ساخت پادکست آنلاین + آموزش اپلود پادکست

ساخت پادکست آنلاین + آموزش اپلود پادکست

ساخت پادکست آنلاین تا حد زیادی بر روی دیده شدن کسب و کار شما تاثیر می گذارد. با استفاده از اپلیکیشن های ویژه می توانید به صورت جذاب، پادکست بسازید.

ساخت پادکست آنلاین؛ مقدمه

ساخت پادکست آنلاین می تواند به درآمدزایی ختم شود و منبع درآمد خوبی برایتان به ارمغان بیاورد. باید گفت پادکست ها محتواهای صوتی هستند که شامل ارائه صوتی کتاب ها، رمان ها، اخبار و مشاوره می شوند. پادکست می تواند توسط یک یا چند گوینده ساخته شود و به فایل هایی با فرمت های صوتی RA, OGG, ACC, WMA, MP3, FLAC, WAV, CDDA, M4A, RM, ALAC تبدیل شود. 
هر کدام از این فرمت ها برای نوع خاصی از محتوای صوتی مناسب هستند. عموما پادکست ها را با تجهیزات ضبط پادکست، تولید می کنند، البته تولید پادکست به صورت آنلاین با کمک نرم افزارها نیز انجام می‌ شود. دقت داشته باشید پادکست شما صرفا با تولید محتوا مناسب است که شانس دیده شدن پیدا می کند.

فهرست مطالب:

•    ساخت پادکست آنلاین
•    روش های تهیه پادکست آنلاین
•    معرفی بهترین پادکست ساز حرفه ای انلاین
•    آیا تولید پادکست آنلاین رایگان است؟
•    معرفی چند برنامه پادکست ساز فارسی
•    نتیجه گیری

ساخت پادکست آنلاین

 خوب است بدانید موسیقی های بی کلام هم نوعی پادکست به شمار می ایند اما مشخصا محتوا آموزشی پادکست ها بیشتر از محتوا‌های سرگرم کننده از جمله موسیقی بی کلام می باشند.
 در سال های اخیر پادکست های آموزشی پیشرفت بسیاری داشته اند به همین علت محیط پادکست و پلتفرم های آن به محیطی برای ارائه تمام آموزش های غیر تصویری تبدیل شده است. امروزه اپلیکیشن های ساخت پادکست کار را بسیار ساده نموده اند و تقریبا تمامی افراد قادر خواهند بود با توجه به علاقه خود به ساخت پادکست بپردازند.
 پادکست ها نقش مهمی در ترقی کسب و کار داشته و باعث افزایش مخاطب هر کسب و کار می شوند. افراد بسیاری که در دیجیتال مارکتینگ و اموزش های مجازی فعالیت دارند، از طریق ساخت پادکست موفق شدند به درآمد‌های خوبی برسند. ساخت پادکست نسبتا ساده است، برای چنین کاری نیاز به تجهیزات پیشرفته نرم افزاری و سخت افزاری نیست.
 البته مشخصا برای تولید پادکست حرفه ای بهتر است از تجهیزات با کیفیت استفاده کرد. برای اینکه محتوا صوتی موردنظر را ضبط کنیم به میکروفون، هدفون، نرم افزار‌های میکس و مستر احتیاج داریم. مهم ترین نکته در تولید پادکست، کیفیت صدا است. پس یکی از اصلی ترین اجزا در تجهیزات ضبط پادکست، میکروفون است. 
میکروفن های مختلفی وجود دارند که شما با توجه به نیاز و مقدار هزینه ای که می خواهید بپردازید، می توانید آن ها را تهیه کنید. تهیه تجهیزات ضبط پادکست حرفه ای باعث می شوند در بین سایر رقبا،   متمایز شوید. سه نمونه از میکروفون های مناسب تهیه پادکست عبارتند از:

•    میکروفون USB:

این میکروفون برای افراد تازه کار، افرادی که پادکست خود را با یک گوینده ضبط می کنند و پادکست  گفتگو محور مناسب است. این میکروفون به صورت مستقیم به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل می شود.

•    میکروفون یقه ای:

سبک و قابل حمل است و می توان در هر مکانی از آن استفاده کرد. این میکروفون به راحتی روی لباس قرار می گیرد و کیفیت صدای مناسبی دارد. همچنین مناسب افرادی است که در حال ضبط پادکست یک جا ساکن نیستند. یکی از بهترین میکروفون های یقه ای، میکروفون Rode Lavalier است. میکروفون یقه ای برای پادکست های دارای مصاحبه که چند گوینده دارند، گزینه مناسبی می باشد.

•    میکروفون XLR:

این میکروفون از صدای بالا و انعطاف پذیری خوبی برخوردار است و برای اتصال آن به کامپیوتر به یک کابل USB نیاز است. همچنین برای افرادی که دسترسی دائم به کامپیوتر ندارند نیز انتخاب مناسبی است.

ساخت پادکست 

روش های تهیه پادکست آنلاین

شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که چطور پادکست بسازیم؟ ما در این مقاله به سوال شما پاسخ خواهیم داد. البته باید تا حدودی به جواب سوال خود ( چگونه پادکست بسازیم ) رسیده باشید. در ادامه برای آگاهی از توضیحات مختصری از ساخت پادکست با ما همراه باشید. 
برای ساخت پادکست در گام اول باید زمینه فعالیت و تولید پادکست خود را مشخص کنید. یعنی موضوع مورد نظر را انتخاب و شروع به تحقیق در خصوص آن کنید. در گام دوم باید نام پادکست، موسیقی اصلی و طراحی آن را انجام دهید. سپس ساخت اکولایزر پادکست را شروع کنید. در این مرحله باید زیر و بم صدا را تغییر دهید. در گام سوم با برنامه مورد نظر شروع به ساخت و تولید پادکست کنید. پس از تکمیل ساخت پادکست باید آن را ویرایش کنید. حالا می توانید پادکست را در پلتفرم مورد نظر منتشر کنید.

از پلتفرم‌ های پخش پادکست می توان به پادکست گوگل، پادکست اپل، پادبین، پاکت کستس، ساندکلاد، اسپاتیفای و..... اشاره کرد. برای پخش پادکست مورد نظر باید یک اکانت در هریک از پلتفرم های مورد نظری که می خواهید در آن پادکست خود را منتشر کنید، داشته باشید. ساخت اکانت پادکست، می تواند به شما جهت ارائه و انتشار بهتر پادکست کمک کند. البته برای ساخت اکانت ها باید مراحلی را طی کنید. برای مثال برای پخش پادکست در castbox باید ابتدا در سایت castbox.fm ثبت نام و پس از آن فرم مورد نظر را با دقت تکمیل کنید.

ساخت پادکست علمی

معرفی بهترین پادکست ساز حرفه ای آنلاین

در واقع نمی توان با قاطعیت گفت که بهترین برنامه ساخت پادکست انلاین کدام است زیرا انتخاب درست هر برنامه با قابلیت ‌ها و ویژگی ‌های منحصر به خود و نوع پادکست مورد نظر می تواند متفاوت باشد. با این وجود اپلیکیشن ‌هایی بسیاری وجود دارند که در ساخت پادکست آنلاین حرفه ای محسوب می شوند و با کمک آن ها می توان بهترین پادکست ها را ساخت.

آیا تولید پادکست آنلاین رایگان است؟

برای تهیه پادکست مراحل گوناگونی وجود دارد که البته بخشی از این مراحل شامل پرداخت هزینه هستند. مثلا برای خرید تجهیزاتی مانند میکروفون، هدفون و.... باید هزینه  پرداخت کرد اما مراحلی مانند ضبط اپیزود‌های مختلف، انتشار محتوا صوتی در بسترهای مناسب، تبلیغ پادکست و ساخت پادکست آنلاین در بسیاری از پلتفرم ها از مراحل رایگان تولید پادکست به شمار می روند.

اپلیکیشن های پادکست ساز

معرفی چند برنامه پادکست ساز فارسی

•    نرم افزار Adob Audition: در این برنامه  فرمت های صوتی حجم زیادی در بر می گیرند. برای استفاده از این برنامه به آموزش حرفه ای نیاز خواهید داشت. محیط کاربری این برنامه تا حدودی حرفه ای است. می توان برای ایجاد افکت های صوتی، تبدیل صدا به فرمت های گوناگون، از این برنامه استفاده کرد.

•    نرم افزار Sound Forge، قابلیت های گوناگونی مانند ویرایش، بازبینی صدا، ایجاد افکت های صوتی با کیفیت عالی و همچنین ضبط پادکست را دارا است. در این برنامه می ‌توان حجم فایل ‌های صوتی را کاهش داد. همچنین می توان آن را روی گوشی و لپ تاپ نصب کرد.

•    برنامه پادکست ساز فارسی Audacity: این برنامه رایگان است و برای کاربرانی که در سطح مبتدی و متوسط هستند جزء بهترین برنامه ‌های ساخت پادکست محسوب می شود. خوشبختانه این برنامه قابلیت نصب بر روی سیستم های ویندوز، مکینتاش و لینوکس را دارا است.

•    نرم افزار Pro Tools:

قابلیت نصب بر روی ویندوز و لینوکس را ندارد و تنها در سیستم مکینتاش مورد استفاده قرار می ‌گیرد. خوشبختانه این برنامه قابلیت ویرایش دارد و یکی از قوی ترین برنامه ها برای ویرایش پادکست به شمار می رود. شما می توانید موسیقی های زیادی را برای ساخت و ویرایش پادکست در آن مشاهده کنید.

•    برنامه پادکست ساز فارسی Sony ACID Xpress:

این برنامه برای تولید پادکست حرفه ای مناسب است. باید گفت متاسفانه این برنامه قیمت بالایی برای اشتراک دارد و همین امر موجب شده که افراد تنها برای ساخت پادکست‌ های حرفه ای از آن استفاده کنند.

•    برنامه پادکست ساز فارسی MacOSX:

رایگان بوده و مناسب افراد تازه‌ کار است. محیطی شبیه به ویندوز دارد و  یکی از برنامه های جامع برای تولید پادکست به شمار می رود.

توصیه می کنیم، اگر می خواهید برای ساخت پادکست آنلاین اقدام کنید، هر یک از این برنامه ها را از نظر قابلیت و مزایا بشناسید و سپس اقدام به دانلود و استفاده از آن ها کنید.

نتیجه گیری

صرفا داشتن تجهیزات حرفه ای نمی تواند باعث ساخت پادکست آنلاین پرمخاطب شود، بلکه داشتن مهارت نیز یکی از مهم ترین ارکان این فرآیند است. این درست است که ابتدا باید روی نکات صوتی دقت داشته باشید ولی نقش ابزار‌ها و تجهیزات نیز در فرآیند تولید کمرنگ نیست. یک توصیه دیگر آن است که از ضبط مجدد پادکست خودداری فرمایید صرفا اگر لازم شد قسمتی از آن را ضبط کنید، حتما تا جای ممکن شرایط ضبط و محیط اولیه را فراهم کنید. 
گوینده تولید پادکست باید از صدای خود مراقبت کند زیرا اصلی ترین و مهم ترین ابزار پادکست صدای اوست. قبل از ضبط پادکست صدای خود را گرم کنید، این کار باعث می ‌شود تا هنگام ضبط پادکست صدایتان خسته بنظر نیاید. امید است با نکاتی که در این مقاله گفته شد کمکی به شما کرده باشیم.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *