تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن چیست؟

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن چیست؟

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن و شباهت های این دو در بسیاری از جوانب هویداست. در این مطلب به تفاوت های این دو در ساختار و محتوا پرداخته ایم.

پیشگفتار

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن بسیار زیاد است. اما از هر دوی آنها می توان برای رسیدن به اهداف مشترکی استفاده کرد. معمولا موشن گرافیک از تصاویر ساده تر، زمانبندی کوتاه تر و بدون پروسه‌ی کاراکترسازی ساخته می شود و برای اهداف کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد. موشن گرافیک بیشتر برای تبلیغات، آموزش و short video هایی که هدف از تولیدشان انتقال مفاهیم در مدت زمان کم است کاربرد دارد.
تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن زیاد است اما اغلب آنها را با یکدیگر اشتباه می گیرند. با وجود اینکه نرم افزارهای جدید و پیشرفته ای برای تولید موشن گرافیک و انیمیشن ساخته شده است، اما این دو فیلد هنری هریک نرم افزارهای مخصوص به خود را داشته و حتی پروسه‌ی ساخت متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. انیمیشن زیاد به معرفی نیازی ندارد. هرساله با انیمیشن های زیادی آشنا می شویم که روایتگر داستانی هستند و پیرنگ و کاراکترهای پیچیده ای نسبت به موشن گرافیک دارند. موشن گرافیک اما، با وجود اینکه ساختار مشابهی با انیمیشن دارد کاملا با آن متفاوت است.
گرافیک متحرک یا موشن گرافیک ها بیشتر جنبه‌ی کاربردی دارند تا جنبه‌ی هنری. به طور مثال می توانید بیشتر شاهد استفاده از موشن گرافیک ها در طراحی وب سایت و دیجیتال مارکتینگ باشید تا دنیای هنر. اما انیمیشن ها در سینما و تلویزیون کاربرد بیشتری دارند. در ادامه این مقاله بیشتر به بررسی تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن خواهیم پرداخت.

مقدمه

   موشن گرافیک چیست؟
•    انیمیشن چیست؟
•    بررسی تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن به زبان ساده
•    تفاوت موشن گرافیک با انیمیشن در فرم و ساختار
•    تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در کاراکتر سازی و انتقال مفاهیم

موشن گرافیک چیست؟

بیشتر افراد قادر به تشخیص تفاوت های موشن گرافیک و انیمیشن نیستند و هر ویدیوی متحرکی را انیمیشن می پندارند. البته این استنباط به خاطر این است که انیمیشن زودتر از موشن گرافیک ظهور کرده و اکثرِ مردم هم با انیمیشن آشنایی بیشتری دارند تا با موشن گرافیک. حتی انیماتورها را هم با موشن گرافیست ها اشتباه می گیرند، در صورتیکه که این دو تخصص کاملا جدا از یکدیگر هستند. در اینجا نخست به تعریف موشن گرافیک و در ادامه به تعریف انیمیشن خواهیم پرداخت.
"موشن" به معنای حرکت و "گرافیک" به معنی تصاویر طراحی شده ای است که برای انتقال مفاهیمی خاص تهیه شده و مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین در این تصاویر گرافیکی، از متن هم استفاده می شود.
موشن گرافیک، هنر طراحی گرافیک به شکل دیجیتال است که به وسیله نرم افزارهای طراحی موشن گرافیک، عملیات متحرک سازی روی آنها انجام می شود. موشن گرافیک بیشتر در زمینه تبلیغات کاربرد داشته و نحوه کار با یک محصول را برای مخاطب توضیح می دهد. حتما نمونه های آن را در تبلیغات تلویزیونی و فضای مجازی دیده اید. عمده موشن گرافیک ها از ساختاری ساده و معمولی برخوردارند و هدف از تولید آنها، انتقال مفاهیم و اطلاعات در کوتاهترین زمان است. موشن گرافیک ها قدرت بسیار زیادی در انتقال آسانِ مفاهیم بسیار پیچیده دارند.
مزیت های موشن گرافیک را می توانید بیشتر در بحث برندسازی و بازاریابی اینترنتی دنبال کنید. همچنین موشن گرافیک در طراحی اپلیکیشن ها نیز کاربرد دارد. در وب سایت ها نیز بعضی از منوها را به وسیله موشن گرافیک می سازند. 
انواع موشن گرافیک ها برای معرفی برند، معرفی محصولات و آموزش کاربرد دارد و غالبا ساده و قابل فهم هستند.

موشن گرافیک چیست

انیمیشن چیست؟

انیمیشن یا پویانمایی، مجموعه ای از تصاویر متحرک هستند که برای روایت داستان و انتقال محتوایی خاص تهیه و تولید می شوند. پویانمایی و انیمیشن شبیه نقاشی و سینماست. یعنی حرکت سریع تصاویر به دنبال یکدیگر توهم حرکت برای بیننده ایجاد می کنند. در سینما نیز تصاویر به سرعت و در مدت زمان کوتاهی گرفته شده و توالی آنها کنار هم، توهم حرکت ایجاد می کند.
انیمه و انیمیشن در لغت به معنای حرکت تصاویر هستند. تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در نوع و تعداد تصاویری است که به کار گرفته می شوند. می توان گفت مهمترین شباهت موشن گرافیک و انیمیشن در این است که هر کدام از تصاویری که پشت سر هم می آیند روی تصویر بعدی تاثیر گذاشته و معنایی ایجاد می کنند.
همانطور که طراحی موشن گرافیک با افترافکت و پریمیر انجام می شود، بهترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن ها نیز شامل مایا، تری دی مکس، لومیون، موهو و بلندر هستند. ساخت انیمیشن با گوشی هم انجام می شود و فقط محدود به کامپیوتر نیست. انیمیشن سازی به خلاقیت انیماتور، هنر نویسنده، انتقال صوت، نورپردازی خوب و موارد دیگر وابسته است. کوچکترین جزء هر انیمیشن مجموعه‌ای از فریم هایی است که در طی فرآیند ساخت به صورت متوالی پشت سرهم قرار گرفته و حرکت را به وجود می آورند. ساخت انیمیشن پروسه ای وقت گیر است و باید سر فرصت انجام شود.

بررسی تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن به زبان ساده

کسب درآمد از موشن گرافیک و انیمیشن با پیشرفت تکنولوژی و افزایش محبوبیت این دو رشته بیشتر شده است. تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن باعث نشده که یکی بر دیگری برتری پیدا کند یا یکی از آنها به خاطر معایبی که دارد از صحنه ی رقابت کنار برود. هرکدام از این دو فیلد هنری، در جایگاهِ خود از محبوبیت بسیار زیادی برخوردارند.
درست است که در موشن گرافیک و انیمیشن از تصاویر ثابت استفاده می شود و با توالی سریع ِآنها حرکت به وجود می آید، اما موارد استفاده از آنها بسیار با هم متفاوت هستند. موشن گرافیک ها و انیمیشن ها تفاوت های زیادی در فرم و ساختار دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

انیمیشن چیست

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در فرم و ساختار

درست است که موشن گرافیک و انیمیشن به یکدیگر شبیه اند اما، تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در جزئیاتی مانند کاربرد و زمانبندی بسیار زیاد است. در مسئله زمانبندی، که از اهمیت بسیاری برخوردار است، باید محتوا را باید مدنظر قرار داد. قاعدتا با توجه به کاربردهای موشن گرافیک باید تیزرها و ویدئوهای تبلیغاتی، کوتاه و گویا باشند. پس طول موشن گرافیک (از نظر تایم) نسبت به انیمیشن کمتر است. اما انیمیشن که روایتگر داستانی است و شخصیت پردازی هم دارد و به طور کلی پیچیده تر است، طول بیشتری (از نظر تایم) دارد. در انیمیشن جزئیات بیشتری وجود دارد و داستانی روایت می شود که از ابتدا تا انتها دارای بخش های مختلفی است. به همین خاطر، انیمیشن زمانبندی طولانی تری دارد. به انیمیشن هایی که غالبا برای کودکان تولید می شود دقت کنید. تمامی آنها حداقل یک ساعت تایم دارند.

گرافیک متحرک

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در کاراکترسازی و انتقال مفاهیم

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در انتقال مفاهیم هم موضوعی مهم است. در موشن گرافیک مفاهیم و اطلاعات  برای تبلیغات، یکباره به مخاطب یا کاربر انتقال می یابد. اما در انیمیشن مفاهیم، آرام آرام و با تعلیق به مخاطب انتقال پیدا می کنند. اگرچه کاراکتر سازی در موشن گرافیک وجود دارد، اما پیچیدگی آن در انیمیشن بیشتر است. کاراکتر یا شخصیت در انیمیشن به عنوان راوی داستان نقشی را ایفا می کند و به همین خاطر از اهمیت زیادی برخوردار است. اما در موشن گرافیک که روایت داستانی خیلی پیچیده ای وجود ندارد و می توان با کمک تایپوگرافی هم اطلاعات را انتقال داد، کاراکتر شخصیت کمرنگ تری دارد.
تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن بسیار جزئی است. بسیاری از کسانی که در زمینه تولید انیمیشن کار می‌کنند، تجربه ی خوبی در زمینه‌ی تولید موشن گرافیک دارند. 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *