لحن گویندگی و اهمیت آن برای موفقیت در این حرفه

لحن گویندگی و اهمیت آن برای موفقیت در این حرفه

انواع لحن گویندگی وجود دارند که افراد برای ورود به این حرفه و کسب موفقیت در آن باید با آن ها آشنایی داشته باشند.

لحن گویندگی یکی از مهمترین مواردی است که به منظور دستیابی به موفقیت در ساخت پادکست و گویندگی باید مورد توجه قرار گیرد. داشتن لحن مناسب باعث می شود تا در موقعیت های مختلف منظور خود را به صورت واضح به دیگران منتقل سازید. در ادامه با انواع لحن برای این حرفه و روش های تقویت آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

مقدمه


ضرورت و اهمیت لحن گویندگی خوب


معنای لغوی لحن آوا، آهنک و صوت می باشد. با توجه به این تعریف می توان به این نتیجه دست یافت که لحن گویندگی به معنای احساسات منتقل شده از طریق بیان به مخاطب می باشد. لحن باعث خواهد شد تا مخاطب هنگام صحبت کردن با شما متوجه خشم و ناراحتی شما شود. در صورت نداشتن لحن خوب ممکن است با مشکلات زیر مواجه شوید:

  • ایجاد سو تفاهم در مخاطب پس از اتمام سخنان شما
  • عدم درک منظور شما به خوبی توسط مخاطب
  • مورد تمسخر قرار دادن و جدی نگرفتن صحبت های شما


در رابطه با لحن گویندگی برای پادکست باید این نکته را به خاطر داشت که اگر برای مخاطبان خود هنگام صحبت تصویرسازی نمایید می توانید به خواسته ها و اهداف خود نزدیک شوید. برای تصویرسازی در ذهن مخاطب توصیه می شود در ابتدای صحبت های خود تصاویری را مجسم نمایید تا قادر به انتقال این تصاویر به مخاطبان خود باشید. به طور کلی می توان گفت لحن بیان خوب در فهم بهتر مطالب توسط مخاطب تاثیر قابل توجهی دارد.
همچنین باید به خاطر داشت که لحن گویندگی یکنواخت باعث خواهد شد مخاطب از شنیدن ادامه سخنان شما خسته شود. اگر به دنبال موفقیت در گویندگی و کسب درآمد از آن هستید باید بتوانید در موقعیت های مختلف لحن خود را تنظیم نمایید.

 

لحن گویندگی
لحن گویندگی چیست؟


لحن گویندگی در حقیقت خوانشی است که با توجه به فضای حاکم بر متن و جملات آن باید انتخاب و بیان گردد. کلمات و بندهای مختلف متن هنگام گویندگی باید به نحوی تلفظ شوند که بتوان حس و حال متن را به خوبی به مخاطب منتقل کرد. لحن در رساندن محتوای متن مورد نظر به مخاطب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در صورت انتخاب شدن به عنوان گوینده باید به خاطر داشته باشید که آوای صدای شما در چه زمان و به چه نحوی باید تنظیم گردد تا قادر به خواندن متن با بالاترین کیفیت باشید. به عنوان مثال لحن متن شاعرانه باید بر محتوای اصلی تاکید داشته باشد تا احساسات به نحو احسنت به مخاطب منتقل شود و او را تحت تاثیر قرار دهد.


آشنایی با انواع لحن گویندگی


انواع لحن گویندگی Speaking tone وجود دارند که با توجه به مفهوم صحبت های خود و تاثیرگذاری روی مخاطب می توانید از آن ها استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که احساسات و عواطف شما از طریق صحبت کردن به خوبی قابل درک هستند. با شناخت انواع لحن می توانید هنگام گویندگی احساسات و عواطف خود را به خوبی کنترل کنید. لحن باید با توجه به موقعیت انتخاب گردد برای این منظور باید قادر به کنترل احساسات خود باشید.

بهبود لحن گویندگی
لحن ستایشی


لحن ستایشی یکی از انواع لحن گویندگی است. این لحن برای خواندن متونی که در مدح و ستایش خداوند نوشته شده اند مورد استفاده قرار می گیرد.این لحن باید به نحوی باشد که مخاطب احساس کند از خواندن این متن لذت می برید. نام ها و کلمات بیان شده در ستایش خدا باید به صورت شمرده شمرده خوانده شوند. همچنین هنگام گویندگی متن ستایشی گوینده باید خوار و زبون بودن خود در مقابل خداوند را به نمایش بگذارد.


لحن نیایشی


لحن نیایشی از دیگر انواع لحن گویندگی است که در کلیپ های انگیزشی برای نیایش خداوند مورد استفاده قرار می گیرد. گوینده این متون باید لحن خضوع و خشوع را رعایت نماید و صدای خود را هنگام تلفظ کلمات ملایم سازد. به خاطر داشته باشید که فضای نیایشی به لحن ملایم و تاثیرگذار نیاز دارد.


لحن میهنی


مهمترین لحن گویندگی، لحن میهنی می باشد. در صورت تمایل به فعالیت حرفه ای در گویندگی باید با لحن میهنی آشنا باشید. برای خواندن اشعار وطن دوستی ابتدا باید مهارت های لازم برای این کار را کسب نمایید. این لحن به صدای کوبنده و استوار نیاز دارد شما باید بتوانید شور و هیجان درونی خود را نیز به این لحن اضافه نمایید. برای جذاب ساختن لحن میهنی می توانید صدای خود را ملایم کرده و کاملا ناگهانی آن را محکم نمایید.


لحن توصیفی


صمیمی ترین لحن گویندگی لحن توصیفی می باشد که گوینده در آن باید قادر به ایجاد روابط دوستانه و صمیمی با مخاطب باشد. تنها در صورت ایجاد روابط دوستانه است که می توان بیشترین تاثیر را روی مخاطب داشت. اگر قصد فعالیت به عنوان گویندگی مستند، محتوای آموزشی یا طنز را دارید بهتر است این نوع لحن را تقویت نمایید. لحن گوینده در این شرایط باید به نحوی باشد که شنونده با خواندن هر کلمه به شنیدن ادامه ماجرا مشتاق باشد. در این نوع لحن باید سکون ها و مکث هایی که از طریق علائم نگارشی مختلف مشخص می شوند دقت کنید.


لحن عاطفی


لحن گویندگی برای خواندن متون عاطفی باید با حس و حال عاطفی همراه باشد. در این لحن صدای ملایم تاثیر مثبت بیشتر روی مخاطب خواهد داشت. گاهی اوقات برای این که مخاطب از شنیدن ماجرا خسته نشود بهتر است صدای خود را اوج دهید. این نوع لحن بهتر است آهنگی پرطنین و خیزان را ایجاد کرد.


لحن گویندگی اخباری


رایج ترین لحن گویندگی، لحن اخباری می باشد. اگر به تازگی قصد ورود به این حرفه را دارید باید به خاطر داشته باشید که مهارت در گویندگی متون اخباری یکی از ابتدایی ترین مهارت هایی است که باید آموزش ببینید. این نوع لحن به صدای بم و محکم نیاز دارد. سرعت خوانش در هنگام استفاده از این لحن باید حفظ شود. هنگام استفاده از این لحن باید به آهستگی پیش رفت.

انواع لحن گویندگی
تقویت لحن گویندگی


به منظور تقویت لحن گویندگی و گویندگی فن بیان بهتر است نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
1- در این حرفه همواره باید تلاش کرد تا شمرده شمرده حرف زد . این امر باعث می شود لحن شما جلوه مثبت داشته باشد.
2- اصلی ترین ترفند بهبود لحن اعتماد به نفس در گفتار است.
3- برای کسب موفقیت در این حرفه باید از خودپسندی خودداری نموده و متون را با فروتنی بخوانید. این امر به تقویت لحن شما کمک زیادی خواهد کرد.
4- رفتار کردن با صدای خود به ملایمت از دیگر ترفندهای بهبود لحن می باشد. این حرفه علاوه بر لوازم گویندگی به ابزار خاصی به نام صدا نیاز دارد. از این رو همواره باید نهایت تلاش خود را برای حفظ طراوت صدا حفظ نمایید و از آن با وسواس نگهداری کنید.
یکی از منحصر به فردترین حرفه های شناخته شده در حال حاضر گویندگی می باشد. برای کسب موفقیت در این حرفه باید با انواع لحن آشنایی داشته باشید. در صورت تمایل ورود به این حرفه می توانید به وب سایت اتک مراجعه نموده و وارد بخش استخدام غیر حضوری آن شوید. در این بخش می توان نمونه کار ارسال کرد و فرم استخدام غیر حضوری آن را تکمیل کرد. این وب سایت شما را به شرکت های معتبر در این زمینه معرفی خواهد کرد. 

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *