شناخت برخی از ابزارهای تدوین فیلم

شناخت برخی از ابزارهای تدوین فیلم

اگر قصد دارید به یک تدوینگر حرفه ای تبدیل شوید قبل از هر کاری بهتر است با ابزارهای تدوین فیلم آشنا شوید.

پیشگفتار

تدوین فیلم با استفاده از ابزارهای مختلف انجام می گیرد. به طور کلی می توان گفت ابزار مهمی که در صنعت تهیه و تدوین فیلم مورد استفاده قرار می گیرند، ابزار تدوین نامیده می شوند. هر یک از این ابزار دارای کاربرد منحصر به فرد می باشد. با توجه به نیاز فیلم و کاربرد آن متخصصان تدوین از ابزار و نرم افزارهای مختلف استفاده می کنند. در ادامه با انواع ابزار کاربردی در این حرفه بیشتر آشنا خواهیم شد.

مقدمه

آشنایی با ابزار مختلف تدوین فیلم

در صورت شرکت در دوره آموزش تدوین نحوه کارکرد هر یک از این ابزار به طور کامل توضیح داده خواهد شد. ابزار تدوین فیلم به تدوینگر کمک می کنند تا بر جذابیت ویدیوهای خود بیفزایند. این ابزار به طور معمول شامل جلوه های مختلف می باشد. از دیگر انواع ابزار پرکاربرد در این صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • متن سه بعدی
  • لوگوموشن
  • تدوین تیزر
  • زیرنویس خاص
  • کاراکترهای کارتونی

** افرادی که در صنعت تدوین فیلم و جلوه های ویژه فعال هستند قادر به استفاده از ابزار تدوین در نرم افزار پریمیر و تدوین با افترافکت خواهند بود.

توصیه شده: نکات مهمی که قبل از آموزش مونتاژ ویدیو باید بدانیم؟

فوتیج آماده از مهمترین روش های ادیت فیلم

فیلمی که از قبل آماده شده باشد و بسیار طولانی و یا کوتاه می باشد، به طور معمول فوتیج آماده نامیده می شود. در صورت در اختیار داشتن فوتیج یک دقیقه ای از غروب آفتاب در تهیه مستند از زندگی یک شیر جنگلی می توانید استفاده کنید. ممکن است قادر به فیلمبرداری تمام موارد نباشید و در صورت تمایل برای صرفه جویی در وقت خود می توانید فوتیج آماده شده از جنگل در غروب خورشید را به مستند خود افزوده و پروژه خود را تکمیل نمایید.

موزیک زمینه از دیگر ابزار مهم در تدوین فیلم

همانطور که از نامش پیداست برای تیزرها، مستندها و فیلم همواره یک موزیک زمینه و یا موسیقی فیلم مورد نیاز خواهد بود. موزیک زمینه حس فیلم را جلا خواهد داد و در جذب مخاطبین بیشتر موثر عمل خواهد کرد.

ابزارهای تدوین فیلم

افکت صدا

یکی از مهمترین ابزار تدوین فیلم افکت صدا می باشد. در صورتی که در یک بخش از فیلم از یک شیرجنگلی فیلمبرداری شده باشد و به صداهای اضافه مانند صدای پرندگان و یا قدم زدن شیر روی علفزارها در آن محیط نیاز داشته باشیم، با استفاده از افکت صوتی می توان سکانس را طبیعی تر و کامل تر نمایش داد.

موشن گرافیک

یکی از مهمترین ابزار تدوین ویدیو که به طور معمول یک تیزر را از حالت طبیعی خارج می سازد، موشن گرافیک نام دارد. به اجزای گرافیک نمایشی که ممکن است در لباس بازیگر ظاهر شود، المان موشن گرافیک گفته می شود.

پریست رنگی از مهمترین ابزارهای تدوین فیلم

یکی از ابزار آماده که تدوینگر پس از انجام تمام کارهای مورد نیاز در نرم افزار مورد نیاز روی فیلم قرار می دهد، پریست رنگی گفته می شود. با استفاده از این ابزار می توان رنگ فیلم را اصلاح کرده و یا آن را تغییر داد. این ابزار تدوین فیلم مانند فیلترهای رنگی اینستاگرام اما بازتر و حرفه ای تر عمل می کند.

با استفاده از پلاگین در تدوین فیلم چه اقداماتی می توان انجام داد؟

از دیگر ابزارهای تدوین فیلم که به صورت آماده وجود دارند می توان به پلاگین اشاره کرد. امکان نصب برخی از آن ها به صورت جداگانه روی نرم افزار مورد نظر وجود دارد و باعث افزایش کارایی نرم افزار به صورت چشمگیر می شود. این ابزار قادر به انجام کارهای خاص از قبیل موارد زیر می باشد:

  • نورپردازی به شیوه های مختلف
  • جلوه های ویژه
  • ترکینگ های سه بعدی

مدل سه بعدی چیست؟

یکی از ابزارهای تدوین فیلم که با توجه به فیلم مورد نظر ممکن است بسیار طبیعی و به صرفه باشد، مدل سه بعدی می باشد. به عنوان مثال در صورت نیاز به 100 تانک جنگی در یک فیلم و در صورت عدم توانایی تهیه کننده در آماده سازی یک سکانس به این تعداد، تدوینگر به آسانی قادر به قرار دادن مدل های سه بعدی تانک در سکانس مورد نظر خواهد بود. در تمامی فیلم ها در سراسر دنیا برای کاهش هزینه ها تا حد قابل توجهی از این ابزار استفاده می شود.

مهمترین ابزارهای تدوین فیلم

میز تدوین چه کاربردی دارد؟

از دیگر ابزارهای مهم موجود در تدوین فیلم می توان به میز تدوین اشاره کرد. این میز به صورت انحصاری برای تدوین طراحی شده است و به تجهیزات مختلف برای تماشای فیلم و برش مجهز می باشد. از مهمترین تجهیزات این میز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مکانیسم خاص برای جلو و یا عقب بردن فیلم و پیدا کردن نمای مورد نظر
  • حلقه هایی خاص برای نگهداری فیلم
  • یک صفحه برای نمایش تصاویر
  • دستگاه همگام سازی صدا، تصویر و امکانات پخش صوت

علاوه بر تجهیزات روی میز تدوین تمام موارد مورد نیاز یک تدوینگر از قبیل مداد، قیچی و نوار چسب نیز وجود دارد. با پیشرفت ابزار کار تدوین این میزها نیز امروزه بسیار مجهزتر شده اند. از دیگر تجهیزات موجود روی میز تدوین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فیلم بین

برای مشاهده فیلم و جلو یا عقب بردن آن دو نوع دستگاه مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها، دستگاه های عمودی و یا افقی تدوین هستند.

دستگاه عمودی تدوین فیلم یا موویلا

نام تجاری دستگاهی که برای تدوین فیلم مورد استفاده قرار می گیرد و به طور معمول اشتباها به عنوان اسمی عام برای دستگاه های مختلف تدوین مورد استفاده قرار می گیرد، موویلا می باشد. تدوینگر با استفاده از این دستگاه قادر خواهد بود فیلم را در سرعت های مختلف حرکت دهد و تصویر آن را روی یک پرده مشاهده کند. همچنین تدوینگر با استفاده از این دستگاه قادر خواهد بود در رابطه با شکل کلی فیلم تصمیم خود را بگیرد. این دستگاه دارای کلگی صدا نیز می باشد و امکان به کار انداختن حلقه صدای فیلم و حلقه تصویر به صورت همزمان برای تدوینگر فراهم می سازد. از این رو تدوینگر قادر خواهد بود در رابطه با صدا و تصویر به صورت همزمان تصمیم خود را بگیرد. حرکت فیلم در این دستگاه به صورت عمودی است از این رو دستگاه تدوین عمودی نامیده می شود. این دستگاه خود به نوعی یک میز تدوین محسوب می شود.

در این دستگاه حرکت فیلم به طور معمول توسط دست انجام می گیرد. اما در برخی از آن ها موتورهایی وجود دارند که امکان تنظیم سرعت آن ها توسط اهرم های دستی و یا پدال های پایی وجود دارد.

ابزارهای تدوین فیلم

دستگاه تدوین فیلم به صورت افقی

یک میز مجهز دیگر که برای تدوین فیلم مورد استفاده قرار می گیرد، دستگاه تدوین به صورت افقی می باشد. این میز به دلیل امکانات منحصر به فرد خود در سال های اخیر به عنوان جایگزین موویلا مورد استفاده قرار می گیرد. سرعت این دستگاه در مقایسه با موویلا بیشتر است و استفاده از آن نیز آسان تر است. دستگاه افقی تدوین صدای دقیق تری را ارائه می دهد. امکان استفاده از عدسی های آنافورمیک را برای  تدوینگر فراهم می سازد. این دستگاه دارای امکانات بسیار زیادی است و روزانه بر تعداد آن نیز افزوده می شود و ممکن است در آینده نه چندان دور به طور کامل جایگزین موویلاها شود.

اسپلایسر

پس از برش فیلم توسط تدوینگر، برای دستیابی به نمای مطلوب باید آن ها را به یکدیگر متصل نمود تا به نوار فیلم متوالی دست یافت. به طور معمول برای این کار از اسپلایسر استفاده می شود.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *