راهنمای انتخاب اپلیکیشن برای ساخت پادکست

راهنمای انتخاب اپلیکیشن برای ساخت پادکست

اپلیکیشن برای ساخت پادکست از مهمترین اقداماتی است که یک پادکستر باید انجام دهد. با یک انتخاب درست می توان روند تولید پادکست را تسریع کرد.

انتخاب اپلیکیشن برای ساخت پادکست جزو تجهیزات اولیه تولید پادکست به حساب می آید. قطعا، اسم پادکست به گوشتان خورده، اما شاید با معنی و مفهوم آن آشنا نباشید و ندانید به چه‌کارتان می‌آید. پادکست فایل صوتی است که می‌تواند اخبار، کتاب، رمان و ... باشد که توسط یک یا چند گوینده تولید می‌شود. PodCast با فرمت ‌های صوتی «MP3، WMA، AAC، OGG، RA و RM، M4A، CDDA، WAV، FLAC و ALAC  » که هر کدام برای نوع خاصی از فایل صوتی مناسب هستند، ایجاد می‌شوند. پادکست‌ ها از طریق بسترهای مخصوص پادکست منتشر شده و در اختیار دوستداران پادکست قرار می‌گیرند.

کسب درآمد از طریق پادکست امروزه بسیار پر سود و منفعت است.

 انتخاب اپلیکیشن برای ساخت پادکست با توجه به مهارت و تجربه ی پادکستر انجام می شود. طبیعتا پادکستر های مبتدی باید برنامه هایی را انتخاب نمایند که محیط کاری پیچیده ای ندارند. در غیر این صورت در روند کار برایشان مشکلاتی ایجاد خواهد شد. در عوض پادکستر های حرفه ای باید برنامه هایی را برگزینند که امکانات ویژه ای را ارائه می دهند. کار کردن با برنامه های حرفه ای نیاز به مهارت و تجربه ی کافی دارد. با معرفی بهترین اپلیکیشن ساخت پادکست با ما همراه باشید.

عناوین مقاله

به منظور معرفی اپلیکیشن برای ساخت پادکست لازم است تا موارد زیر مورد بررسی قرار گیرند :

1- بررسی ۵ اپلیکیشن برتر برای ساخت پادکست

2- اپلیکیشن های ساخت پادکست چه امکاناتی ارائه می دهند؟

3- مزایا و معایب استفاده از اپلیکیشن برای ساخت پادکست

4-راهنمای استفاده از اپلیکیشن ها برای انتشار پادکست در پلتفرم‌ های مختلف

 

اپلیکیشن های ساخت پادکست

بررسی ۵ اپلیکیشن برتر برای ساخت پادکست

۵ اپلیکیشن برتر برای ساخت پادکست عبارتند از :

  • اپلیکیشن Spreaker Studio
  • اپلیکیشن Anchor
  • اپلیکیشن Podbean
  • اپلیکیشن Audioboom
  • اپلیکیشن SoundCloud

*ویژگی های اپلیکیشن Spreaker Studio :

  • قابلیت میکس صدا با آهنگ
  • ایجاد جلوه های صوتی متنوع
  • امکان ضبط یا پخش زنده
  • امکان کنترل تمام صداها
  • امکان ساخت آهنگ
  •  رابط کاربری آسان
  • مجهز به کتابخانه صوتی با دنیایی از افکت ها و صداهای مختلف

*ویژگی های اپلیکیشن Anchor :

  •  امکان ضبط پادکست با  پلتفرم دلخواه
  • امکان ضبط پادکست گروهی
  •  این اپ مانند یک شبکه اجتماعی است
  •  مجهز به ابزار قدرتمند برای ویرایش پادکست
  •  امکان معرفی پادکست به این اپلیکیشن و ویرایش حرفه ای آن
  •  امکان ساخت موسیقی

*یکی از ۵ اپلیکیشن برتر برای ساخت پادکست اپلیکیشن Podbean است :

  •  بهره مندی از میلیون های کانال پادکست که فضای مطلوبی را جهت ایده برداری را ایجاد می کند
  •  امکان ویرایش پادکست ها با فرمت های مختلف با تنوع بالایی از افکت ها
  • موفق به کسب امتیاز 4.7 از 5 توسط کاربران گوگل پلی
  • مناسب برای اندروید و ios

*ویژگی های اپلیکیشن Audioboom :

  •  امکان بارگذاری در iTunes، iHeartRadio، Spotify،Google Play
  •  بخش رایگان این اپلیکیشن به جای تمرکز روی ضبط پادکست بیشتر روی دانلود پادکست های مختلف و پخش آنها متمرکز است

*ویژگی های اپلیکیشن SoundCloud :

  •  امکان ذخیره سازی پادکست های ضبط شده در فضای ابری
  • مجهز به ابزار های فوق العاده کاربردی برای تولید پادکست

نحوه ساخت پادکست در castbox نیز بطور مفصل در یک مقاله ی جداگانه توضیح داده شده است.

انتشار پادکست در پلتفرم‌ های مختلف

اپلیکیشن های ساخت پادکست چه امکاناتی ارائه می دهند؟

امکانات اپلیکیشن های ساخت پادکست بسیار متنوع و جامع هستند. بطور مثال نرم افزار ساخت پادکست Spreaker Studio این امکان را به پادکستر می دهد تا خروجی صدا را در هاست شخصی خود آپلود کند. حتی به هنگام آپلود می توان برای فایل صوتی خود نام و تصویر تعیین کرد. این برنامه برای افراد حرفه ‌ای بسیار ایده‌ال است. جهت ارتقای کیفیت بهتر صدا می‌توان میکروفون از طریق کابل OTG متصل نمود و خروجی نهایی را بهبود بخشید. دانلود و استفاده از این برنامه، رایگان بوده، اما گاها با پرداخت درون برنامه‌ای همراه است. Anchor نیز یک برنامه ضبط صدای معمولی به حساب نمی آید. نسخه وب این اپ نیز به صورت رایگان قابل دسترس است، Anchor هم از فضایی کاملاً رایگان برخوردار است.

معرفی امکانات اپلیکیشن های پادکست ساز را با اپلیکیشن Podbean ادامه می دهیم. برای بهره مندی از امکانات این برنامه نظیر : ضبط و ویرایش صدا، موسیقی پس‌زمینه و آپلود خودکار، لازم است تا در ابتدا با کمک یک آدرس ایمیل معتبر ثبت نام کنید. کار با این اپ بسیار راحت است و نیاز به تجربه و مهارت خاصی ندارد. برای بدست آوردن نتایج مطلوب تر بهتر است که از هدست استفاده شود. در این صورت نواقص صدای ضبط شده را بهتر می توان برطرف نمود. بهره مندی از نرم افزار ساخت کاور پادکست زیبایی بصری را در تولید پادکست ایجاد می کند.

مزایا و معایب استفاده از اپلیکیشن برای ساخت پادکست

در این بخش به بیان مزایا و معایب اپلیکیشن های ساخت پادکست خواهیم پرداخت. بطور کلی مزایای استفاده از این اپلیکیشن ها خیلی بیشتر از معایب آنها است. بهره مندی از این نرم افزار ها این موقعیت را فراهم می کند تا پادکستر ها (مبتدی و حرفه ای) بتوانند در بستر مناسبی پادکست های خود را نشر دهند. همچنین با کمک این اپلیکیشن ها می توان از امکانات و ویژگی های منحصر به فرد آنها جهت تولید پادکست استفاده کرد.

معایب اپلیکیشن های ساخت پادکست بدین شرح است :

برخی از برنامه ها امکان ادیت صدا را اختیار کاربر قرار نمی‌دهد. کاربران نمی‌توانید به صدای ضبط شده، تم و یا ترنزیشن خاصی اضافه کنند. بنابراین برای بهره مندی از این نوع امکانات به ناچار سراغ اپلیکشین‌های دیگری می روند. رایگان نبودن برخی از اپلیکیشن ها نیز برای بسیاری از پادکستر ها دردسر بزرگی محسوب می شود. البته در آموزش ساخت پادکست ساده استفاده از این اپلیکیشن ها رایگان می باشد.

اپلیکیشن برای ساخت پادکست

راهنمای استفاده از اپلیکیشن ها برای انتشار پادکست در پلتفرم‌ های مختلف

انتشار پادکست در پلتفرم‌ های مختلف مستلزم داشتن فید RSS است. این فید را می توان از میزبان ها خریداری نمود. بهترین میزبانان خارجی عبارتند از :

  1. Anchor  (اَنکر)
  2. Podbean   (پادبین)
  3. Blueberry  (بلوبری)
  4. Libsyn   (لیبسین)
  5. Soundcloud  (ساوند کلاود)

بطور کلی همه میزبان‌ها در ارائه ی فید یکسان عمل می‌کنند، ولی در مواردی مانند: (تعداد بازدید های اولیه، سابسکرایب‌ ها و …) متفاوت عمل هستند. میزان هزینه اکثر میزبان‌ها نیز در یک محدوده قیمتی است. بنابراین هزینه فید RSS در میزبان ‌های مختلف، ماهانه بین 5 تا 9 دلار می‌باشد. اپ پادکست برای آیفون نیز مانند آیفون برای ارائه ی فید RSS یکسان عمل می کند.

انتشار پادکست در پلتفرم‌ های خارجی نظیر :   CastBoxPodbean - Google PodcastSpotify امکان پذیر است. پلتفرم های ایرانی نیز وجود دارند که به راحتی می توان پادکست ها را در آنها منتشر کرد :   شنوتو -   ناملیک - تهران پادکست و ...

بطور مثال جهت انتشار پادکست های تولید شده، در ناملیک مراحل زیر باید طی شوند :

در قدم اول باید در سایت ناملیک ثبت ‌نام کنید. سپس اطلاعاتی را که خواسته شده، به سایت hi@namlik.me ارسال نمایید. این اطلاعات به شرح زیر است:

-             نام پادکست

-             معرفی و تایتل مناسب برای انتشار در سایت

-             شبکه‌ های اجتماعی پادکست

-             لوگو در ابعاد 1400 در 1400

-             ایمیلی که ابتدا با آن در سایت ثبت نام کرده بودید

بعد از فرستادن این اطلاعات و سپری شدن 5 تا 10 روز، ایمیلی برای شما ارسال می‌شود. پس از دریافت ایمیل، به آدرس namlik.me/admin رفته و پادکست‌ خود را منتشر کنید.

نتیجه گیری

انتخاب اپلیکیشن برای ساخت پادکست از مهمترین کارهایی است که یک پادکستر در ابتدای کار باید انجام دهد. برخورداری از امکانات موجود در این اپلیکیشن ها سبب می شود تا پادکستر های مبتدی و حرفه ای بتوانند پادکست های با کیفیتی را تولید نمایند.

پس از انتخاب اپلیکیشن برای ساخت پادکست و تولید پادکست خود، نوبت به انتشار می رسد. پلتفرم های زیادی برای این کار وجود دارند که در این مقاله به معرفی بهترین آنها پرداختیم. امید است با مطالعه ی این مقاله اطلاعات خوبی را جهت تولید و انتشار پادکست بدست آورده باشید.

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *