آشنایی با مهمترین تکنیک های گویندگی فن بیان

آشنایی با مهمترین تکنیک های گویندگی فن بیان

با یادگیری تکنیک های گویندگی فن بیان می توان در این حرفه به موفقیت های قابل توجه دست یافت و درآمد زیادی را کسب کرد.


گویندگی فن بیان و آشنایی با مهارت های آن برای کسب موفقیت در گویندگی و کسب درآمد از آن اهمیت ویژه ای دارد. اکثر افرادی که به حرفه گویندگی علاقه دارند تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا به فن بیان قوی و قدرتمند دست یابند. در ادامه قصد داریم به بررسی روش ها و تکنیک های گویندگی فن بیان بپردازیم.


مقدمه


1.    ترفندها و تکنیک های گویندگی فن بیان
2.    ضبط فایل های صوتی مهمترین تکنیک گویندگی فن بیان
3.    اهمیت مطالعه کتاب های فن بیان در حرفه گویندگی
4.    تکرار جملات پیچیده از دیگر تکنیک های گویندگی فن بیان
5.    خواندن و صحبت کردن به صورت همزمان
6.    تاکید، مکث و توقف مناسب
7.    بروز لحن و احساسات به نحو صحیح از دیگر تکنیک های گویندگی فن بیان


ترفندها و تکنیک های گویندگی فن بیان


با اندکی تمرین و تکرار در زمینه گویندگی فن بیان ورزیده خواهید شد و به نتایج مد نظر خود دست خواهید یافت. یادگیری تکنیک های گویندگی فن بیان در ابتدا ممکن است امری خسته کننده به نظر برسد اما با تمرین این تکنیک ها در مدت زمان کوتاه قادر به خوب صحبت کردن خواهید بود و سرعت پیشرفت شما چند برابر خواهد شد.

تکنیک های موثر گویندگی فن بیان
ضبط فایل های صوتی مهمترین تکنیک گویندگی فن بیان


یکی از مهمترین تکنیک های گویندگی فن بیان ضبط فایل های صوتی می باشد. با ضبط فایل های صوتی می توانید اشکالات خود را چندین بار مورد بررسی قرار داده و تمام تلاش خود را برای رفع آن ها به کار گیرید. یکی از بهترین تمرینات برای تقویت گویندگی فن بیان همین ضبط فایل های صوتی می باشد. اگر این تمرین را به صورت مداوم و برای چندین روز انجام دهید می توانید به راحتی اشکالات خود را پیدا کرده و آن ها را رفع کنید. همواره توصیه می شود فایل های صوتی ضبط شده را چندین بار با دقت گوش دهید. این امر در نهایت باعث به حداقل رسیدن خطاهای شما خواهد شد. به راحتی می توان نخستین فایل صوتی ضبط شده را با کار نهایی مقایسه کنید.


اهمیت مطالعه کتاب های فن بیان در حرفه گویندگی


یکی از بهترین روش ها و تکنیک های گویندگی فن بیان مطالعه کردن است. با مطالعه کردن می توان چیزهایی را که نسبت به آن ها آگاهی نداریم یاد بگیریم. مطالعه کردن کتاب های مختلف راهکارهای جالب را به شما یاد خواهد داد. با عملی کردن این راهکارها می توان در موضوع مورد نظر خود به تغییرات چشمگیری دست یافت.
در زمینه گویندگی فن بیان کتاب های خوب بسیار زیادی وجود دارند که با مراجعه به آن ها، انجام تمرینات و به کارگیری راهکارهای آن ها می توان فن بیان خود را تقویت کرد.

تکنیک های گویندگی فن بیان
تکرار جملات پیچیده از دیگر تکنیک های گویندگی فن بیان


تکرار جملات پیچیده و سخت از دیگر تکنیک های موثر گویندگی فن بیان است. این تکنیک مهارت های کلامی شما را تقویت خواهد کرد. با تکرار جملات سخت و پیچیده تلفظ شما تا حد زیادی بهبود خواهد یافت. به همین دلیل است که این تمرین در کلاس های فن بیان یکی از بهترین تمریناتی است که افراد از آن استفاده می کنند. با استفاده از این تکنیک می توان به رضایت مد نظر خود در حرفه گویندگی دست یافت.
همواره توصیه می شود در این تمرین جملاتی را انتخاب نمایید که تکرار آن ها دشوار باشد. در حقیقت برای تکرار آن ها باید دچار سختی شوید. بدون شک تکرار این جملات به صورت مداوم فن بیان شما را تا حد زیادی تقویت خواهد کرد.

ترفندهای گویندگی فن بیان
خواندن و صحبت کردن به صورت همزمان


در صورتی که قصد سخنرانی در یک جمع را دارید بهتر است از گرفتن یک برگه در دست و خواندن جملات روی آن به صورت کامل خودداری نمایید. زیرا این امر احساس خوبی در مخاطب شما ایجاد نخواهد کرد. این امر همچنین باعث ایجاد احساس خشک و رسمی بودن بیش از حد در مخاطب شما خواهد شد و انعطاف کلام و جذابیت آن را به طور کامل از بین خواهد برد.
یکی از بهترین راهکارهای رفع این مشکل مرور کردن صحبت های خود قبل از ارائه آن ها در جمع می باشد. مرور این صحبت ها به شما کمک خواهد کرد تا در طول ارائه به لحن گویندگی خود تسلط داشته باشید. در نهایت پیام شما به بهترین نحو به مخاطب انتقال خواهد یافت.
تسلط داشتن به متن سخنرانی باعث می شود تا در زمان ارائه نیازی به نگاه کردن به برگه خود نداشته باشید. مسلط بودن به متن سخنرانی همچنین باعث خواهد شد تا در سخنرانی خود منعطف بوده و ارتباط چشمی خود را با مخاطب حفظ نمایید. به خاطر داشته باشید که مهمترین بخش در سخنرانی و گویندگی فن بیان برقراری ارتباط چشمی با مخاطب می باشد. تکرار کلمات چندین بار قبل از ارائه و آشنایی با آن ها، شناخت آهنگ ها و تکرار آن ها با لحن و صدای بهتر برای مخاطب از مهمترین تکنیک های گویندگی فن بیان محسوب می شوند.


تاکید، مکث و توقف مناسب


از دیگر ترفندهای گویندگی فن بیان می توان به تاکید، مکث و توقف مناسب اشاره کرد. برای ارائه سخنان خود به بهترین نحو باید روی این ترفندها تسلط داشت. گاهی اوقات در هنگام صحبت برای حلاجی سخنان شما در ذهن مخاطب به مکث نیاز خواهید داشت. این امر باعث خواهد شد تا مخاطب منظور شما را بهتر درک کند. از این رو توجه به این ترفندها از اهمیت ویژه برخوردار است. اگر زمان و مکان مکث، تاکید و توقف را ندارید تاثیرگذاری کلام شما تا حد زیادی کاهش می یابد.
گاهی اوقات در بین سخنان خود به واکنش های احساسی مخاطب همچون تعجب، شوق و ناراحتی نیاز خواهید داشت. مکث کردن و دریافت واکنش مخاطب در این بخش ها از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در صورت مکث نکردن و رفتن به سراغ بخش بعدی بلافاصله تمرکز مخاطب از بخش مربوطه جدا شده و قادر به دریافت واکنش مناسب نخواهید بود. اهمیت برخی از سخنان شما نسبت به دیگر بخش ها بیشتر است از این رو باید روی آن ها تاکید کرد تا مخاطب این اهمیت را درک کند.
در گویندگی فن بیان توصیه می شود از تکنیک بالا بردن صدا برای تاکید روی بخش های مورد نظر استفاده کنید. با افزایش صدای شما توجه مخاطب به سوی شما جلب خواهد شد و این موضوع باعث خواهد شد تا اهمیت این بخش از سخنان شما را نسبت به دیگر بخش ها بیشتر درک کند.


بروز لحن و احساسات به نحو صحیح از دیگر تکنیک های گویندگی فن بیان


در صورت بروز احساسات به نحو صحیح در هنگام صحبت کردن مخاطب از گوش دادن به حرف شما لذت بسیار زیادی خواهد برد. بروز احساسات و لحن صحیح هنگام صحبت کردن از مهارت های اصلی گویندگی است. برای ارائه بهترین سطح گویندگی فن بیان در صدا و سیما گوینده باید به خوبی قادر به بروز احساسات خود در رابطه با موضوعات مختلف باشد.
در کار گویندگی هنگام صحبت از موضوع ناراحت کننده لحن باید آرام تر بوده و حالت چهره تغییر یابد. این امر باعث خواهد شد مخاطب از گوش دادن به داستان شما نهایت لذت را ببرد. یکی از تمرینات شغل گویندگی توانایی بروز احساسات به نحو صحیح است.

اگر به حرفه گویندگی علاقه دارید پس از یادگیری تکنیک های گویندگی فن بیان توصیه می شود وارد سایت اتک شده و فرم استخدام غیر حضوری این سایت را تکمیل نمایید. پس از ارسال نمونه کار در صورت رضایت از کار شما به شرکت های معتبر گویندگی معرفی خواهید شد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *