یک تدوینگر حرفه ای باید چه مهارت هایی داشته باشد؟

یک تدوینگر حرفه ای باید چه مهارت هایی داشته باشد؟

برای این که به یک تدوینگر حرفه ای تبدیل شوید باید مهارت های مورد نیاز این حرفه را شناسایی کرده و آن ها را در خود تقویت نمایید.

مقدمه

تدوینگر حرفه ای باید مهارت های خاص و ویژه ای داشته باشد که اغلب این مهارت ها اکتسابی هستند. منظور از اکتسابی بودن مهارت های تدوینگر حرفه ای است که با آموزش قادر به کسب آن مهارت ها خواهد بود. در ادامه با مهارت های مورد نیاز تدوینگران حرفه ای بیشتر آشنا خواهیم شد.

پیشگفتار

بررسی مهارت های مورد نیاز تدوینگر حرفه ای

تدوین کلیپ و فیلم در حقیقت یکی از مراحل فیلمسازی است که پس از مرحله تولید انجام می گیرد. یکی از عوامل مهم و موثر در زمان و کیفیت نهایی آن تدوین فیلم می باشد. یک تدوینگر حرفه ای باید بخش های غیرضروری فیلم را ویرایش کرده و یا آن ها را حذف نماید. همچنین یک تدوینگر باید قادر به کنار یکدیگر قرار دادن سکانس ها به نحو مطلوب باشد. به علاوه با افزودن صدا، موسیقی و جلوه های ویژه برخی از سکانس های فیلم را جذاب تر بسازد. در نهایت این سکانس ها را برای نمایش به مخاطبین آماده سازد.

  • مهارت مدیریت زمان و سازماندهی وظایف

یکی از مهارت های لازم و ضروری یک تدوینگر حرفه ای قابلیت مدیریت زمان می باشد. در صورت فعال بودن به عنوان یک فریلنسر باید قادر به جداسازی زندگی شخصی خود از زندگی کاریتان باشید. در نهایت باید به خوبی از پس مسئولیت هایی که به عهده دارید به خوبی برآیید.

مهارت های تدوینگر حرفه ای

  • خلاقیت

از دیگر مهارت های مورد نیاز یک تدوینگر حرفه ای می توان به خلاقیت اشاره کرد.  در صورتی که فردی خلاق هستید و همواره به دنبال تجربه و امتحان کردن چیزهای جدید هستید، در این حرفه موفق عمل خواهید کرد.

  • قابلیت تحمل و مدیریت استرس از ضروری ترین مهارت های تدوینگر حرفه ای

در صورتی که از آن دسته از افرادی هستید که کار کردن در شرایط پر استرس برایتان دشوار بوده و در این مواقع دچار حملات عصبی می شوید، به سختی قادر به استفاده از قابلیت های خود در این موقعیت ها هستید بهتر است این نکته را به خاطر داشته باشید که تدوینگری نیز مانند بسیاری از حرفه ها، دارای استرس و شرایط سخت کاری مختص به خود می باشد. یک تدوینگر حرفه ای اغلب در پروژه های زیادی مجبور به تحویل خروجی نهایی در مدت زمان کوتاه هستید. همچنین یک تدوینگر باید به ددلاین این کار متعهد باشد. در صورتی که قادر به تحمل و مدیریت استرس هستید این حرفه مناسب شما خواهد بود.

  • انعطاف پذیری و مهارت های شنیداری

یک تدوینگر حرفه ای باید بتواند با توجه به شرایط اندکی خود را تغییر داده و از انعطاف پذیری مطلوبی برخوردار باشد. در صورتی که این مهارت ها را به صورت ذاتی نداشته باشید با اندکی تمرین و توسعه شخصی می توانید به انعطاف پذیری مطلوب و مهارت های شنیداری خوب دست یابید.

مهارت های ضروری تدوینگر حرفه ای

دیگر مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به تدوینگر حرفه ای

برای تبدیل شدن به یک تدوینگر حرفه ای مانند هر حرفه دیگری نمی توان راه صد ساله را یک شبه پیمود. برای این منظور باید گام به گام مهارت های خود را افزایش داد و همواره در مسیر حرفه ای شدن حرکت کرد. در ادامه برخی دیگر از مهارت‌های لازم برای یک تدوینگر حرفه ای بررسی می شود.

  • مهارت های ارتباطی از حیاتی ترین مهارت های تدوینگر حرفه ای

یک تدوینگر حرفه ای باید قادر به برقراری ارتباط مطلوب با دیگر اعضای تولید فیلم باشد.

  • مهارت های رایانه ای

تدوینگران حرفه ای باید بر استفاده از نرم افزارهای پیچیده مونتاژ ویدیو تسلط و مهارت کافی داشته باشند.
برای ورود به حرفه تدوینگری آموزش نرم افزارهای مورد نیاز این حرفه همچون aftereffect و Photoshop از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای یادگیری این نرم افزارها نیاز به شرکت در دوره های حضوری و گران قیمت نمی باشد و تنها با تهیه چندین فیلم آموزشی و انجام تمرینات آن به صورت روزانه در مدت زمان کوتاه می توان به این نرم افزارها تسلط یافت.

  • جزئی نگری

تدوینگران حرفه ای باید به فریم های مختلف فیلم ها توجه نشان دهند و تصمیم خود را در رابطه با وجود، جابجایی و محل قرارگیری در فیلم بگیرند.

  • مهارت هماهنگی چشم و دست از دیگر مهارت های ضروری تدوینگر حرفه ای

یک فیلمبردار همزمان با نگاه کردن از لنز دوربین باید قادر به تغییر زاویه و محل دوربین باشد. همچنین می توان زاویه و محل دوربین را گاهی اوقات ثابت نگه داشت.

  • قدرت بدنی از مهارت های مهم تدوینگر حرفه ای

به طور معمول تدوینگران در شغل خود با تجهیزات سنگین و جابجایی آن ها سر و کار خواهند داشت. از این رو قدرت بدنی یکی از مهارت های ضروری این حرفه محسوب می شود.

  • مهارت های بصری

یک تدوینگر حرفه ای باید پیش از تولید و فیلمبرداری قادر به مشاهده جلوه ها و مشخصه های بصری باشد تا در حرفه خود موفق شود.
از دیگر مهارت های ضروری تدوینگری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قدرت تمرکز بالا
  • تعهد و مسئولیت پذیری
  • مهارت حل مساله
  • مهارت نسبی در زبان انگلیسی

در صورتی که با زبان انگلیسی آشنایی خوبی داشته باشید قادر به تهیه و تدوین فیلم های آموزشی به زبان انگلیسی از سایت های اینترنتی رایگان خواهید بود. این فیلم ها به طور معمول شامل دوره های آموزشی کامل می شوند که توسط برترین اساتید تهیه شده اند. همچنین این فیلم ها ممکن است شامل تمرینات آموزشی مفید برای ورود به بازار کار تدوین باشند.
علاوه بر تمامی موارد ذکر شده در بالا یک تدوینگر حرفه ای باید قادر به شناسایی نقاط قوت و ضعف خود باشد. در صورت تمایل به ورود به حرفه تدوینگری به عنوان فریلنسر این نکته را باید به خاطر داشته باشید که این حرفه ممکن است مزایا و معایب زیادی برای شما به همراه داشته باشد.

مهارت های حیاتی تدوینگر حرفه ای

بررسی مزایا و معایب تدوینگر حرفه ای به عنوان فریلنسر

  • یک تدوینگر حرفه ای ممکن است ساعات کاری شناور داشته باشد و خود قادر به مدیریت زمان باشد. 
  • همچنین امکان مشخص نمودن ژانر کاری برای تدوینگران حرفه ای به عنوان فریلنسر وجود خواهد داشت.
  • همواره به یک تدوینگر به عنوان فریلنسر توصیه می شود پروژه هایی را پذیرش نماید که به آن علاقه مند است.
  • همچنین لازم به ذکر است که یک تدوینگر حرفه ای قادر به کار کردن به صورت دورکاری و در منزل خواهد بود.

البته این مزایا ممکن است هزینه هایی را نیز به دنبال داشته باشند.
از مهمترین مواردی که ممکن است یک تدوینگر حرفه ای را در مسیر دستیابی به شهرت و محبوبیت ممکن است با مشکلات مختلفی مواجه سازد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم توانایی در مدیریت زمان به درستی
  • اختصاص بودجه بیشتر به این حرفه
  • نادیده گرفتن ددلاین ها 

در صورت وسواس زیاد نشان دادن  در انتخاب پروژه ها ممکن است یک تدوینگر از لحاظ مالی با مشکلات مختلفی مواجه شود.
یکی از عواملی که به یک تدوینگر حرفه ای کمک می کند تا با توجه به زمان خود و در نظر گرفتن علایق خود بهترین پروژه ها را انتخاب نماید، تعادل می باشد.
در صورتی که از آن دسته از افرادی هستید که حقوق دائمی و سروقت برای شما اولویت دارد، در بازاریابی موفق عمل نمی کنید و توانایی انجام چندین کار به صورت همزمان را ندارید بهتر است به جای کار کردن به عنوان یک تدوینگر فریلنسر به دنبال کار کردن در مجموعه های سازمانی و شرکتی باشید.

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *