روش های تدوین فیلم| 10 تکنیک کاربردی

روش های تدوین فیلم| 10 تکنیک کاربردی

روش های تدوین فیلم بسیاری وجود دارند که بر اساس محوریت داستان و نظر تدوین گر می توان از آن ها برای خلق صحنه های منحصر به فرد استفاده کرد.

روش های تدوین فیلم؛ مقدمه


روش های تدوین فیلم، ترفندهایی هستند که شما به ‌عنوان یک ادیتور، می توانید آن ‌ها را یاد بگیرید تا فیلم های جذاب و مخاطب پسند بسازید. تدوین یک فرآیند بسیار مهم در صنعت فیلم است و از ترکیب صدا، موسیقی، افکت ها و عناصر دیگر تشکیل می گردد.
ما در این مقاله شما را با تعریفی از تدوین فیلم، انواع روش های تدوین فیلم و دیگر موارد مربوطه آشنا خواهیم کرد. همچین به این سوال پاسخ خواهیم داد که تدوین انیمیشن چیست؟

فهرست مطالب

•    درباره تدوین فیلم
•    فرایند تدوین فیلم
•    10 تکنیک تدوین فیلم
•    کلام پایانی

تدوین فیلم

درباره تدوین فیلم

روند ساخت فیلم گسترده است و یکی از جنبه های مهم آن تدوین است. علارغم اهمیت تدوین فیلم، اغلب به اشتباه این مرحله نادیده گرفته می شود. تدوین یک نوع حرفه و شغل است که در آن تکنولوژی و هنر خلق صحنه های جدید، با هم ترکیب می شود و به یک اثر جذاب و دیدنی تبدیل می گردد.
 اگر قصد دارید در این حرفه کسب درامد کنید، باید علاوه بر یادگیری اصول و فنون تدوین فیلم، خلاقیت و ذوق هنری را به کار خود اضافه کنید. همچنین دانستن اصول فیلم سازی و زیبایی هنری نیز ضروری خواهد بود.

فرایند تدوین فیلم

مراحل تدوین فیلم یا به عبارتی مراحل پس از تولید فیلم، می تواند در عین ساده بودن بسیار پیچیده باشد. در واقع مراحل تدوین فیلم شامل کارهای انجام شده روی پروژه پس از اتمام فیلمبرداری است.
 فرایند تدوین فیلم عبارتند از:

1.    مرحله دستیابی

در این قسمت تدوین گر باید فیلم های گرفته شده توسط تیم سازنده را جمع آوری کند. در این مرحله از ویرایش ویدیو، باید تصویر و صدا ادغام گردد. سپس تصاویر یا فوتیج ها در دیسک مورد نظر ذخیره گردند.

2.    مرحله سازماندهی

مرحله بعدی در تدوین فیلم، سازماندهی است. سازماندهی نه تنها یکی از سرگرم کننده ترین و هیجان انگیزترین بخش های فرآیند تدوین فیلم به حساب می آید، بلکه می تواند به خوبی مشخص کند کدام قسمت از فیلم نیاز به اصلاح بیشتر دارد.

3.    مرحله مرور و انتخاب 

یکی از مهم ترین مراحل در فرآیند تدوین فیلم، بررسی و انتخاب است. پس از به دست آوردن و مرتب کردن تمام داده ها، باید اطلاعات موجود را تجزیه و تحلیل کنید و بهترین قسمت ها را که برای کار شما مفید است را انتخاب کنید. 

4.    مرحله مونتاژ 

در این مرحله روند تدوین فیلم جذاب تر می شود. در این بخش، مونتاژ تمام قسمت های پروژه مهم است. اگر بر اساس رمان، فیلم می سازید، از صحنه سازی های همان رمان به ‌عنوان طرح اولیه استفاده کنید تا بهترین انتخاب‌ ها را برای تصویر سازی داشته باشید.

5.    مرحله برش اولیه

یکی از مهمترین مراحل در تدوین فیلم، کات اولیه است. در این مرحله از مراحل پس از تولید، تمام قسمت های غیرقابل استفاده توسط ویراستار حذف می شود. در نتیجه نسخه ای به وجود می آید که از نظر جریان روایت موضوع، کامل است. البته هنوز در این مرحله گرافیک فیلم کامل نشده است. افکت های ساده یا پیچیده موجود، همچنان نیاز به اصلاح دارند و  صدا هم نیاز به میکس شدن دارد.

6.    مرحله برش نهایی

تا اینجا مراحل تدوین فیلم را یکی یکی پشت سر گذاشتیم تا به قسمت اصلی یعنی برش نهایی برسیم. به اصطلاح ادیتور مطالب پروژه را ورز داده و دستکاری کرده و حالا به نسخه خوب و ویرایش شده رسیده است. از این به بعد، هیچ تعدیل عمده ای وجود ندارد. شما و اکثر ادیتورهای حرفه ای روی خروجی کار به اتفاق نظر رسیده اید.

7.    مرحله قفل عکس

در این مرحله تدوین گر اطمینان دارد نیاز به ایجاد هیچ تغییر جدیدی در تصاویر ویرایش شده پروژه وجود نخواهد داشت. پس از پایان یافتن ویرایش تصاویر، می توانید آزادانه صدا را میکس کنید، نسخه نهایی موسیقی را اعمال کنید و به اصلاح رنگ در تدوین بپردازید و نور تصاویر را برای ایجاد نسخه نهایی تنظیم کنید.

8.    آماده سازی نسخه اصلی و ارائه

مراحل تدوین فیلم در این مرحله به پایان می رسد. تمام تلاش ویراستار برای خلق یک اثر عالی در این مرحله به وضوح قابل مشاهده خواهد بود.

برش فیلم توسط تدوین گر

10 تکنیک تدوین فیلم

در ادامه مقاله به معرفی 10 تکنیک تدوین فیلم می پردازیم. روش های تدوین فیلم شامل موارد زیر هستند.

•    برش استاندارد

Standard Cut یا برش استاندارد نوعی تکنیک تدوین فیلم است که حس یا ایده خاصی را منتقل نمی کند بلکه صرفا ویرایشگر فیلم آخرین فریم صحنه قبلی و ابتدای فریم صحنه بعدی را جهت روایت یک داستان بهم پیوسته، به هم وصل می کند.

•    فلاش بک

با استفاده از تکنیک Flashback ، شما زمان را به عقب می برید تا اطلاعات مورد نیاز مخاطبان را در اختیار آنها قرار دهید.

•    برش نامرئی

Invisible Cut یکی از تکنیک های تدوین فیلم است که با استفاده از آن بیننده تمام صحنه به نمایش در آمده را در قالب یک ایده فرضی از شخصیت داستان، در نظر می گیرد. خلاقیت در این نوع تدوین بسیار مهم است.

•    برش ضربتی

تدوینگر فیلم زمانی از این تکنیک ( Smash Cut) استفاده می کند که نیاز باشد از یک صحنه شلوغ به یک صحنه آرام منتقل شود.

•    نمای معرف

Establishing shot یک تکنیک ویرایش فیلم است که معمولاً در ابتدای صحنه استفاده می شود و صحنه ها را از راه دور نشان می دهد.

•    برش نزدیک به کنش

با استفاده از تکنیک Cutting on Action، می توانید علاقه مخاطب را جلب کنید. تدوین گر فیلم هنگام اجرای یک عمل توسط شخصیت اصلی در فیلم از این تکنیک استفاده می کند. این برش برای تاخیر انداختن و ایجاد نمودن هیجان بیشتر در ذهن مخاطب انجام می شود. بیننده منتظر دیدن صحنه انجام عملی توسط شخصیت اصلی داستان است اما تدوینگر با این برش دیدن آن را برای ایجاد هیجان بیشتر، به تاخیر می اندازد.

•    قانون 321 در ویرایش ویدی

قانون 321 تدوین فیلم یکی از روش های تدوین فیلم است. البته همانطور که از نامش پیداست بهتر است در تدوین فیلم به عنوان یک قاعده کلی در نظر گرفته شود. با رعایت این قانون، کارهای ناخوشایند را تکرار نخواهید کرد.

•    تدوین تداومی 

یکی از اولین روش های تدوین، روش ویرایش تداومی است. این روش تضمین می کند که فیلم در قاب ثابت به روایت داستانی خود ادامه می دهد. مثلا اگر در صحنه ای شخصی متنی را با خودکار می نویسد، در صحنه بعدی باید به نوشتن ادامه دهد یا حداقل قلم را در دست بگیرد.

•    دیزالو

Dissolve یکی دیگر از روش های تدوین فیلم است که سابقه طولانی در تدوین فیلم دارد. بسیاری از تدوین گران همچنان علارغم منسوخ شدن آن جهت تلفیق صحنه ها و ترکیب آن ها با یکدیگر از آن بهره می برند.

•    فید

تکنیک فید یا Fade بسیار شبیه به تکنیک دیزالو است، اما در زمان های مختلف و برای اهداف مختلف از آن بهره برده می شود . با این تکنیک، برخلاف روش سنتی انواع کات در تدوین، صحنه های پایانی به آرامی و در نهایت محو می شوند. تکنیک های Fade و دیزالو در دهه های 1920 و 1930 بسیار محبوب بودند اما در حال حاضر این دو تکنیک کمتر رایج هستند.

کلام پایانی

تدوین فیلم به منظور ترکیب قسمت های مختلف اثر و جان بخشیدن به فیلم به کمک صدا یا موسیقی و غیره انجام می شود. اگر ویرایش خلاقانه و مطابق با اصول و فنون تدوین فیلم روی محتوای ویدیویی و فیلمی اعمال شود، آن کار ویدیویی به یک اثر هنری جذاب تبدیل خواهد شد. خوب است بدانید می توانید ویرایش زیرنویس فیلم و تدوین فیلم سه بعدی را نیز با استفاده از نرم افزارهای ویژه این کار در پروسه تدوین انجام دهید.
انواع روش های تدوین فیلم بیان شده در محتوا تنها بخش کوچکی از روش های موجود برای تدوین فیلم بودند. این که از کدام روش جهت تدوین فیلم بهره برده شود بستگی به نظر تدوین گر و محوریت داستان و خلق صحنه های آن دارد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *