مهارت های مورد نیاز برای موفقیت در حرفه گویندگی متن

مهارت های مورد نیاز برای موفقیت در حرفه گویندگی متن

برای موفقیت در حرفه گویندگی متن علاوه بر صدای زیبا و جذاب به تسلط بر مهارت های گویندگی نیاز خواهید داشت.


گویندگی متن در زبان های مختلف علاوه بر صدای دلنشین و مناسب به تسلط گوینده بر تکنیک های مختلف نیاز دارد. برای مثال گویندگی کتاب صوتی و گویندگی مستند تفاوت های زیادی دارند که فقط یک گوینده حرفه ای می تواند این تفاوت را به خوبی ادا کند. همچنین گوینده باید به زبان مورد نظر تسلط کامل داشته باشند. برای کسب موفقیت در حرفه گویندگی متن باید قادر به کنترل تنفس خود باشید و همچنین بتوانید تکیه های متون را به خوبی رعایت نمایید. به خاطر داشته باشید که لازمه ارائه خروجی مناسب و قابل قبول در این حرفه حفظ لحن متناسب با محتوای متن می باشد.


مقدمه


1.    مهارت های مورد نیاز گویندگی متن
2.    اهمیت تسلط کامل مهارت های کلامی در حرفه گویندگی متن
3.    اهمیت درک متون در این حرفه
4.    صدای جذاب از دیگر مهارت های مورد نیاز گویندگی متن
5.    توانایی کار گروهی
6.    تقویت قدرت بداهه پردازی از مهمترین تکنیک های گویندگی متن
7.    اطلاعات عمومی
8.    آشنایی با مبانی و اصول گویندگی متن


مهارت های مورد نیاز گویندگی متن


از مهمترین مهارت های مورد نیاز گویندگی متن می توان به شور و علاقه کافی به گویندگی، تجربه و دانش کافی در این زمینه اشاره کرد. امروزه سایت های مختلف خدمات گویندگی متن در زبان های مختلف را توسط گویندگان ماهر به شما ارائه می دهند. صدا و لحن گویندگی با توجه به جامعه هدف و کاربرد در این حرفه از اهمیت ویژه برخوردار هستند. برای گویندگی کتاب صوتی، رمان و تیزرهای تبلیغاتی به صدا و لحن گویندگی متفاوت نیاز خواهیم داشت.
در صورتی که قصد فعالیت در حرفه گویندگی متن تخصصی را دارید باید با اصطلاحات، مفاهیم و جملات تخصصی آشنایی کامل داشته باشید. در ادامه به بررسی مهارت های مورد نیاز گویندگی متن خواهیم پرداخت.

مهارت های گویندگی متن
اهمیت تسلط کامل مهارت های کلامی در حرفه گویندگی متن


گویندگی فن بیان به مجموعه تکنیک هایی گفته می شود که برای زیباسازی کلام و درست صحبت کردن مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی می توان گفت بنیادی ترین و حیاتی ترین ویژگی گوینده موفق فن بیان است. در صورت داشتن تبحر در فن بیان موفقیت شما در این حرفه تضمین خواهد شد و مورد استقبال مدیران پروژه های مختلف صوتی قرار خواهید گرفت. این امر به شما کمک خواهد کرد تا پله های پیشرفت در این عرصه را با سرعت بالا طی نمایید. تکنیک های فن بیان بسیار گسترده هستند که از مهمترین آن ها می توان به دیافراگم قوی، لحن درست، ریتم مناسب و آکسان گذاری اشاره کرد.


اهمیت درک متون در این حرفه


اغلب انسان ها پیام خود را به دو صورت خودآگاه و ناخودآگاه انتقال می دهند. در حالت خودآگاه فرد با انتخاب کلمات و بیان به صورت آگاهانه تلاش خود را برای انتقال مفهوم به کار می گیرد. در صورتی که در حالت ناخودآگاه پیام افراد از احساسات درونی شان سرچشمه گرفته و در کلام، لحن و زبان بدن نمایان می شود. اگر گوینده بتواند متن یا نقش خود را به صورت عمیق درک کند گویندگی اش باورپذیرتر خواهد بود.
در صورت فعالیت در حوزه گویندگی متن باید آنچه را که می خوانید باور داشته باشید تا مخاطب شما نیز بتواند پیام شما را باور کند. برای درک بهتر متن و نقش گویندگی باید هوش تجسمی و قدرت تخیل خود را تقویت نمایید.

مبانی گویندگی متن
صدای جذاب از دیگر مهارت های مورد نیاز گویندگی متن


صاحب نظران حوزه گویندگی متن تاکید دارند که برای موفقیت در این حرفه صدای جذاب به تنهایی کفایت نمی کند. افراد با صدای جذاب اما بدون تکنیک و فن بیان در حوزه گویندگی متن ماندگار نخواهند شد و توسط مخاطبان و مدیران دوبلاژ مورد بی توجهی قرار خواهند گرفت. البته جای هیچ شکی باقی نیست که لازمه گویندگی صدای زیبا و جذاب است. از آنجا که مخاطب همواره ترجیح می دهد محتوای صوتی را با صدای زیبا گوش دهد هرچه صدای گوینده دلنشین تر باشد مخاطب بیشتر تشویق خواهد شد تا پایان محتوا او را همراهی کند.
در صورت داشتن صدای گوشنواز و داشتن تسلط بر تکنیک های گویندگی در این حرفه به سرعت پیشرفت خواهید کرد. به خاطر داشته باشید که کسب تجربه و افزایش مهارت به شما کمک می کند تا در این حوزه به یک ستاره تبدیل شوید. در حرفه گویندگی صدای زیبا به عنوان نوعی ساز در نظر گرفته می شود و فن بیان نحوه نواختن این ساز شگفت انگیز است. گوینده در حقیقت نوازنده ای است که با استفاده از فن بیان این ساز شگفت انگیز را می نوازد. هرچه تبحر گوینده در تکنیک های این حرفه بیشتر باشد بهتر قادر به گویندگی خواهد بود.

اصول گویندگی متن
توانایی کار گروهی


گویندگی متن و تولید پروژه های صوتی نوعی فعالیت تیمی است که به همکاری و هماهنگی گروه های مختلف نیاز دارد. اصلی ترین عضو این گروه گوینده است و مهمترین مهارت مورد نیاز وی صبوری است. در این حرفه باید بین صدابردار و گوینده هماهنگی قوی ایجاد گردد. به منظور تسلط بر مهارت های گویندگی به سال ها تجربه و ممارست در تمرین نیاز خواهید داشت. گویندگان همواره ساعات زیادی از عمر خود را صرف آموختن مهارت های گویندگی متن می کنند. مهمترین ویژگی گوینده موفق تمرین به صورت روزانه است زیرا تمرین کردن به صورت مداوم است که باعث می شود فرد به مهارت های گویندگی متن دست یابد.


تقویت قدرت بداهه پردازی از مهمترین تکنیک های گویندگی متن


انجام یک کار بدون هیچ طراحی و تمرین به صورت قابل قبول بداهه پردازی نامیده می شود. در گویندگی متن ممکن است گاهی اوقات به بداهه پردازی نیاز داشته باشیم. به خاطر داشته باشید که بداهه گویی در برنامه های زنده باعث می شود از چالش های ناگهانی سربلند بیرون بیایید. اگر گوینده قادر به بداهه پردازی نباشد ممکن است با شکست مواجه شود.


اطلاعات عمومی


یکی از موارد مورد نیاز برای موفقیت در گویندگی متن در دست داشتن اطلاعات عمومی است. داشتن اطلاعات عمومی علاوه بر این که باعث تقویت اعتماد به نفس شما می شود اشتباهات سهوی شما را در این حرفه کاهش می دهد. داشتن اطلاعات عمومی باعث می شود گوینده در گفتمان خود اظهار نظر اشتباه نداشته باشد و قادر به برقراری ارتباط موثر با مخاطب باشد.


آشنایی با مبانی و اصول گویندگی متن


آشنایی با مبانی و اصول گویندگی متن یکی از مهمترین مباحث در این حرفه می باشد. یکی از مهمترین اصول گویندگی متن خواندن جملات و متون با صدای واضح و رسا می باشد. صدای گوینده باید به نحوی باشد که مخاطب بدون مشکل جملات بیان شده توسط گوینده را متوجه شود. داشتن صدای آرام و ناواضح باعث خواهد شد مخاطب از گوش دادن به سخنان گوینده خسته شود. برای تقویت قدرت صدای خود و داشتن صدای رسا و قوی می توان متون طولانی را با صدای بلند خواند. از این طریق می توانید مشکلات گویندگی خود را درک کنید و متوجه خواهید شد که روی چه مشکلاتی باید تمرکز کنید.
از دیگر اصول و مبانی گویندگی متن می توان به توانایی کنترل لهجه اشاره کرد. در بسیاری از موارد داشتن لهجه مفید بوده و قادر به بهبود گویندگی شما خواهد بود. اگر گوینده لهجه داشته باشد می تواند حس صمیمانه خود را راحت تر به شنونده انتقال دهد. توانایی کنترل لهجه از اهمیت ویژه برخوردار است و گوینده باید قادر به خنثی نمودن لهجه خود در مواقع ضروری باشد. گوینده باید بتواند کار خود را به صورت روان انجام دهد.
از دیگر اصول گویندگی متن که به موضوع و حیطه کاری گوینده وابسته می باشد توانایی کنترل هیجانات است. در گویندگی برای کتاب صوتی باید داستان به نحوی بیان شود که مخاطب قادر به برقراری ارتباط با آن باشد. همچنین مخاطب باید در بخش های مختلف داستان از لحن و صدای شما حس مناسب را دریافت کند.
در صورت علاقه مندی به فعالیت در این حوزه می توانید وارد وب سایت اتک و بخش استخدام غیر حضوری شوید. در این بخش می توان فرم استخدام غیر حضوری را تکمیل کرد و نمونه کار خود را ارسال کنید. در صورت رضایت از کار شما به شرکت های معتبر معرفی خواهید شد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *