده از اپلیکیشن‌ های ساخت پادکست تصویری

استفاده از اپلیکیشن‌ های ساخت پادکست تصویری با توجه به اپلیکیشن هایی که در ابتدا معرفی شد کار دشواری نیست. بدین منظور کافی است ویدیوی ضبط شده را در برنامه ی مورد نظر باز کرده و ویرایش های لازم را روی آن اعمال نمایید. بطور مثال در برنامه ی این شات، از بخش ویدیو، فیلم ضبط شده را باز کنید. در این قسمت امکانات زیادی برای شما نمایش داده می شود که به وسیله ی آنها می توان چندین فیلم را باهم ادغام کرد. همچنین امکان کند و یا تند کردن فیلم، برش قسمت های اضافه، ایجاد افکت های متنوع، اضافه کردن متن و ... نیز امکان پذیر است.

جهت استفاده از اپلیکیشن‌ ساخت پادکست تصویری (نرم‌افزار کمتازیا) با دو بخش اصلی مواجه می شویم:

  • بخش Camtasia Recorder»: » یک ابزار مستقل برای ضبط و فیلمبرداری از صفحه نمایش
  • بخش Camtasia Editor»: » بخش اصلی جهت تدوین ویدیو آموزشی به کمک همه ی ابزارهای مورد نیاز مانند: «مسیر زمانی»‌ یا «تایم‌لاین» و سایر امکانات

کاربرد اپلیکیشن پادکست تصویری

نکات مهم در ساخت پادکست تصویری که باید در نظر گرفته شوند

رعایت نکته های مهم در ساخت پادکست تصویری به پادکستر کمک می کند تا خروجی بسیار مطلوبی داشته باشد. بدین ترتیب مخاطبان خود را افزایش داده و تولید پادکست برای او سودآور خواهد بود. اولین نکته شناسایی مخاطبان هدف است. اینکه برای چه افرادی با چه علایقی پادکست تولید می کنید بسیار مهم و حائز اهمیت است. مخاطبان هدف می توانند در انتخاب موضوع و قالب پادکست دخیل باشند.

یکی دیگر از نکته های مهم در ساخت پادکست تصویری ضبط فیلم های با کیفیت است. زمانی که فیلم ضبط شده از کیفیت خوبی برخوردار باشد و از نرم افزارهای مناسب نیز جهت (ادیت و تدوین) استفاده شود می توان گفت نصف بیشتر راه را طی کرده اید. استفاده از افکت ها و موسیقی های مرتبط نیز به پادکست شما رنگ و لعاب خاصی می دهد.( اپ پادکست برای آیفون در یک مقاله ی جداگانه معرفی شده است)

مزایا و معایب پادکست تصویری

مزایا و معایب پادکست تصویری عبارتند از :

*مزایا = به نسبت پادکست های صوتی، مخاطبین بهتر می توانند با پادکست ارتباط برقرار کنند. زیرا با سازندگان و یا مجریان پادکست ارتباط بصری دارند. در پادکست های مصاحبه ای، مشاهده ی میزبان و مهمان برای مخاطبین بسیار جذاب است.

*معایب = پادکست های تصویری به نسبت پادکست های صوتی از حجم بالاتری برخوردار هستند. بنابراین مخاطبین برای بهره مندی از این نوع پادکست ها مجبورند حجم زیادی از اینترنت خود را مصرف کنند. برای گوش دادن به پادکست صوتی هیچ محدودیت زمانی و مکانی وجود ندارد اما پادکست تصویری اینگونه نیست.

تاثیر پادکست تصویری

آیا پادکست تصویری تاثیر بیشتری نسبت به پادکست صوتی دارد؟

تاثیر پادکست تصویری نسبت به پادکست صوتی با توجه به نوع محتوا و نحوه ی انتشار متفاوت است. در برخی از مواقع لزوم پادکست های تصویری برای رساندن معنا و مفهوم پادکست پر رنگ تر می شود. یعنی در برخی از مواقع محتوا به سمت و سویی می رود که مخاطب با مشاهده کردن بهتر می تواند موضوع را درک کند. البته این امر همیشه جوابگو نیست و در بعضی موارد نیز پادکست های صوتی، خود به تنهایی می توانند جامع و کامل باشند.

پس نمی توان گفت تاثیر پادکست تصویری به نسبت پادکست های صوتی بیشتر است. همه چیز بستگی به محتوا و نحوه ی ارائه ی آن دارد. همانطور که گفته شد پادکست های تصویری با محدودیت هایی نیز روبرو هستند اما گاها لازم است تا علاوه بر حس شنوایی، حس بینایی نیز درگیر شود. انتخاب اپلیکیشن برای ساخت پادکست بسیار مهم است زیرا کیفیت خروجی کار با توجه به اپ انتخابی تعیین می شود.

آیا ساخت پادکست تصویری پیچیده‌ تر از پادکست صوتی است؟

آیا ساخت پادکست تصویری پیچیده‌ تر از پادکست صوتی است ؟ برای پاسخ بدین سوال باید گفت: طبیعتا بله! هر دو پادکست نیاز به ضبط، ادیت، تدوین و انتشار دارند. زمانی که پادکست صوتی قرار است تولید شود، صدای ضبط شده را با کمک نرم افزارهای گوناگون ادیت کرده و سپس خروجی می گیریم. برای پادکست های تصویری نیز روال همین است. اما فیلم برداری کردن و مهیا ساختن صحنه برای ضبط فیلم کمی پیچیده تر از ضبط صدا خواهد بود.

ساخت پادکست تصویری پیچیده‌ تر از پادکست صوتی هست اما نه به آن اندازه که مانع انجام کار شود. برای ضبط پادکست تصویری فاکتور هایی مانند : نور، صدا، دکور صحنه، آراسته بودن مجریان و ... باید رعایت شود. در مورد پادکست صوتی، ضبط صدایی صاف و صیقلی کفایت می کند.

اپلیکیشن ساخت پادکست anchor برای محتواهای صوتی بسیار کارآمد خواهد بود.

نتیجه گیری

اپلیکیشن ساخت پادکست تصویری این امکان را به پادکستر ها می دهد تا پادکست هایی را تولید نمایند که علاوه بر حس شنوایی مخاطبین، حس بینایی آنها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. عموما این نوع پادکست ها چیزی را ارائه می دهند که مخاطب تمایل به دیدن آنها دارد.

اپلیکیشن ساخت پادکست تصویری هم برای موبایل و هم برای کامپیوتر مهیا است و پادکستر ها بر اساس دانش و ابزار موجود، می توانند یکی از آنها را انتخاب نمایند. پادکست های تصویری مزایا و معایبی داشتند که در این مقاله به آنها اشاره شد. امید است با مطالعه ی این مقاله راه روشی جهت تولید پادکست برایتان ایجاد شده باشد.

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *