آموزش گام به گام طراحی موشن گرافیک با افترافکت

آموزش گام به گام طراحی موشن گرافیک با افترافکت

در این مطلب با آموزش گام به گام طراحی موشن گرافیک با افترافکت همراه ما باشید. با مطالعه کامل این مقاله درباره ساخت موشن گرافیک اطلاعات بیشتری کسب کنید.

پیشگفتار

طراحی موشن گرافیک با افتر افکت به ویژه برای یک موشن گرافیست حرفه ای محبوبیت ویژه ای دارد. در این مطلب روش ساخت موشن گرافیک با نرم افزار ادوبی افتر افکت را توضیح داده ایم.
تولید محتوای ویدیویی از طریق موشن گرافیک برای تولیدکنندگان محتواهای تبلیغاتی مزایای زیادی دارد. از جمله این مزایا، می توان به جذابیت های بصری موشن گرافیک اشاره کرد. 
یکی از دلایل محبوبیت موشن گرافیک این است که در مدت زمان کوتاهی بیشترین میزان اطلاعات را به مخاطب انتقال می دهد. برای آشنایی بیشتر با نحوه ساخت موشن گرافیک به کمک افتر افکت با این مطلب همراه باشید. در ادامه با ابزارهای نرم افزار افترافکت و نحوه ساخت موشن گرافیک با آن بیشتر آشنا خواهید شد.

مقدمه

•    یک طرح موشن گرافیک چگونه تولید می شود؟
•    معرفی نرم افزار افترافکت (After Effect)
•    محیط و رابط کاربری در نرم افزار افتر افکت
•    آغاز ساخت یک پروژه‌ی موشن گرافیک
•    رسم شکل، ایجاد keyframe و تغییر property ها در افتر افکت
•    Run کردن ِپروژه در افتر افکت
•    آشنایی با مهمترین ابزار های ادوبی افترافکت برای طراحی موشن گرافیک

یک طرح موشن گرافیک چگونه تولید می شود؟

با نرم افزار افترافکت می توانید انواع موشن گرافیک ها را تولید کنید. موشن گرافیک ها در طی مراحل تهیه متن، سناریوی، طراحی استوری بورد، تبدیل استوری بوردها به طرح و در نهایت متحرک سازی عناصر و گرفتن خروجی ساخته می شوند.
طراحی موشن گرافیک نیازمند دقت و توجه زیادی است. جزئیات در این کار اهمیت زیادی دارند، چرا که فشردگی موشن گرافیک از نظر تایم، باعث می شود که بیشترین اطلاعات در طی یک بازه‌ی زمانی کوتاه به مخاطب منتقل شود. در واقع بیشتر موشن گرافیک ها بین 60 تا 90 ثانیه تهیه و تولید می شوند. اما بیشتر آنها زیر 30 ثانیه تایم دارند. موشن گرافیک ها را هم از طریق موبایل می توان ساخت و هم از طریق کامپیوتر و لپ تاپ.
معروف ترین و بهترین اپلیکیشن ساخت موشن گرافیک برای کامپیوتر و لپ تاپ هم، نرم افزار افترافکت است. این نرم افزار از خانواده ادوبی بوده و یکی از مزیت هایش این است که می توان در آن از فایل های فتوشاپ نیز استفاده کرد.

نرم افزار افتر افکت

معرفی نرم افزار افترافکت (After Effect)

ادوبی افترافکت یکی از نرم افزارهایی است که توسط شرکت Adobe ساخته شده است. شاید بارها از نرم افزارهای ساخته شده توسط این شرکت استفاده کرده باشید.  After Effect نیز مانند فتوشاپ و ادوبی کانکت و ادوبی آدیشن از محیط رابط کاربری بسیار خوبی برخوردار است و به همین جهت کار کردن با آن آسان است.

محیط و رابط کاربری در نرم افزار افتر افکت

طراحی موشن گرافیک با افترافکت، امکانات و ابزارهای زیادی را در اختیارتان قرار می دهد. اول به رابط کاربری موشن گرافیک می پردازیم. سپس در مورد ساخت یک پروژه‌ی ساده توضیح می دهیم. افترافکت نیز مانند دیگر نرم افزارهای ادوبی دارای محیط رابط کاربری بسیار User-friendly است و همین یکی از دلایل محبوبیت این نرم افزار است. اگر افتر افکت را باز کنید، خواهید دید که یک نوار منو در بالای صفحه وجود دارد. این نوار برای ایجاد و اعمال تغییرات در نرم افزار گزینه های مختلفی دارد. در زیر نوار منو ابزارهایی مانند قلم، قلم مو و غیره وجود دارد. بخش سمت چپ صفحه بخش Project وجود دارد که پروژه در حال اجرا را نشان می دهد. در سمت راست نیز، درست در مقابل بخش Project، پارامترهای دیگری چون Align، Effect & Presets، Preview و غیره قرار دارند. در پایین محیط کار هم تایم لاین قرار دارد که جهت متحرک سازی عناصر از آن استفاده می شود.

طراحی پروژه موشن گرافیک

آغاز ساخت یک پروژه‌ی موشن گرافیک

•    برای ساخت یک پروژه جدید باید روی Composition کلیک کنید. لیستی برای شما باز می شود. حال روی گزینه New Composition کلیک نمایید. شما همچنین می توانید روی گزینه Project در پایین صفحه رفته و روی Create a new Composition کلیک نمایید.
•    سپس یک کادر تنظیم کننده باز می شود. تنظیمات مورد نظرتان را انجام داده و روی دکمه Ok کلیک کنید.

ساخت پروژه موشن گرافیک در افتر افکت

رسم شکل، ایجاد keyframe و تغییر property ها در افتر افکت

•    برای طراحی موشن گرافیک و رسم شکل روی پنل ابزار رفته و star tool را بردارید. در این مرحله، یک ستاره رسم کنید. از پنل ابزار Ellipse را انتخاب نمایید. به کمک ابزار Ellipse یک دایره در محیط کار رسم کنید. اکنون برای تغییر رنگ دایره، روی کادر Fill در بالای صفحه کلیک کنید. رنگ مورد نظر را از کادر Shape Fill Color انتخاب نمایید. برای تغییر رنگ شکل ستاره می توانید همین مسیر را طی کنید.
•    اکنون برای ادامه‌ی طراحی موشن گرافیک، به قسمت Layer رفته و با کلیک روی آن، لایه Polystar 1 را انتخاب کنید. روی فلش کوچک لایه Polystar 1 کلیک کنید تا لیست property های آن به صورت کشویی باز شود. روی دکمه کوچکِ property Polyester Path 1 کلیک کنید. property های آن برای شما باز خواهد شد. برخی از این ویژگی ها برای متحرک سازی در موشن گرافیک کاربرد دارند. سپس روی آیکون ساعت کوچکِ Position کلیک کنید. به بخش keyframe یک کلید اضافه خواهد شد. حالا هِدِر keyframe را حدود دو ثانیه نگه دارید. برای افزودن کلید جدید، در بخش فریم و روی آیکون کلید، که در گوشه سمت چپ ویژگی Position قرار دارد کلیک کنید.

Layer در افتر افکت

•    با تغییر اعداد Position Property، می توانید شکل ایجاد شده را روی صفحه جا به جا کنید. keyframe را در موقعیت شروع قرار دهید. اکنون، keyframe را همزمان با ویژگی Position قرار دهید. روی کلید radius property برای افزودن کلید جدید کلیک کنید و میزان inner radius را افزایش دهید. روی آیکونِ کوچکِ فلشِ Fill property کلیک کنید و برای افزودن key روی آیکونِ ساعت از طریق Color property و سپس Fill کلیک کنید. حالا روی کادر رنگ کلیک کنید و رنگ مورد نظرتان را از داخل کادر انتخاب نمایید. سر keyframe را در نقطه شروع قرار دهید، و روی آیکون فلش کوچکِ Ellipse کلیک کنید.

Run کردن ِپروژه در افتر افکت

•    هِدِ keyframe را به عقب کشیده و مقدارِ موقعیت دایره را تغییر دهید. به طور مثال 700 در 700 را بعنوان مقدار X و Y میگیریم تا اشکال دیگر را پوشش دهد. سپس روی کادر رنگی Fill options کلیک کنید. یک جعبه رنگ برای انتخاب رنگ دلخواهتان باز می شود. میزان سایز شکل را با کمک گزینه size option تغییر می دهیم. موقعیت هر دو شکل را به صورتی تنظیم کنید که بتوانند همدیگر را بپوشانند. حالا وقت آن رسیده موشن گرافی ساخته شده را پخش کنید.

Run پروژه در افتر افکت

آشنایی با مهمترین ابزار های ادوبی افترافکت برای طراحی موشن گرافیک

   Shape Layers:

از بهترین بخش هایی است که می توانید طراحی موشن گرافیک را با آن شروع کنید. لایه های شکل توسط کاربر یا به وسیله ابزار قلم یا به وسیله شکل های از پیش آماده خود نرم افزار ایجاد می شوند. این لایه ها شامل شکل ها و اشیاء دو بعدی و مسطح هستند.

•    Pen Tool/Masks:

ابزار قلم برای بسیاری افراد جهت طراحی موشن گرافیک خیلی آشنا است. با آنها میتوانید هر شکلی را که دوست داشتید بکشید.

•    Track Matte:

با توجه به شفافیت یا روشنایی لایه‌ی پوشاننده، از یک لایه برای ماسک کردن لایه ی دیگر استفاده می کند. شما میتوانید از این ابزار برای پوشاندن بخشی از صحنه، اعمال ماسک به یک لایه مات و غیره استفاده کنید.

•    Blending Modes:

هر نوع Blending Mode که برای طراحی موشن گرافیک از ستون حالت انتخاب می کنید، لایه ترکیبی را به شیوه متفاوتی در پروژه پیاده سازی می کند.

•    Pre-composing:

یک قطعه و از مهمترین جنبه های پروژه است. برای Pre-composting گروهی از لایه ها آنها را highlight کرده، راست کلیک کنید و Ctrl+Shift+C را بگیرید. یا پس از کلیک راست گزینه Pre Compose را انتخاب کنید.

•    Adjustment Layers:

یک لایه تنظیم یا Adjustment Layer به تنهایی یک تصویر خالی است، و اگر در بالای لایه های دیگر قرار بگیرد، جلوه هایش به لایه های دیگر اعمال میشود.

•    لایه های نول:

Adjustment Layers برای اعمال جلوه ها به چندین لایه استفاده میشود. اما یک لایه نول ویژگی های خود را به لایه های مختلف اعمال می کند.

•    Graph Editor:

این ابزار به شما اجازه می دهد تا منحنی های حرکتیِ Keyframe ها را تنظیم نمایید. ویرایشگر گراف توانایی تنظیم منحنی مقدار و سرعتِ مجموعه ای از Keyframe ها را دارد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *