تدوین فیلم شامل چه عملیاتی بر روی فیلم می شود؟

تدوین فیلم شامل چه عملیاتی بر روی فیلم می شود؟

اقدامات مهم بسیار زیادی در بخش تدوین فیلم انجام می گیرند که از مهمترین آن ها می توان به اصلاح رنگ ها و پنهان نمودن خطاها اشاره کرد.

پیشگفتار

تدوین فیلم یکی از مراحل نهایی تولید فیلم می باشد که پلان های مختلف در آن به یکدیگر پیوند می خورند و در نهایت فیلم ساخته می شود. هنر تدوین در طول زمان دچار تغییرات قابل توجهی شده است. عملیاتی که در گذشته توسط تدوینگر انجام می شد تنها شامل چسباندن پلان های فیلم به یکدیگر بود اما پیشرفت تکنولوژی همه چیز را تغییر داد. برنامه های مختلف موجود در بازارهای اندروید و آی او اس امروزه افراد را قادر ساخته تا با کنار هم قرار دادن چندین کلیپ و آهنگ روی آن ها کار تدوین را انجام دهند. لازم به ذکر است که فعالیت در عرصه تدوین علاوه بر دانش به تجربه، شخصیت فردی مناسب و درک نیاز کارفرما نیاز دارد. در ادامه اقدامات یک تدوینگر در بخش تدوین فیلم را به صورت مختصر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

مقدمه

1.    برش دادن قطعات مختلف فیلم در بخش تدوین فیلم
2.    مشخص نمودن بهترین زاویه برای کنش
3.    تاکید بر ریتم موجود در نمایش
4.    تحت پوشش قرار گرفتن شخصیت ها در تدوین فیلم
5.    اعمال تغییرات در صحنه
6.    اصلاح رنگ از مهمترین اقدامات در تدوین فیلم
7.    پنهان کردن خطا
8.    تدوین صوتی

برش دادن قطعات مختلف فیلم در بخش تدوین فیلم

یکی از اقدامات مهمی که در بخش تدوین فیلم انجام می گیرد برش بخش های مختلف فیلم می باشد. برش فیلم به طور معمول به دلایل مختلف زیادی انجام می گیرد. هرچند در لحظه برش فیلم، تدوینگر حرفه ای تجربه نمایش فیلم را به اشکال مختلف تغییر می دهد. هدف از برش فیلم در این بخش از تولید باید نزدیک کردن تجربه مشاهده نمایش فیلم به عنوان تماشاگر حاضر در تالار باشد. به طور کلی می توان گفت یک تدوینگر در شرایط زیر باید از برش فیلم استفاده کند.

  • در مواقعی که نیاز به مشاهده احساس موجود در صحنه از زاویه دیگر داشته باشیم.
  • زمانی که به تماشای داستان از نمای باز با زاویه متفاوت نیاز داریم.
  • در مواقعی که از طریق برش ها می توان بر ریتم صحنه تاکید کرد.
  • در مواقع نیاز به تقسیم مجموعه ای از اعمال
  • کمک به تشخیص هویت چندگانه یک بازیگر که چندین شخصیت را در فیلم اجرا می کند.
  •  تاکید بر اعمال تغییرات و دیگر وسایل موجود در صحنه نمایش
  • مخفی نمودن خطاهای موجود در فرآیند تصویربرداری
  • ویرایش موارد مرتبط با ضبط قبل از آغاز اجرا، وقفه و پس از اتمام نمایش


مشخص نمودن بهترین زاویه برای کنش

اکثر نمایش ها دارای چندین شخصیت هستند و کنش آن ها برای دوربین و تماشاگران حاضر در تالار توسط کارگردان مشخص می شوند. لازم به ذکر است که زاویه دید تمام تماشاگران در تالار نمایش یکسان نیست. در تدوین فیلم نماها باید توسط تدوینگر به گونه ای به یکدیگر پیوند بخورند که بیننده فیلم به عنوان تماشاگر روی بهترین صندلی تالار برای نمایش فیلم در نظر گرفته شود. در تدوین و ویرایش ویدیو و فیلم نمای بازی نزدیک به نمای دید تماشاگر باید انتخاب گردد. در صورت وجود نمای بسته که نمایش دهنده چهره هر دو بازیگر است، بهتر است از آن استفاده شود. اکثر نماهای فیلم باید باز باشند اما امکان استفاده از نماهای بسته در بین آن ها نیز به خوبی وجود دارد.

مطالب پیشنهادی: نکات مهمی که قبل از آموزش مونتاژ ویدیو باید بدانیم؟

اهمیت تدوین فیلم

تاکید بر ریتم موجود در نمایش

در تدوین فیلم علاوه بر این که بر تداوم حرکات بازیگران، اجزای صحنه، نور و دیالوگ تاکید می شود. تداوم ریتم در صحنه نیز مورد توجه قرار می گیرد. ایجاد برش در راستای ریتم صحنه و یا در مقابل ریتم صحنه می توان در گفتگوی بین بازیگران ریتم رفت و برگشتی را احساس کرد. در این ریتم تنش افزایش و سپس کاهش می یابد. در این شرایط افزایش تعداد برش سرعت اجرای نمایش افزایش خواهد یافت. برای این منظور بازیگران باید در گفتگوی خود ریتم سریع داشته باشند. از این رو در صورت عقب بودن ریتم صحنه از سرعت برش به برش های کمتری بین زاویه ها نیاز خواهیم داشت. با کاهش تعداد برش ها تنش بین بازیگران نیز کاهش خواهد یافت. 
در تدوین فیلم کمال یک برش مناسب برای یک ریتم ممکن است با چند فریم اضافه از بین برود. در صحنه هایی که موسیقی در طول آن پخش می شود، برش یا سرعت ریتم اجرا را افزایش خواهد داد و یا به عنوان سرعتگیر عمل خواهد کرد. برای هدایت مسیر تدوین در این صحنه ها اغلب از ریتم استفاده می شود. همچنین امکان استفاده از کراس دیزالو در این صحنه ها وجود دارد زیرا انتقال قطعات تصویری با موسیقی به خوبی ترکیب می شود.

تحت پوشش قرار گرفتن شخصیت ها در تدوین فیلم

یکی از مهمترین اقدامات در تدوین فیلم تحت پوشش قرار دادن شخصیت ها می باشد. در برخی از نمایش ها یک بازیگر نقش چندین شخصیت را بازی می کند، تدوین فیلم و نماهای ضبط شده نمایش در این موارد ضروری است. تدوین در این موارد برای دریافت داستان توسط بیننده فیلم انجام می گیرد. در این فیلم ها هنگام جهش بازیگر از یک شخصیت به شخصیت دیگر تدوینگر باید هر یک از این شخصیت ها در نمایی جداگانه و از زاویه مختلف نمایش دهد.

اعمال تغییرات در صحنه

یکی از وضعیت های موجود در نمایش انتقال بین صحنه هاست که در اکثر موارد به برش نیاز دارد. تغییرات صحنه به طور معمول با نشانه های نوری همراه هستند. یکی از ابزارهای قابل استفاده برای انتقال مربوط به گذر زمان، کراس دیزالو می باشد. البته لازم به ذکر است که سرعت تغییرات صحنه همواره متفاوت بوده و تابع تغییر نور نمی باشد. در موارد عدم تغییر نور، برش مستقیم به بازیگران جدید موجود در صحنه بهترین روش انتقال می باشد.

اقدامات مهم در تدوین فیلم

اصلاح رنگ از مهمترین اقدامات در تدوین فیلم

در صورتی که در تنظیم دوربین های تصویربرداری اشتباهی رخ دهد به اصلاح رنگ نیاز پیدا خواهیم کرد. این نکته را به خاطر داشته باشید که در صورت اصلاح رنگ در تدوین فیلم، نورپردازی اصلی نمایش باید مد نظر قرار گیرد. در اصلاح رنگ تغییرات اساسی نباید نسبت به نورپردازی اصلی نمایش انجام گیرند. در صورت تصویربرداری با استفاده از چند دوربین اصلاح رنگ را می توان با توجه به دوربینی که به نحو صحیح کالیبره شده و تصاویر را ضبط کرده انجام داد.

پنهان کردن خطا

از دیگر اقداماتی که در تدوین فیلم انجام می گیرد می توان به پنهان کردن خطا اشاره کرد. در برخی مواقع ممکن است تصویربردار در فرآیند تصویربرداری اشتباهی انجام دهد که پس از تماشای فیلم بیننده متوجه آن شود. در این موارد تدوینگر باید بداند که تا رسیدن به خطا نباید عمل برش را به تعویق بیندازد بلکه قبل از رسیدن به خطا بر اساس اصول برش این کار باید انجام گیرد.

روش های تدوین فیلم

تدوین صوتی

سطح تدوین صوتی با توجه به صدای ضبط شده از درجه سختی متفاوتی برخوردار می باشد. از مهمترین عوامل موثر بر سطح تدوین صوتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعداد لاین مد نظر برای خروجی صدا
  • نحوه ضبط موسیقی زنده و یا پخش شده در نمایش
  • تعداد میکروفون مورد استفاده برای ضبط صدای نمایش

*** در صورت ضبط شدن صدا توسط دوربین، تدوین صوتی ساده تر خواهد بود اما از کیفیت کمی برخوردار می باشد.

درس های مهم تدوین فیلم شامل موارد زیر هستند:

  • ضبط نمایش باید در یک اجرا انجام گیرد و در ضبط اجرا باید به بهترین نحو ممکن عمل کرد.
  • تصویربرداری باید با بیش از دو دوربین انجام گیرد تا دوربین سوم قادر به ضبط تصاویر باشد که امکان پنهان کردن اشتباهات دیگر دوربین ها وجود داشته باشد. نماهای ضبط شده توسط دوربین سوم در تدوین فیلم بسیار نجات بخش عمل خواهد کرد.
  • در صورت ضبط نمایش با بیش از دو دوربین تنظیمات ضبط دوربین ها و وایت بالانس آن ها باید با یکدیگر همسان سازی شوند.

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *